Рамка за Downhill

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка за Downhill

Мнениеот Bozhilov » Съб Фев 15, 2014 9:27 pm

Здравейте,
От известно време си търся рамка за спускане.
Карал съм Nukeproof Scalp и бях много доволен,но сега се колебая между Specialized Demo 8 или Scott Gambler(ако може предложете ми и други рамки).
И така да се върнем на въпроса,може ли да ми препоръчате хубави и издражливи рамки за Downhill.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Bozhilov

Рейтинг: 991
Местоположение: София,кв.Крива река в близост до Военна болница и Пирогов

Re: Рамка за Downhill

Мнениеот KristiqnK » Съб Фев 15, 2014 10:09 pm

Между Demo 8 и Scott определено Demo- много по- добро е и по принцип се смята за едно от най- добрите, ако не и най- доброто. :)
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот marto_bikeara » Съб Фев 15, 2014 10:26 pm

Щом имаш бюджет за demo 8-ца изобщо не се колебай.Това от няколко години е най-добрия байк за спускане.Това е истината при дх колелата.
Успех :beer:
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот Bozhilov » Съб Фев 15, 2014 10:37 pm

Благодаря за коментарите,наистина ми помогнахте.
Аватар
Bozhilov

Мнениеот sex mashina » Съб Фев 15, 2014 10:42 pm

Не се колебай взимай Demo-то.Много курава рамка :beer:
sex mashina

Рейтинг: 990

Мнениеот Bozhilov » Нед Фев 16, 2014 12:32 pm

Всъщност Demoто наистина е бая скъпичка,но ако не успея да си намеря друга хубава рамка на за под малко пари ще си взема нея,така че може ли да ми препоръчате други хубави рамки,които се продават в България,а ако се продават в чужбина да ми пратите и сайт по възможност.
Аватар
Bozhilov

Мнениеот marto_bikeara » Нед Фев 16, 2014 12:50 pm

Какъв ти е бюджета?
marto_bikeara

Мнениеот Bozhilov » Нед Фев 16, 2014 12:56 pm

Около 4500-5000 лв,защото миналия път хвърлих около 8000лв за колело и ми го откраднаха
Аватар
Bozhilov

Мнениеот Bozhilov » Нед Фев 16, 2014 1:00 pm

Бях видял рамката на Filchev1 и се чудех дали да я взема...ако може предложете и други рамки.
Аватар
Bozhilov

Мнениеот marto_bikeara » Пон Фев 17, 2014 7:14 pm

Еми можеш да видиш cube two,specialized status,santa cruz v10 и gambler-а също е много добър.
:beer:
marto_bikeara

Мнениеот hitar_potar » Пон Фев 17, 2014 7:53 pm

KristiqnK написа:Между Demo 8 и Scott определено Demo- много по- добро е и по принцип се смята за едно от най- добрите, ако не и най- доброто. :)

:bigeyes:
marto_bikeara написа:Щом имаш бюджет за demo 8-ца изобщо не се колебай.Това от няколко години е най-добрия байк за спускане.Това е истината при дх колелата.
Успех :beer:

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

Вие двамата определено къртите мивки с тия коментари.....
Ама стабилно ги къртите! :bowdown: :crazy: :rofl:
От снощи вечерта имам възможност да се качвам на Демо 2011, днес дори по едни стълби го пробвах - да, признавам, промени ми се мнението за тая рамка. Не я харесвах, сега смятам, че е чудесна! но това далеч не значи, че е най-добрата!!! Такова понятие няма в спускането. ;) Един търси едно в рамката си, друг търси друго, трети - трето. Дизайните са най-различни, от изкилиферчени към по-изкилиферчени.
Тука говорите за най-известните модели, дето най-често се срещат. Това не ги прави най-добрите, просто най-комерсиалните, доколкото дадена рамка за спускане може да бъде наречена така.
Ама я да видите наживо едно Девинчи Уилсън Карбон, 1 Трек Сешън 9.9 (пак карбон), Canfield Jedi 2014, Zerode G2, или пък Норко Аурум, и ще заплачете от кеф! ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот KristiqnK » Пон Фев 17, 2014 8:10 pm

Чудя се дали да пиша вече в този форум или изобщо да го отварям! Някой го четат както искат. Момчето пита между Скотчето и Демото кое е по доброто, аз му отговорих и казах, че се СМЯТА демото за най доброто, ако не и най- доброто. То е ясно, че като е на Specialized това му вдига рейтинга на колелото!
И за Трек се сетих, но тогава нямах време за писане и гледах да му кажа най- общото.
От снощи вечерта имам възможност да се качвам на Демо 2011,

Еми със здраве да го караш!
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот marto_bikeara » Пон Фев 17, 2014 8:11 pm

Тези колела,които си ги изброил са найстина много добри,но на не малко места съм прочел,че demo 8 е носител на 4 световни титли.А и до колокото съм чел по форумите не малко хора са на моето мнение.
marto_bikeara

Мнениеот hitar_potar » Пон Фев 17, 2014 8:21 pm

КристиянК, като пита момчето за Демо или Скот, казваш кое от двете е по-доброто. Като кажеш "най-доброто", все едно става дума за всички модели. А както казах, такова нещо няма - всеки има различни предпочитания, било по дизайна на тръбите, било по дизайн на окачване, по материала на рамката, по геометрията. И не, Демото не е мое - на добър мой приятел е. Който от доста време си мечтаеше за такова. :)
Марто_Байкъра - туй за световните титли е едно голямо дрън дрън. Ами ако ти кажа, че Сам Хил плескаше с големия черпак по световните кръгове, докато караше за Iron Horse, а после като се премести при Спешълайзд, горе долу нищо не направи, освен да е постоянно един от най-добрите, но не и най-добрия??? Ами Гуин, дето постигна рекордни резултати върху Трек Сешън 9.9 в рамките на 2 години (разбирай - направо СМАЗА конкуренцията), и в момента, в който отиде в Спешълайзд, спря да смазва???? ;)
Не бъдете като коне с капаци, момчета. Бъдете по-широкоскроени и се интересувайте и от по-неизвестните марки, не само от най-рекламираното. :)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот eMcKu » Пон Фев 17, 2014 8:24 pm

Слушайте батко си Васил, той ги разбира. Иначе на Стивито и Драг да му дадеш пак ще ги бие ... или може би не :rofl:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот KristiqnK » Пон Фев 17, 2014 8:27 pm

КристиянК, като пита момчето за Демо или Скот, казваш кое от двете е по-доброто. Като кажеш "най-доброто", все едно става дума за всички модели. А както казах, такова нещо няма - всеки има различни предпочитания, било по дизайна на тръбите, било по дизайн на окачване, по материала на рамката, по геометрията.

Казах, че го смятат за такова за да си даде и представа какъв е скота спрямо демото. А и не го ли смятат много от хората за такова? Несъмнено е едно от най-добрите. Но си прав, и аз имах възможността да си взема Демо, но не го направих, защото не ми харесва. (взех си друго колело. Всеки според вкуса си. )
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот hitar_potar » Пон Фев 17, 2014 8:33 pm

Хората, които го смятат за най-доброто, са точно хората, които се връзват най-лесно на рекламните брошурки и шаманските убеждения на Спешълайзд.
Хората, дето са широкоскроени, разучават какво се предлага на пазара, и пазарят според предпочитанията си (и джоба си ;) ).
Аватар
hitar_potar

Мнениеот eMcKu » Пон Фев 17, 2014 8:38 pm

www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот marto_bikeara » Пон Фев 17, 2014 8:54 pm

Съгласен съм с теб,че е рекламирано.Прав си също,че не винаги рекламираното е най-доброто,но не можем да отречем факта,че е много добро колело.
И аз преди 2,3 месеца когато си купувах колело,и аз се спрях на не толкова известно и рекламирано колело,но съм толкова доволен от него,че не бих го сменил с каквото и да било в близкото бъдеще :beer:
marto_bikeara

Мнениеот downhillera » Пон Фев 17, 2014 10:00 pm

Брат стегни се да ми сравняваш гамблер с демо е смешно .Бюджета ти е доста сериозен помисли си много върху santa cruz v 10 carbon което според мен е най добрия избор при бюджета ти . :agree:
downhillera

Рейтинг: 1135

Мнениеот dhracer80 » Пон Фев 17, 2014 10:18 pm

downhillera написа:Брат стегни се да ми сравняваш гамблер с демо е смешно .Бюджета ти е доста сериозен помисли си много върху santa cruz v 10 carbon което според мен е най добрия избор при бюджета ти . :agree:

Карал ли си V10? Колелото е добро,но просто отстъпва на други колела. Карал съм едно такова в Whistler и останах малко разочарован. Не се почуствах удобно(Колелото беше размер L макар че съм за M) Кокпитът ми беше малко тесничък пък и така и не успях да накарам RC4-ката да заработи като хората. Да не говорим за цената от 10.000 долара. За мен най-добрата рамка е Trek Session 9.9. Изключително отзивчива,много добре работещо окачване,просто не усещаш скоростта с която се движиш. Но всеки си има мнение и различен стил. :agree:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот sunday » Пон Мар 24, 2014 1:45 pm

Ако искаш погледни Iron Horse Sunday
sunday

Рейтинг: 1040

Мнениеот yanevch0 » Нед Апр 13, 2014 9:47 pm

http://www.pinkbike.com/forum/listcomme ... did=126676

Към автора: Ако вдяваш горе долу английския прочети го :)
:offtopic: Момчета продължавайте, че ми стана интересно :popcorn:
Аватар
yanevch0

Рейтинг: 1200

Мнениеот GECKO » Пон Апр 14, 2014 12:00 pm

Demo-то на мен не ми харесва ама никак...

Геометрията поставя ездача в много изправена стойка - това го казвам след като направих няколко спускания с Demo 8 2011 и Mondraker Sum... както се пише там от 2012 също.

Въпреки че двете рамки бяха доста дълги в своя "М" размер се усещаха тотално различно. Demo-то беше дълго на усет но в същото време междуосието му беше по-малко. Стойката беше като на мотор - прав и кормилото пред теб. Mondraker-а за сравнение ми беше по-естествена вело позицията и дългата задница го караше да се чувства стабилно и буквално искаше скорост...

Почти през цялото време се чувствах все едно карам 2/3 идеи по-бавно от колкото колелото иска.

Друг момент е окачването - FSR-а е доста... спънато поради липса на по-мека дума. Задната гума не бяга от неравностите ами по-скоро се сблъсква с тях. За да лекуват това са направили окачването по-малко прогресивно, което резултира в нестабилност а изнесената стойка назад олекотява предницата твърде много и завиването е малко особено... аз го усетих минимално но със сигурност на тези проби се чувствах поне 2 пъти по-естествено и безопасно на Mondraker-a.

За Scott нямам преки наблюдения, но системата на окачването е доста по-естествена, вдъхновена от моторите и така нареченият Moto-Link. Минуса е ефекта на спирачката върху окачването за сметка на хубавата работа. Моя опит с подобно окачване показва, че този ефект е нищожен - за старите Orange-и беше по-неприятно, но там и окачването е различно, въпреки че принципно е еднакво.

Ако трябваше аз да избирам между въпросните велосипеди по-скоро бих се насочил за Scott-a, но ако парите са мои бих ги дал за Mondraker Pro Team (~400лв над бюджета)... ако "трябва" да е Specialized тогава по-добре Status - хем по-малко пари, хем по-адекватно окачване, хем по-щадяща частите рамка...
- знам ли - това са моите 5ст.
Аватар
GECKO

Мнениеот hrisko » Нед Апр 20, 2014 9:39 am

hrisko

Мнениеот CartoonFox » Нед Апр 20, 2014 10:01 am

Ами мнения относно Scott Genius 10 ?
What does the Fox say?
Аватар
CartoonFox

Рейтинг: 1180

Мнениеот hrisko » Нед Апр 20, 2014 1:18 pm

относно автора на темата : можеш да прочетеш това viewtopic.php?f=26&t=140561
Надявам се да ти помогне в избора :beer:
hrisko

Мнениеот marianromanov » Нед Апр 20, 2014 3:49 pm

Няма по-здраво и най-здраво,има удобно за мен и удобно за теб.Няма спор в Trek и Demo-то че са добри НО в никакъв случай не може да кажеш че Demo-то е най-доброто мислиш така защото си гледал много клипчета и много реклами :beer:
Според мен автора да си избира сам,тук никой не може да му каже кое е най-добро и кое ще му хареса
ВСЕКИ СИ ИМА ВКУС!!!
Аватар
marianromanov

Рейтинг: 1014

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд