ПРОБЛЕМ

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

ПРОБЛЕМ

Мнениеот axelmax » Съб Ное 19, 2005 7:38 pm

Хора ,имам проблем от битов характер,
проблема е следния:
Под нас апартамента е даден под наем,и се обитава от 15-20 ,човека на по групи от 3-4-ма,които за да си сготват ползват ел.скара на която пекат най-различни меса и тем подобни работи,с които ни опушват прането и дори при затворен прозорец влиза неприятна миризма.

какво направих:
-говорих с тях няколко пъти и за момент беха спрели ,но пак продължават
-обадих се на хазаина,но пак продължават

Кажете какво да направя,по мирен път,за другия си знам?
Кои да сезирам,Пожарната ,Полицията ,някоя служба ,която да не позволява да живеят по 100 човека на една мястои да спрат тая скара??

ако някои знае от къде мога да намеря правила за между съседните жилища да каже

Хора,не искам от София на направят село.
Писна ми тая селения ,дето е на всекъде,и за тва почвам от себеси и от дома си.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот klmn » Съб Ное 19, 2005 9:17 pm

Кофти.Мисля че по законен път нищо няма да направиш,а и след като си говорил с тях...НЕМА спасение.Аз съм 90% убеден че едни такива 'съседи' ми отровиха кучето:bawling::bawling::bawling:.Селяните идват в София,серат навсякъде и на всичко и после викат-София е кенефф..,е то от кво ли?
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Morpher » Нед Ное 20, 2005 1:17 am

Започваш война!
Първо с пиратки и димки:gren:, след това продължаваш с тежката артилерия от лайнени бомби и след това въвличаш и другите съседи.:angfire::flamethr::fire::fork::qright::uzi:

П.С. Използвай бензин
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот shaggy86 » Нед Ное 20, 2005 5:56 am

Кофти работа,при мен в Германия има закон ъа минимално жилищно пространство.......
но в Бг??
май най-добре ще е да послушаш Morpher
може да пробваш и с анонимни заплахи по телефона или в пощенската кутия,може когато правят мизерии да сезираш полицията
за съжаление този тип закони
за общите жилищни пространства,етажната собственост и т.н. не са подновяани от 1950-1960........:angfire:
говори с хазаина пак и попитай кога им изтича договора,разрови се из някоя книжка със закони може да изкочи нещо за което да се хванеш:agree:
късмет!
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот TOYAGA » Нед Ное 20, 2005 12:12 pm

Правилникът за Управлението, Реда и
Надзора в Етажната Собственост (ПУРНЕС) е актуализиран съвсем скоро, но се съмнявам, че ще хване дикиш при аборигените в гетата... :dunno:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот skynet » Нед Ное 20, 2005 12:55 pm

хех в кой квартал си, остъкли си терасата
нямате ли някав административен орган в блока :) съвет на старейшините алабала?
така както го описваш изглежда по-зле, отколкото беше в студентски град :eyebrow:
бтв джиткаш ли в студентски :rofl::rofl::rofl:
skynet

Рейтинг: 1200

Мнениеот skynet » Нед Ное 20, 2005 12:57 pm

производителите на създърма и баур в атака :rofl::rofl:
skynet

Мнениеот did » Нед Ное 20, 2005 1:01 pm

:offtopic:
skynet, има разлика между

1. да кажеш нещо смешно;
2. да кажеш нещо, което само на тебе ти е смешно и да допълниш реда с търкалящи се емотикончета и
3. да кажеш нещо, с което ставаш смешен.

тия баури и създърми не ти ли омръзнаха?

axelmax изрично е посочил, че това не е БЛА-БЛА!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот skynet » Нед Ное 20, 2005 1:35 pm

4. А ти какво каза сега?
Направи се на даскал ли?
Имаш ли отношение към проблема? :)
Как си живял досега? Виждал ли си мизерия, разбираш ли хората които живеят на стада?
Или си от богопомазаните, дето се изказаха по-нагоре, съвсем сериозно и не за бла-бла, че някои им руши прекрасния град
ай сиктир не ми казвай какво да пиша
има си админ затова
skynet

Мнениеот TOYAGA » Нед Ное 20, 2005 4:07 pm

[quote="shaggy86"]

Кофти работа,при мен в Германия има закон... [/quote]

:rofl::rofl::rofl:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот kibikoff » Нед Ное 20, 2005 7:17 pm

администрацията, някакво обяснение за изтритият пост?
или просто така???
:censored::censored::censored:
kibikoff

Мнениеот Windstream » Нед Ное 20, 2005 7:31 pm

Кой пост? В смисъл какво имаше в него? Щото аз преди около час за малко да изтрия един пост (не знам дали е бил твоя) по погрешка заради touchpad-a на лаптопа, ама мисля че се усетих навреме и спрях преди да натисна "Send" бутона...
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот did » Нед Ное 20, 2005 7:38 pm

@skynet: Не се правя на даскал. Аз СЪМ даскал. И не живея в София.

@axelmax:
Няма да ти давам рецепти. Ще ти разкажа как аз без да искам се справих с подобна ситуация съвсем наскоро.

Преди 6-7 години си купих жилище в нова кооперация. Под мен се нанесе един 40-годишен ерген със странно име и още по-странни навици. Когато се нанасяше, майка му дойде, работи 2 седмици, изчисти му всичко, оправи апартамента и т.н. и нашето момче накрая пристигна с пантофките и се нанесе.

Горе-долу по същото време се нанесохме и ние и се започна...

"Да сме купели по-меки пантофи на детето, че като ходело по дюшемето и той чувал стъпки и не можел така да живее!", "Да не съм си чукал пържоли с дървения чук върху масата, че той чувал и не можел да си подремва". Естествено, на такива малоумия нито отговарях, нито ги слушах. Обаче преди няколко години, вечерта на 31 януари 2002 година, точно на нова година, бях поканил приятелско семейство у нас. Моят гост не беше наясно с малоумията на живеещия отдолу и когато в 12.20 (20 минути след полунощ) комшуто се развика да не сме стреляли с тия [b]х[/b]оерверки и ракети и бомби и да сме пазели тишина, че искал да спи, моя познат просто скочи с едно ножче на долната тераса и с ножЧЕ в едната ръка и неква дебела тръба в другата му обасни най-културно повече вече такива забележки да не прави.

Единственото последствие беше, че въпросният индивид реши, че аз съм непоносим, че тук той не може да живее и продаде апартамента.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Harka » Нед Ное 20, 2005 7:58 pm

[quote="did"]
вечерта на 31 януари 2002 година, точно на нова година...
[/quote]

Хмм...
Аватар
Harka

Мнениеот did » Нед Ное 20, 2005 8:08 pm

[quote="Harka"]

[quote="did"]
вечерта на 31 януари 2002 година, точно на нова година...
[/quote]

Хмм...
[/quote]

оппа... декември, естествено.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Нед Ное 20, 2005 8:14 pm

[quote="kibikoff"]

администрацията, някакво обяснение за изтритият пост?
или просто така???
:censored::censored::censored:

[/quote]

Ако е бил един от първите два поста след началния, аз ги изтрих, по молба на axelmax (постът след тях, също изтрит), защото представляваха off-topic, а авторът на темата има право да иска да бъде премахван такъв, дори и да не е с обидно съдържание. Други постове по темата не са трити. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот shaggy86 » Нед Ное 20, 2005 9:42 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="shaggy86"]

Кофти работа,при мен в Германия има закон... [/quote]

:rofl::rofl::rofl:

[/quote]

няма кво да се смееш,има си минимално жилищно пространство,е има и мароканци и турци и араби (знаеш за какви боклуци иде реч)на нека не се сравняваме с тях:agree:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот TOYAGA » Нед Ное 20, 2005 9:48 pm

@ shaggy86

:D Не ми обяснявай кви мароканци има, ами кажи ходи ли на изложението?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Morpher » Пон Ное 21, 2005 1:42 am

[quote="did"]

Аз СЪМ даскал.[/quote]

Значи имало зелен кон!:angel:
[quote]...малоумията на живеещия отдолу[/quote]

Абе защо все се намира по един такъв на всяко място(било то блок, кооперация, махала...)?
И при нас ги има и се чудя, как не са изминали 300-400 метра до психиатричното отделение!!!

[quote]да не сме стреляли с тия [b]х[/b]оерверки и ракети и бомби и да сме пазели тишина[/quote]

Все едно слушам за моята "любяща съседка"!

[quote]моя познат просто скочи с едно ножче на долната тераса и с ножЧЕ в едната ръка и неква дебела тръба в другата му обасни най-културно повече вече такива забележки да не прави. [/quote]

Страхът от болката при боя е голямо нещо!
Оправя взаимоотношенията между хората. Жалко, че има хора при които трябва да се стрига до там!

[quote]...продаде апартамента.[/quote]

Що мойте "любящи" съседи не се изнесат, както в твоя случай?

По въпроса на axelmax:
Забравих да добавя в предния си пост, че ако с първия метод за борба не стане, не се надявай, да стане с другите, но все пак пробвай. Всяко правило си има изключения!
Аватар
Morpher

Мнениеот Windstream » Пон Ное 21, 2005 2:05 am

axelmax,

Започни културно и миролюбиво, примерно с тупане от терасата на някой китеник, килим, или най-добре чергата пред вратата малко след като месата са почнали да цвърчат на скаричката. Ако това не свърши работа премини към по-сериозни военни действия, не забравяй че бидейки на по-горния етаж ти имаш стратегическо предимство - нагоре се хвърля доста по-трудно, отколкото надолу ;)

Иначе ние преди имахме проблеми с лапетиите от съседните входове, по незнайни за нас причини те изключително обичаха да се катерят по колата ни и да скачат по капаците и покрива. Бащата говори с родителите им, те уж щяха да ги узаптят, но ефект никакъв. Е, една вечер посред лятото (над 35 градуса жега) бащата беше леко подпийнал и като чу ламарините как дрънчат долу просто избесня - отиде в банята, източи 20 литра вряла вода от бойлера в една кофа, излезе на терасата, прицели се добре и изля цялата кофа наведнъж. От 8-я етаж. След това келешите не смееха дори да се доближат до колата, на няколко метра я заобикаляха. В този ред на мисли, ти за последно кога си си мил терасата с вряла вода? ;):evil:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bluskanie » Пон Ное 21, 2005 9:45 am

@ахеlмах освен да се присъединиш към пачангата , друг начин не виждам.Всмисъл, че като се включиш, набързо ще им мине мерака за подобни мероприятия и успеха ти ще е налице.Ем може да забършеш някоя мадама ( нали търсеше ):D

(ся да не кажете, че и това е офтопик):^:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Пон Ное 21, 2005 10:13 am

[quote]...да не сме стреляли с тия хоерверки и ракети и бомби и да сме пазели тишина, че искал да спи...[/quote]

Между другото, аз също намирам масовото и безпардонно пуцане и палене с повод и без повод за, меко казано, отявлено селска проява, към която хората с претенции за цивилизованост трябва да проявяват КАТЕГОРИЧНА нетърпимост.

Ако някой толкова иска да пуца и да пали, да си ходи на къра, където не пречи на никого и не застрашава целостта и състоянието на ничия собственост, здраве и душевен мир...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Пон Ное 21, 2005 10:25 am

[quote="TOYAGA"]

Ако някой толкова иска да пуца и да пали, да си ходи на къра, където не пречи на никого и не застрашава целостта и състоянието на ничия собственост, здраве и душевен мир...
[/quote]

Бая време ще мине преди да започне да им пука на хората за нечие спокойствие.Поне не и преди да има законово основание за това...

Уж има наредба, която гласи, че след 22:00 в делничен ден, шум над еди кви си децибели не се допуска.Кво ти братче...неква чалга и гърмежи от всякъде.Особено сега...имам чувството, че тренират за празниците с по 2-3 кашона с пиратки.Нали ги забраниха пиратките???
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот halcor » Пон Ное 21, 2005 10:34 am

[quote="axelmax"]
Хора,не искам от София на направят село.
Писна ми тая селения ,дето е на всекъде,и за тва почвам от себеси и от дома си.
[/quote]

Боя се, че нещата са отишли твърде далеч вече, независимо дали искаш или не искаш. Което ни най-малко не те кара да се примиряваш, разбира се. Може културно да им предложиш да си вземат фурна, или аспиратор над скарата (дали ще действа?) или да им предложиш да измислите решение и да им обясниш, че ако не вземат мерки ще се наложи ти да вземеш неприятни мерки спрямо тях. Може да си намериш някой як, дето гледа лошо да ти прави компания, докато им обясняваш (но задължително културно, после ако те се отварят с чиста съвест може да им правиш гадости, а ние ще ти даваме акъли) :)
Аватар
halcor

Мнениеот TOYAGA » Пон Ное 21, 2005 10:43 am

[quote]Бая време ще мине преди да започне да им пука на хората за нечие спокойствие...[/quote]

"Хората"... Нека не преувеличаваме.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Пон Ное 21, 2005 11:06 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]Бая време ще мине преди да започне да им пука на хората за нечие спокойствие...[/quote]

"Хората"... Нека не преувеличаваме.
[/quote]

Да, не съобразих...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот nikitzo » Пон Ное 21, 2005 11:49 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]...да не сме стреляли с тия хоерверки и ракети и бомби и да сме пазели тишина, че искал да спи...[/quote]

Между другото, аз също намирам масовото и безпардонно пуцане и палене с повод и без повод за, меко казано, отявлено селска проява, към която хората с претенции за цивилизованост трябва да проявяват КАТЕГОРИЧНА нетърпимост.

[/quote]

Така е ТАКА Е
Само ми плашат кучето с тия бомбички малките недоносчета.
Но за щастие намерих решението :jump2:
[img]http://images.amazon.com/images/P/B0006D4MDW.16._SCLZZZZZZZ_SS260_.jpg[/img]

DESCRIPTION
Many pets are calmed by music; the Doggone Songs: Music to Soothe the Animal Spirit CD is made especially to comfort your dog. Using the Schoenberger effect, a musical methodology shown to relax animals, this collection offers solace during separation anxiety or when your pooch is away from home. Stimulating your dog's brain through audio enrichment, Doggone Songs also can enhance focus during training sessions, or console during [b][size=200]thunderstorms or when other loud noises prevail[/size][/b]. Designed for all breeds, sizes and personalities, this innovative CD runs for 47 minutes. Imported.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Morpher » Пон Ное 21, 2005 11:39 pm

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

И в моя случай и в този на Дид, става дума за НОВА ГОДИНА. Целия град гърми и съседката ми казва да съм спрял!

@nikitzo:
Работи ли този метод наистина?
Аватар
Morpher

Мнениеот nikitzo » Пон Ное 21, 2005 11:55 pm

Незнам още не е пристигнал:apple:.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 22, 2005 12:06 pm

[quote="Morpher"]
И в моя случай и в този на Дид, става дума за НОВА ГОДИНА. Целия град гърми...[/quote]

... и стадното чувство е толкова неудържимо...
Аватар
TOYAGA

Следваща

Назад към Други