Grip vs Hexagon...или?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Grip vs Hexagon...или?

Мнениеот immortall » Пон Фев 24, 2014 6:18 pm

Поставям темата тук, защото не знам в какъв стил ще карам :D Този раздел ми се стори най-добре.
След инцидент качих много килограми (100кг./175см.) и е време да се хвана в ръце. Избрах карането, защото ми се струва възможно най-приятното физическо упражнение. Ще използвам колелото, което си купя главно за придвижване в града (колата я оставям за малко :D ), но отвреме на време ще минавам и по горичките... дори доста често докато смъкна поне 15кг. :D

От това, което четох във форума се спрях на:
CROSS GRIP 921 - http://bikescenter.bg/cross-grip-921-bg
CROSS GRIP 924M - [url]http://www.velozona-bg.com/shop/Велосипед%20CROSS%20GRIP%20924M?manufacturer_id=59[/url]
Kross Hexagon X5 - [url]http://www.velozona-bg.com/shop/велосипеди/Планински%20велосипеди/Велосипед%20Kross%20Hexagon%20X5[/url]

Та искам да попитам дали избора ми е правилен или въобще нищо не съм разбрал? Тези колелета ще издържат ли на тежеста ми? А също въобще не ми стана ясно как да разбера какъв размер рамка трябва да търся за мен.. моля някой да обясни.
Бюджета, който мога да отделя е максимум 1000лв. като за начало. Дайте ми предложения за нещо добро... :dontknow:
immortall

Рейтинг: 1220

Re: Grip vs Hexagon...или?

Мнениеот unsigner » Пон Фев 24, 2014 10:55 pm

Тия колела са доста под 1000 лв. Ако наистина си готов да дадеш толкова, с риск да ме изгонят от форума ще ти препоръчам Cross Grip 927 - издържа моите доста повече килограми.
Предполагам, и по-малките му братчета (921 и 924М) ще се справят, но 921 май е с ви-брейк, не с дискови спирачки?

Иначе - успех с килограмите. Само с колело няма да стане - ако само вмъкнеш каране в ежедневието си между другото, едва ли ще успяваш да изгаряш толкова калории, че да направи сериозна разлика. (Особено като се има предвид, че и апетита ще ти се вдигне от карането.) Отслабва се в кухнята, спортът е за здраве и удоволствие.

В никакъв случай това да не те отказва обаче! Аз карам по-сериозно от около година, и аз имам много килограми за сваляне, но дори да се дебелееше от колелото, пак нямаше да се спра.

Ако четеш свободно английски, това е един от смислените текстове, които са ми попадали:

http://liamrosen.com/fitness.html
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот Brave » Вто Фев 25, 2014 11:45 am

Много зависи какво е карането. В крайна сметка всичко опира до проста математика. Ако вкарваш в тялото по-малко калории, отколкото губиш слабееш. Неприятното в случая е, че милиони години еволюция в условията на недостиг на храна са ни направили изключително ефективни машини - в една вафла има достатъчно калории за да бягаш половин час. Та за карането - няколко километра с колело по равно, без да се претоварваш гонейки висока скорост правят разлика колкото да си пиеш чая или кафето със захар и в този смисъл unsigner е напълно прав, че се слабее от промяна в храненето, не от спорта. От друга страна вече 20-30 км гарнирани със денивелация примерно 500+ метра са си сериозна помощ за диетата, пък и те карат да се чувстваш физически добре. А някое епично каране - около 100 или повече километра в планината с хиляди метри денивелация могат дирекрно да свалят цели килограми тегло (и нямам предвид само от вода).

Иначе за колелото - принципно единствените два съвета който ще си позволя да ти дам като човек с тегло около и над 100 кг тегло са - първо избягвай задни главини на резба. Но така или иначе при бюджета ти, не би следвало да има такива и второ - колела с задно окачване в рамките на този бюджет.
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот unsigner » Вто Фев 25, 2014 1:46 pm

Brave написа:Иначе за колелото - принципно единствените два съвета който ще си позволя да ти дам като човек с тегло около и над 100 кг тегло са - първо избягвай задни главини на резба. Но така или иначе при бюджета ти, не би следвало да има такива и второ - колела с задно окачване в рамките на този бюджет.

И второ, избягвай колела със задно окачване в рамките на този бюджет, нали така :-)
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот Brave » Вто Фев 25, 2014 2:52 pm

Несъмнено!
Brave

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум