Помощ при избор на нов байк

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ при избор на нов байк

Мнениеот Tokay-ihto » Вто Фев 25, 2014 10:01 pm

Пичове решил съм да взема ново колело . Моля за помощ при избора . Едното е
http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/pla ... rip-130-bg
другото http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/pla ... on-27.5-bg Знам ,че едното е 26' ,а другото 27.5, но дори и за това още не съм взел решение ... Мисълта ми е кое колело бихте препоръчали ,защо , може ли някой да даде повече информация за окомплектовката , вилките и рамките откъм здравина и издръжливост . Смятам да карам планинско тип обиколката на витоша ,като имам склонност към душманско каране и леки скокове (говоря за бабуни ,корени такъв тип ,както и бордюри в града :) ) Бях харесал и бигфута на крос ,но на много места чета ,че не е добра идея 29' дори и за леки скокчета ,а и специално на крос каплите и гумите се кривяли лесно и често давали проблеми (вярно ли е :) )От драг,спринт и рам се отказах . Освен мненията и препоръките за тези байкове ,ако се сетите за някакъв друг вариант или съвет ще съм благодарен ! Друго за момента не се сещам ... Благодаря предварително !
Tokay-ihto

Рейтинг: 1200

Re: Помощ при избор на нов байк

Мнениеот yohan » Сря Фев 26, 2014 1:22 pm

Здравей,виж и това http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/pla ... alog-26-bg
Един приятел си взе такъв само,че 29" и е доволен.Като цена е добър,с по-добра вилка от ATTENTION 27.5.скоростите са му малко по-слаби,но пък е и 200 лева по-евтин.А Кроса е с най- добра окомплектовка,но пък рамката му е по-кофти(все пак CUBE е немска машина).Избора е малко труден.Аз бих взел CUBE ANALOG 26 и бих ъпгрейдвал след време. :agree:
Аватар
yohan

Рейтинг: 1200

Мнениеот marto_bikeara » Сря Фев 26, 2014 6:30 pm

Този cube analog изглежда добре за парите си,но не те съветвам да го взимаш заради 26".Като гледам тендециите 26" изчезва при xc и am велосипедите,следователно след 2-3 години няма да се намират гуми.За момента остават само дх велосипедите с 26",което ме навежда на мисълта,че до 2-3 години ще се предлагат само дх гуми,които са прекалено тежки за xc,а и не са предвидени да се катери с тях.А и да бяха само гумите...шини,вилки и т.н. ще се предлагат само за дх велосипеди и няма да можеш да си намираш части,а ако намираш вереоятно няма да ги има на склад,а и ще бъдат на по-висока цена.За твоя тип каране аз бих заложил на 27,5"
:beer:
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот nask0o » Сря Фев 26, 2014 6:41 pm

Кроса е с по-добра сглобка, но все пак CUBA е 27.5.. Вилката на кроса е ROCK SHOX а на CUBE SR Suntour.. Зависи все пак какъв стил ще се кара колелото, но аз предпочитам кроса. :)
Drag Zx Limited Edition !!!
nask0o

Рейтинг: 1180

Мнениеот araX » Нед Мар 02, 2014 3:37 pm

спокойно - гумите няма да изчезнат след 2-3 години ;)
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот gosh6o » Нед Мар 02, 2014 6:17 pm

Това насилствено внедряване на 27.5 за мен е пълна простотия! Не ме разбирайте погрешно. Размера може да има големи предимства, но според мен трябва да се поддържат и 3те! До оня ден пак го имаше този стандарт, но не се споменаваше. Сега изведнъж БУМ. Не се знае до 2-3 години какво ще стане. Пък части винаги ще има. Колко хора имат xc и am велосипеди с 26 гуми... Няма производителите да се лишат от печалба. Колко ли пък 26 гуми има залежали. Но само времето ще покаже.
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Назад към Продукти за крос-кънтри