Крос Еуфория Г 27 или Спринт Радикал

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Крос Еуфория Г 27 или Спринт Радикал

Мнениеот bally85 » Пет Мар 07, 2014 1:39 pm

Едва ли щом изкарат новия модел ще е на промоция. По-скоро биха намалили стария модел, но и това ме съмнява малко. Разбира се че ще споделя ако имам някаква друга информация.
И за да не много празен поста ми мога да коментирам едно мнение.
penmark написа:Теглата не са верни! Няма как при почти еднакви компоненти разликата да е 1.5кг Разликата ще дойде от рамка, колче, кормило и лапа, но не може да е 1,5кг. Рамките най-много 200-300гр да е разликата. По-добре взимай кантарчето и ходи тегли и се качи. Ако разликата в теглото е малка, а тя ще е, взимаш по-удобното. Ако са с еднаква геометрия, взимаш по-евтиното. И двете си имат своя чар, не мога да кажа кое е по-красиво. На Спринта не виждам геометрията каква е. На Кроса я има на сайта им http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mt ... 27-73.html

Мога да кажа че освен изброените рамка колче и т.н. шините и гумите също оказват доста влияние в/у теглото. Възможно е теглата да не са измерени при идентични размери рамки, въпреки това се убедих че Спринта е сравнително лек за размерите си и парите си. Просто вдигнах няколко колела които бяха около него за сравнение.
Scott Scale Custom
Аватар
bally85

Рейтинг: 1220

Мнениеот Стъни » Пет Мар 07, 2014 8:18 pm

Миналата година когато пуснаха Крос Еуфориите бяха на промоция около един месец мисля... за това се надявам от Спринт да направят същото - дано да ни зарадват :) Ако не ще му мисля ...
Стъни

Рейтинг: 1200

Мнениеот bally85 » Съб Мар 08, 2014 8:03 pm

Колеги напускам темата. Решението беше взето. Ще се сглобява
DSC_0004_00.jpg
Scott scale
(75.94 KiB) 2202 пъти

Стъни успех.
Scott Scale Custom
Аватар
bally85

Мнениеот filjo » Съб Мар 08, 2014 8:05 pm

Брат колко кинти даде за рамката и колко като бюджет си отделил, че аз вече се чудя дали да не почна да сглобявам нещо :)
filjo

Рейтинг: 1198

Мнениеот Стъни » Съб Мар 08, 2014 8:28 pm

bally85 написа:Колеги напускам темата. Решението беше взето. Ще се сглобява
DSC_0004_00.jpg

Стъни успех.

Благодаря bally85. Успех и на теб със сглобяването.. доколкото съм чувал май излизало по скъпо да си сглобиш сам колело, не знам дали е така! Ако се сетиш да споделиш след като си сглобиш байка, моля да го направиш.. и ако не съм си купил колело може и аз да се пробвам да си сглобя:) Втора ръка части ли ще взимаш ?
Стъни

Рейтинг: 1200

Мнениеот ЕAngel » Нед Мар 09, 2014 8:55 am

Стъни написа:
bally85 написа:Стъни. Днес бях до магазина и ми казаха че са еднакви по принцип, но аз като ги погледна и нещо горните тръби ми се струват различни. Освен различния цвят на боята да създава такова впечатление, но чак така да го хващам ..... Съмнява ме да ми е толкова криво окото :D . Както и да е относно геометрията разбрах че няма разлика размерите са си това. Ако реша и аз да взимам този модел ще го проверя в завода това нещо че ми стана много интересно. :)

Ако решиш да вземаш същия модел .. най-вероятно знаеш че е по-добре да не избързваш.. Скоро трябва да пуснат новите модели да видим дали няма да ни хареса нещо ..( надявам се на промоционални цени) и ако не тогава този Радикал които логично би трябвало да е с ниска цена. И да споделиш ако имаш някакво инфо от завода :)

Еднакви са рамките на Радикал и Радикал Еко.
Радикал Делукс е с различна рамка.
ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот gosh6o » Нед Мар 09, 2014 3:15 pm

Малко офф, но искам да попитам някой знае ли колко е дълго кормилото на въпросния кросс?
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот ЕAngel » Нед Мар 09, 2014 4:05 pm

"8. Кормило:
Zoom - оversize (Ø31,8), алуминиево, с променлива дебелина на стените, дължина 680 мм;"

Така пише в Горгона
ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот bally85 » Нед Мар 09, 2014 6:57 pm

ЕAngel написа:Еднакви са рамките на Радикал и Радикал Еко.
Радикал Делукс е с различна рамка.

Аха... все пак не ми се е объркало окото.

filjo написа:Брат колко кинти даде за рамката и колко като бюджет си отделил, че аз вече се чудя дали да не почна да сглобявам нещо :)

Аз не взех само рамката и малко трудно ще ти определя точно само нейната цена, но да речем че може би на 340-50 лв да се връзва. Принципно бях решил към 1000-ка за нов велосипед, но нещата най вероятно ще се променят и ще ги прескоча.

Стъни написа:Благодаря bally85. Успех и на теб със сглобяването.. доколкото съм чувал май излизало по скъпо да си сглобиш сам колело, не знам дали е така! Ако се сетиш да споделиш след като си сглобиш байка, моля да го направиш.. и ако не съм си купил колело може и аз да се пробвам да си сглобя:) Втора ръка части ли ще взимаш ?

И аз така съм чувал че е по-скъпо, но пък правиш това което искаш. Мисля че ако разсроча във времето малко нещата и с дебнене на промоции, защо не и някои неща 2-ра ръка може би няма да ми излезе по-скъпо. Това е малко относително според мен, но конфекцията си е конфекция и винаги е на добра цена :D .
Ако ти е първо колело ти препоръчвам да не се втурваш да сглобяваш.

И така колеги най-вероятно ще отворя тема в която ще се обсъжда бъдещия проект, ще се радвам да давате съвети и препоръки.
Scott Scale Custom
Аватар
bally85

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри