Пукане на boxxer

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Пукане на boxxer

Мнениеот BIKERPRO » Нед Мар 02, 2014 6:50 pm

Вилката е Boxxer 2009 Word Cup.От клипчето ще разберете , но на кратко да обясня , на 10-15-тата секунда това тракане е при начален ход на вилката , когато влезе повече от около 1-2 см не се чува, всъщност се чува когато излезе цялата , а другото от минута нататък е когато пусна предницата , стъпал съм на педала , за да се опъне веригата и да не трака във водача , така че се чува само това тракане , за което говоря , и то не мисля че е свързано с първия проблем с началния ход.Не е и от маркучите , връзвах ги как ли не един за друг , за да не тракат във вилката / рамката . Тракането се чува от предницата на колелото. Третото оплакване е , че когато се приземя на равно ( най-често от дроп ) се чува пак това пукане по някога , може би техниката ми куца(преди карах С1 с дуро и пак така се чуваше , мислех че е от дурото , но сега ново колело и пак... като се приземя и дръннн, звъннн,да не казвам пляс.. и аз не знам , но е много дразнещо :bawling: ),или има нещо което трябва да се оправи , ето клипа
http://vbox7.com/play:48dce0dc7b
П.С. колкото и да я мачкам, блъскам и т.н. вилката не прави повече от 170 мм ход. Всъщност доста лесно влиза 170 мм , но повече не може , а е 203мм :crazy:
Купена е от deluxdh който каза , че компресията не работи , след като я извадих , огледах и монтирах проработи , но трябваше да си правя сам капачка за гейта , защото така и не си я получих (ако някой има излишна да пише ЛС ). Преди да я отворя беше пак много мека , но нямам спомен да е правила повече от 170 мм ход
natalito написа:
naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO

Рейтинг: 1216

Re: Пукане на boxxer

Мнениеот valito » Пон Мар 10, 2014 12:12 am

При мен го има абсолютно същия проблем, но не мога да разбера от къде идва :dontknow: . Но аз не усещам разлика в работата просто е дразнещо. А относно това, че не ти прави повече от 170мм ход - просто може да си сложил повече масло в компресията. Все пак ако някой знае как може да се оправи това цъкане нека сподели. :)
valito

Рейтинг: 1219

Мнениеот BIKERPRO » Пон Мар 10, 2014 12:24 pm

Вилката ти същата ли е , boxxer 2009 word cup ?
natalito написа:
naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO

Мнениеот bocky » Вто Мар 11, 2014 12:03 am

Малко на сляпо, ама пружината има ли черния предпазител (или там каквото се нарича) увит около средата ѝ. Също така имаш ли поне малко навит ребаунд?
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот BIKERPRO » Вто Мар 11, 2014 7:01 pm

bocky написа:Малко на сляпо, ама пружината има ли черния предпазител (или там каквото се нарича) увит около средата ѝ. Също така имаш ли поне малко навит ребаунд?

Вилката е word cup , няма пружина. A за rebaund-a не знам , на коя страна е + и на коя - , защото я нямам оригиналната врътка , нито надпис кое на къде е . Затегнат е болта до края , не съм си играл с rebaund
natalito написа:
BIKERPRO

Мнениеот bocky » Вто Мар 11, 2014 7:48 pm

Опа, извинявай, не съм отразил, че е WC.
Ако е без ребаунд и се чува при изкарване, може да е точно от това, да няма какво да забави връщането. Карах един boxxer известно време без ребаунд, понеже можеше да се настройва само вътрешно и издаваше подобен звук.
Аватар
bocky

Мнениеот BIKERPRO » Вто Мар 11, 2014 8:33 pm

Искаш да кажеш , че е възможно да дрънчи поради липса на врътка за rebaund ? :crazy: Малко нереално ми звучи.Пак се настройва , но със шестограм
natalito написа:
BIKERPRO

Мнениеот bocky » Вто Мар 11, 2014 10:42 pm

Имам предвид навъртян ребаунд, не физическата липса на системата.
Аватар
bocky

Мнениеот valito » Пет Мар 14, 2014 9:45 pm

При мен ребаунда е посредата някъде и няма разлика. Дразнещо е, но не променя работата на вилката.
valito

Рейтинг: 1219

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд