Скацъркащ заден амортисьор

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Скацъркащ заден амортисьор

Мнениеот Djani_Varna » Съб Мар 15, 2014 4:35 pm

Здравейте! Днес карах около 20 километра от които 11 са изкачване и 9 са спускане, но проблемът е, че след 9-10 километра почва да ми скацърка амортисьора :dontknow: :D Толкова, че ме беше срам от хората, които подминавах :bawling: но.. Има едно голямо НО това се случва само когато карам бавно ако карам бързо не се чува това скацъркане или се чува, но по-леко.. Отварял съм го преди,и сега забелязах, че има една гумичка, която е по средата на амортисьора незнайно защо...Доколкото разбрах е, за да пази от прах все я намествах и тя все се местеше... Моля ви за помощ :)
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Рейтинг: 1259

Re: Скацъркащ заден амортисьор

Мнениеот penmark » Съб Мар 15, 2014 4:44 pm

И какъв е амортисьора?
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Djani_Varna » Съб Мар 15, 2014 4:48 pm

penmark написа:И какъв е амортисьора?

ооо.. Ето тук ще те излъжа не знам! Не съм сигурен изобщо каква е никъде не пише не съм много много напред по тия работи :dontknow: :bawling: Но мога да ти кажа, че не е някой дето е по 200-300 лева то байка ми е за 250лв :D
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Мар 15, 2014 5:15 pm

:offtopic:
Амотисьора скЪрца !!!!!!
Предварително се извинявам ако си го написал нарочно, но някак не ми се вярва.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Djani_Varna » Съб Мар 15, 2014 7:00 pm

Не съм сигурен дали е той, но нещо скъцърка... Амортисьор или втулка или не ми идва нищо на ум, но имам чувство се идва от амортисьора
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот denises26 » Съб Мар 15, 2014 7:23 pm

Най-вероятно идва или от втулките на шока ( амортисьора ) или от втулките на задницата (там където се свързват предната и задната част). Като временно решение можеш да ги разглобиш, намажеш малко грес и сглобиш. Като при сглобяването има един тънък момент със затягането, ако затегнеш прекалено стърже/скърца, ако поразхлабиш се появява луфт, но не скърца (толкова много :D ), това се отнася за втулките на задницата. Опитай да намериш "златната среда". Това е моят опит от времето, когато имах такъв тип велосипед. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот MIKEY MOUSE » Съб Мар 15, 2014 8:40 pm

Djani_Varna написа:
penmark написа:И какъв е амортисьора?

ооо.. Ето тук ще те излъжа не знам! Не съм сигурен изобщо каква е никъде не пише не съм много много напред по тия работи :dontknow: :bawling: Но мога да ти кажа, че не е някой дето е по 200-300 лева то байка ми е за 250лв :D

Ти кво искаш - за 250 лева - да ти свири "Лунната соната" - няма да стане . При сухо и горещо време винаги ще скърца. Свиквай! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот KristiqnK » Нед Мар 16, 2014 8:19 am

И аз имам един познат с колело точно 250 лв и на него му скърца задния амортисьор, но друго не може да се очаква от колело с мека рамка за тези пари. Иначе ми е интересно къде караш с него?
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот Djani_Varna » Нед Мар 16, 2014 10:03 am

denises26 написа:Най-вероятно идва или от втулките на шока ( амортисьора ) или от втулките на задницата (там където се свързват предната и задната част). Като временно решение можеш да ги разглобиш, намажеш малко грес и сглобиш. Като при сглобяването има един тънък момент със затягането, ако затегнеш прекалено стърже/скърца, ако поразхлабиш се появява луфт, но не скърца (толкова много :D ), това се отнася за втулките на задницата. Опитай да намериш "златната среда". Това е моят опит от времето, когато имах такъв тип велосипед. :beer:

Опитах се да махна втулката но не става.. Само от едната страна мога да пъхна шестограма, защото от другата страна са венците някви идеи?
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот Djani_Varna » Нед Мар 16, 2014 10:04 am

Djani_Varna написа:
denises26 написа:Най-вероятно идва или от втулките на шока ( амортисьора ) или от втулките на задницата (там където се свързват предната и задната част). Като временно решение можеш да ги разглобиш, намажеш малко грес и сглобиш. Като при сглобяването има един тънък момент със затягането, ако затегнеш прекалено стърже/скърца, ако поразхлабиш се появява луфт, но не скърца (толкова много :D ), това се отнася за втулките на задницата. Опитай да намериш "златната среда". Това е моят опит от времето, когато имах такъв тип велосипед. :beer:

Опитах се да махна втулката но не става.. Само от едната страна мога да пъхна шестограма, защото от другата страна са венците някви идеи?

KristiqnK написа:И аз имам един познат с колело точно 250 лв и на него му скърца задния амортисьор, но друго не може да се очаква от колело с мека рамка за тези пари. Иначе ми е интересно къде караш с него?

Навсякъде... Колелото е на село - из гората, на път
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот Djani_Varna » Нед Мар 16, 2014 3:53 pm

Здравейте отново! Оправих се :) Първо махнах пед*ла от страната на венците после махнах венците и след това махнах втулките намазах с грес сложих пак и го сглобих :) Сега се върнах от 20-25 километрово каране от които 5 са само изкачване и няма ник'во скърцане!
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Назад към Веломеханик