Пушите ли? И това пречи ли ви на карането?

Тук всеки може да пусне анкета по въпрос, свързан с колоезденето, който го интересува, или да отговори по вече зададена тема.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 800 / 600 / 10

Мнениеот PtD » Пон Ное 14, 2005 6:04 pm

[quote="halcor"]

Мда, а всички редовни софийски колоездачи ако си мислят, че не пушат пасивно доста по-гадни работи от тютюневи цигари... :xx(::skull:
[/quote]

Добре, че ние сме *нередовни* колоездачи :spin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Вто Ное 15, 2005 1:53 pm

Айде баста с това непушене, ...сектанти! ;):D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот skynet » Пон Ное 21, 2005 1:30 pm

а какво мислите за заведенията за обществено [color=red]хранене[/color] в които се пуши?
днес имах кофти късмета да попадна в едно такова, честно казано виждах какво дишам
докато висях на опашката, прозорците бяха доста затворени, сандвичите и прочее 'ядливи' неща си седяха открити, a по едно време няква девойка зададе въпроса
- Може ли да пушим на масата за непушачи, щото няма свободни? ааррхгхгхгхх :censored::censored:
skynet

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Пон Ное 21, 2005 2:15 pm

@skynet, Присъствах на аналогична случка днес.Място - заведение за обществено хранене, което се намира на ул. Граф Игнатиев, точно от другата страна на пазарчето и църквата.Продават всякакви манджи и хората се хранят вътре.Час - пиков, около 13:00 днес.Има табелки "Пушенето ЗАБРАНЕНО" Та по едно време дойде някакво момче, очевидно познат на касиерката, защото я попита "Тук пуши ли се,... (името на момичето)".Тя каза "По принцип не", а той се усмихна и каза "Ми дай едно пепелниче тогава".Тя му даде и той си запали.Ся на мен не ми пречи, ама там имаше около 30 хранещи се хора...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот hlebarka » Пон Ное 21, 2005 7:39 pm

А някой пушач да изпадне в абстиненция и да ви изколи с пластмасов нож по-добре ли ще е ?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Пон Ное 21, 2005 7:45 pm

За пушачи в абстиненция си има специализирана помощ :D
например лепенки с никотин :angel2:

навън ем чист въздуха, ем няма пищящи непушачи.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот C_Mo » Пон Ное 21, 2005 8:18 pm

[quote="bluskanie"]

@skynet, Присъствах на аналогична случка днес.Място - заведение за обществено хранене, което се намира на ул. Граф Игнатиев, точно от другата страна на пазарчето и църквата.Продават всякакви манджи и хората се хранят вътре.Час - пиков, около 13:00 днес.Има табелки "Пушенето ЗАБРАНЕНО" Та по едно време дойде някакво момче, очевидно познат на касиерката, защото я попита "Тук пуши ли се,... (името на момичето)".Тя каза "По принцип не", а той се усмихна и каза "Ми дай едно пепелниче тогава".Тя му даде и той си запали.Ся на мен не ми пречи, ама там имаше около 30 хранещи се хора...
[/quote]

Ами надигайте вой бре... като е забранено пушенето спретвате един микро-скандал; вдигате демонстративно телефона и звъните в ХЕИ; тръгвате си без да си платите; създавате умерен дисконфорт и притеснение на персонала и околните... С две думи не седите като странични наблюдатели и да блеете.
Аватар
C_Mo

Мнениеот bluskanie » Пон Ное 21, 2005 11:50 pm

[quote="C_Mo"]

Ами надигайте вой бре... като е забранено пушенето спретвате един микро-скандал...
[/quote]

Винаги съм бягал от подобни обществени разправии, ама май това е начина.Само дето не би трябвало аз да съм този, който ще казва, че не може да се пуши щом го пише.

Прочетох, че в Англия разисквали да се забрани пушенето в абсолютно всички заведения в Лондон.Тук едва ли може и дасе говори за това скоро...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 22, 2005 12:15 pm

[quote="bluskanie"]
Прочетох, че в Англия разисквали да се забрани пушенето в абсолютно всички заведения в Лондон.Тук едва ли може и дасе говори за това скоро...
[/quote]

Аз по принцип не съм от войнстващите непушачи, щото съм пушил близо 20 години и знам прекрасно кво е да ти се пуши и някой да ти забранява...

В същото време обаче е пределно ясно накъде отиват нещата. И в Италия никой не си мислеше, че може да се въведе (и още по-важното да се СПАЗВА!) абсолютна забрана за пушене на обществени места, ама сега пушат навън, та ушите им плющят! Не само клиентите, ами и келнерите, готвачите и собствениците на заведенията висят по тротоарите...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bluskanie » Вто Ное 22, 2005 12:27 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="bluskanie"]
[/quote]

...ама сега пушат навън, та ушите им плющят! Не само клиентите, ами и келнерите, готвачите и собствениците на заведенията висят по тротоарите...
[/quote]

Минус за икономиката...губи се работно време
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот C_Mo » Вто Ное 22, 2005 12:38 pm

[quote="bluskanie"]

[quote="TOYAGA"]

[quote="bluskanie"]
[/quote]

...ама сега пушат навън, та ушите им плющят! Не само клиентите, ами и келнерите, готвачите и собствениците на заведенията висят по тротоарите...
[/quote]

[/quote]

Намаляват се работните заплати на пушачите и нещата се балансират... ;)
Аватар
C_Mo

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 22, 2005 12:40 pm

[quote="bluskanie"]
[/quote]

А кой казва, че като губиш работно време пушейки, утре ще си на работа? Капитализмът е доста логична система...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 22, 2005 12:43 pm

@ С_Mo

:agree: И тва е популярен прийом, но не дава гаранция за трайно решение на проблема. Много често е по-добре без служител, отколкото с демотивиран служител-вредител...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Вто Ное 22, 2005 12:48 pm

[quote="TOYAGA"]

@ С_Mo

:agree: И тва е популярен прийом, но не дава гаранция за трайно решение на проблема. Много често е по-добре без служител, отколкото с демотивиран служител-вредител...
[/quote]

Искате да кажете, че пушачите ще биват принуждавани или да не пушат или да бъдат уволнени?Не е много демократично.В училищата има нещо, като насърчаване към спиране на пушенето.И това става, като се дават 20 лв на всеки учител, който в рамките на 2 месеца не пуши в района на училището.Майка ми ме увери, че е менте тази работа де...:dunno:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот C_Mo » Вто Ное 22, 2005 12:51 pm

[quote="TOYAGA"]

@ С_Mo

[/quote]

Прав си... ама проблема с намирането на качествени кадри е много сериозен. Предполагам, че след време и пушачите ще свикнат с мисълта, че както пиячите така и те ще си пафкат/пият само след работа, за да имат такава.

п.п. отивам към Пирогов, стискайте палци да се върна без железа (или поне с дата за демонтаж ;) )
Аватар
C_Mo

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Ное 22, 2005 12:55 pm

[quote="C_Mo"]

[quote="TOYAGA"]

@ С_Mo

[/quote]

Прав си... ама проблема с намирането на качествени кадри е много сериозен. Предполагам, че след време и пушачите ще свикнат с мисълта, че както пиячите така и те ще си пафкат/пият само след работа, за да имат такава.

п.п. отивам към Пирогов, стискайте палци да се върна без железа (или поне с дата за демонтаж ;) )
[/quote]

Късмет и фнимафай със сестрите.:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот bluskanie » Вто Ное 22, 2005 1:01 pm

[quote="C_Mo"]

[/quote]

:thumbu:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 22, 2005 1:15 pm

@ C_Mo

Стискам! :D

@ bluskanie

[quote]Искате да кажете, че пушачите ще биват принуждавани или да не пушат или да бъдат уволнени?[/quote]

Естествено! Стига да не е налице проблемът, който спомена С_Мо. Проблем, който става все по-сериозен, но който все още много хора подценяват...

[quote]Не е много демократично[/quote]

Хе, тва да не ти е сладкарница "Ну,погоди!" Тва е ДЕБЕЛИЯ, a.k.a. "The Real Life"... :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Ное 22, 2005 7:24 pm

@bluskanie: като ще си говорим за демокрация дай да отчетем и момента с правата на пасивните пушачи, щото те специално (аз влизам тук) са толкова антидемократично потъпквани от пушачите, че няма накъде. Все пак демокрацията е не само права, с правата идват и отговорности към другите, които имат същите права. Права без отговорности водят до анархия - тоест до дезинтегриране на обществото - наблюдава се в момента.

А историята показва, че ДЕБЕЛИЯ е единственото работещо решение, когато трябва да се въведе ред. Така че sorry за пушачите-наркомани, ама идва и тяхното време. Време е нещата да са равнопоставени.
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Вто Ное 22, 2005 9:59 pm

що за тема... много ясно, че пушенето на цигари пречи на карането, след като пречи на организма поначало.

според мен темата би имала много повече смисъл ако беше насочена към карачите-пушачи на марихуана, защото има и такова племе
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bluskanie » Сря Ное 23, 2005 12:12 am

[quote="mih"]

според мен темата би имала много повече смисъл ако беше насочена към карачите-пушачи на марихуана, защото има и такова племе
[/quote]

Недей, че веднага ще се явят няколко учени, които ще "докажат", че всъщност е полезно по 1-2 на ден
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Сря Ное 23, 2005 12:16 am

@bikerider Не бе аз съм съгласен, така е.Пушачите трябва да се съобразяват а не другите.Но това е постепенен процес. Особено за България.Трябва самият пушач да се светне, че пречи на останалите и да не пуши, където ще пречи...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Ное 23, 2005 1:55 am

[quote="bluskanie"]

Трябва самият пушач да се светне, че пречи на останалите и да не пуши, където ще пречи...
[/quote]

Да, за съжаление на една не малка част от пушачите "светването" трябва да бъде извършено с манивела от ЗИЛ, защото дебелата им кожа пречи да поемат светлината.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Сря Ное 23, 2005 9:10 am

@ PtD

:D:D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Сря Ное 23, 2005 9:45 am

[quote="PtD"]

Да, за съжаление на една не малка част от пушачите "светването" трябва да бъде извършено с манивела от ЗИЛ, защото дебелата им кожа пречи да поемат светлината.[/quote]

:rofl::rofl::rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Чет Ное 24, 2005 12:28 am

@PtD: :santa2::agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот kagami » Чет Ное 24, 2005 9:40 am

[quote="bluskanie"]

...Трябва самият пушач да се светне, че пречи на останалите и да не пуши, където ще пречи...
[/quote]

А той как ще се сети, че пречи на другите, ако те не му го покажат по разбираем за него начин? (По-разбираем от мнивела на ЗИЛ - здраве му кажи :nuts:)
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Чет Ное 24, 2005 9:57 am

[quote][i]Originally posted by kagami
А той как ще се сети, че пречи на другите, ако те не му го покажат по разбираем за него начин? (По-разбираем от мнивела на ЗИЛ - здраве му кажи :nuts:)
[/quote]

Е, айде да не прекаляваме - има и добре възпитани пушачи, на които няма нужда да им се показва, обяснява и "светка"... Отделен е въпросът, че за съжаление техният брой намалява, както и на всички останали добре възпитани хора...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот halcor » Чет Ное 24, 2005 2:12 pm

По-скоро си стои константа, а населението на Земята скача експоненциално, което е по-лошото.
Аватар
halcor

Мнениеот hlebarka » Чет Ное 24, 2005 11:16 pm

[quote="halcor"]
експоненциално
[/quote]

ъ, това сериозно ли? :snorkel:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka