Endura Singletrack 2 - дълъг панталон

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Endura Singletrack 2 - дълъг панталон

Мнениеот Admin » Чет Мар 20, 2014 11:48 am

Изображение
Това е четвъртият продукт, който Веломания ми предоставиха за тестване през изминалата зима. Доколкото обаче това не е само зимен панталон, а и пролетно-есенен, реших че точно сега е идеалното време за публикуване на статията, а пък и трябваше все пак да го покарам достатъчно. От друга страна, макар навъртяните с него километри да са сравнително малко, впечатленията ми от повечето детайли по него са с по-задна дата, тъй като почти от година притежавам късия вариант на същия модел и доколкото от колената нагоре двата панталона са идентични, мога да си позволя да пренасям впечатления от единия към другия, нали?
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... rack2-long
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Endura Singletrack 2 - дълъг панталон

Мнениеот xargs » Чет Мар 20, 2014 11:55 am

дългият изглежда малко странно по картинките, но късите гащи са супер. Задните джобове верно са странни, но вършат работа за временно съхранение на връзката с ключовете.
Аватар
xargs

Мнениеот PtD » Чет Мар 20, 2014 3:12 pm

Имам два такива дълги... какво да кажа: бомбоустойчиви са. Ползвам ги за какво ли не и нямат скъсване!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот outfaced » Чет Мар 20, 2014 3:16 pm

PtD написа:Имам два такива дълги... какво да кажа: бомбоустойчиви са. Ползвам ги за какво ли не и нямат скъсване!

Те всичките им на ендура са такива. Тия хора от какво печелят не знам ... 5 години не можеш да им скъсаш панталона :D

Специално за дългия Singletrack обаче размерите нещо не са съвсем като на късите им гащи и поне на мен не ми пасна ни М ни S и само поради тая причина бях принуден да взема едни други подобни на друга марка.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Kpoko » Чет Мар 20, 2014 3:21 pm

Задните джобове, поне за мен, са най-големия плюс на тия панталони - уникално удобни са. То и за това имам по два чифта от късите и дългите :D

Мда, има си разлика в размерите между дългите и късите панталони.
Аватар
Kpoko

Мнениеот 4getcredo » Чет Мар 20, 2014 4:19 pm

Моите (и късия, и дългия) са M и са ми еднакви като усещане за размер. :dontknow:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Чет Мар 20, 2014 5:38 pm

4getcredo написа:Моите (и късия, и дългия) са M и са ми еднакви като усещане за размер. :dontknow:

И при мен така, само че за размер S.
За джобовете отзад си знаех, че все на някого трябва да са му удобни, даже вече съм сигурен, че явно само на мен не са ми, ама какво да се прави...
А на снимката кройката наистина изглежда някак странно, доста стесняваща се в долната част - на живо няма такова нещо, освен ако не са стегнати много плътно по глезена крачолите.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот svencho » Пон Мар 24, 2014 10:18 am

Аз успях само едната лепенка на задния джоб да скъсам при едно търкаляне. Панталона е много удобен и ми харесват много крачолите в долната си част- можеш с велкро лепенката да "обереш" максимално крачола и изобщо не се докосва до веригата.
Магнитчетата на предните джобове също са много удобни. Вентилационните отвори работят перфектно.

Единствен недостатък, който е субективно констатиран- нямат странични джобове, които аз ползвам за навигацията.

Съвет- мерете винаги на място панталона, защото както при всички дълги модели, дължината на крачола е много важна, за да си върши работата по предназначение.
Аватар
svencho

Рейтинг: 1350

Мнениеот araX » Нед Мар 29, 2015 11:49 am

Да up-на малко "старата" тема ;) Може ли да ми препоръчате някой по-добър дълъг панталон от Endura Singletrack 2 около тази цена? В момента струва към 150 лв. Може и нещо по-евтино ;) Панталона не ме интересува за зимно каране-такъв си имам пак на endura. По-скоро за пролет и есен.
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот outfaced » Нед Мар 29, 2015 10:04 pm

Пролет-есен с дълъг панталон :dontknow:
Къс панталон + дълги чорапи или крачоли е по удобно и най вече по гъвкаво ... че сутрин хладно, после жега - трябва да може да се сваля.
Всички тия панталон са от някаква кордура пък тя си спарва, ако стане топло. Тънък дълъг панталон аз поне не знам (освен ако не е само мембрана за дъжд).
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Admin » Пон Мар 30, 2015 12:53 pm

Съгласен съм с outfaced. За преходните сезони най-гъвкавото решение са крачоли под къс панталон, или в най-лош случай дълъг клин под къс панталон. Реално, в ранна пролет си карам със Singletrack 2 без проблеми, но като напече слънцето, веднага се усеща.
Не се сещам за модел от велопроизводител, който да е хем дълъг, хем достатъчно тънък - може би тънък панталон за пешеходен туризъм би ти свършил работа в някаква степен, ако не ти харесва решението с крачоли/клин.
Аватар
Admin

Мнениеот Telepatok » Пон Мар 30, 2015 2:25 pm

Този панталон: http://www.scott.bg/bg/shorts/996--scott-rain-trail-mtn-20.html
е тънък - на практика няма никаква подплата, само един слой е.

Ползвам го за мокро и кално време, единствения му недостатък е че спарва малко, но все пак нали е водоустойчив.
Аватар
Telepatok

Рейтинг: 1504

Мнениеот spirov92 » Пон Мар 30, 2015 4:27 pm

Admin написа:Не се сещам за модел от велопроизводител, който да е хем дълъг, хем достатъчно тънък - може би тънък панталон за пешеходен туризъм би ти свършил работа в някаква степен, ако не ти харесва решението с крачоли/клин.

Аз имам един Vaude Lakeside със свалащи се крачоли. Ама той пък за студено време никаква работа не върши - имам чувството че с Singletrack шортите ми е по-топло отколкото с него със сложени крачоли. Според мен най-добре ще е или с шорти и някакви топлещи крачоли, или с панталон с махащи се крачоли, ама по-стабилна материя от сорта на ендурата.
spirov92

Мнениеот joropc » Пон Мар 30, 2015 6:46 pm

Admin написа:Не се сещам за модел от велопроизводител, който да е хем дълъг, хем достатъчно тънък ...

Има. Те Норона не са точно велопроизводител, но са от "мерцедеса" в планинската екипировка. Имат и вело раздел. Имам такива дрехи де. ;) Номерата си отговарят, а поръчката идва за седмица от Норвегия. Скъпички са обаче, но има защо - топ качествени дрехи са. :
https://www.norrona.com/en-GB/Products/ ... onceptcode
В случая имам предвид този панталон:
https://www.norrona.com/en-GB/Products/ ... 1-pants-m/
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот zImage » Пон Мар 30, 2015 9:20 pm

Не са за велосипедиране, но аз днес карах с ето тези панталони за бягане с крачолите вкарани в доста високите ми чорапи и ми беше супер: http://www.kalenji-running.com/en-GB/el ... sers-63735
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Авг 11, 2015 11:44 pm

Я някой с опит да сподели разликите между двете поколения, че нещо клоня към стария им вариант :dontknow:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот spirov92 » Сря Авг 12, 2015 2:28 pm

И двете са бомбоустойчиви, разликата е в детайлите. При новите предните джобове се затварят с магнитчета, което е голямо удобство. Велкрото все ми залепваше за ръкавиците. Също така са разкарали калпавите пластмасови закопчалки и са сложили едно голямо копче и велкро ленти за стягане отстрани.
Това е което се сещам в момента. А, и като дизайн повече кефят. :beer:
spirov92

Мнениеот boriss13 » Чет Авг 13, 2015 8:38 am

spirov92 написа:....джобове се затварят с магнитчета, ... :beer:

Още не мога да им свикна, всеки пък като "щракнат" се въртя, да видя какво ми е изпаднало от джоба... :D
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Назад към Общ форум