От FERRINI R3 нагоре

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

От FERRINI R3 нагоре

Мнениеот martinessko » Чет Фев 27, 2014 11:45 am

Понеже си прoдадох ferrini-то пак съм пред дилема на какво да се спра. По- важния ми въпрос е - Кога крос ще пуснат промоциите за март?
Бюджет 800-900лв.
Спрял съм с на Grip 127 и драг Drag ZX4 Team Edition, Cube и RAM също няма да откажа, ако цената е разумна.

Моля да си кажете мнението за двата и евентуално да ми предложите нещо в тази ценови таргет.

Поздрави.
Аватар
martinessko

Рейтинг: 1220

Re: От FERRINI R3 нагоре

Мнениеот martinessko » Чет Фев 27, 2014 12:00 pm

Аватар
martinessko

Рейтинг: 1220

Мнениеот ParanormaL.. » Пет Фев 28, 2014 11:29 pm

Аз лично много искам е този РАМ, но просто бюджета ми не го позволява.. - http://store.trueriders.bg/ram-ht2-29-3-2013.html
П.С Някой да знае кога правят намаления ? l
ParanormaL..

Рейтинг: 1200

Мнениеот russian » Съб Мар 01, 2014 11:31 am

каквото и да си избереш бягай далеч от ДРАГ, тия са се натровили с гъби и савсем я карат през просото, добре , че са те да разсмиват форума с тяхните"НЕВЕРОЯТНИ" предложения визирам Ф5 :smash: иначе тия дни пуснаха акцентите на Спринт-а :
.... популярният Apolon, моделът, с който стотици хора вероятно са имали първите си преживявания на колело в планината, през 2014 г. ще бъде не само достъпен като цена и добър като окомплектовка, но ще предложи на потребителите и максимален избор от гл.т. размер на колелата - 26, 27.5 и 29. За съжаление за него все още не разполагаме със снимки, но вижте какви ще са основните детайли:
- алуминиева рамка с хидроформовани тръби
- уши за задната спирачка тип Post Mount
- движение с компоненти Shimano
- хидравлични дискови спирачки Shimano
- пет цветови схеми

УСПЕХ с избора :)
Аватар
russian

Рейтинг: 1120

Мнениеот d0minat0ra7 » Сря Мар 26, 2014 12:31 pm

@russian

Голям си разбирач бе... а като ти прочетах и другите коментари се пръснах да се смея ясно е ,че хал-хабер си нямаш от колела тръгнал да ми хеитва тука драг и се мисли за голяма работа..Ако ще ми търсиш кусури на марките кажи ти какво караш и ще му намерим кусури. или няма да кажеш защото те е срам такава като теб са ми много смешни като тръгнат да плюят по марки без да си имат грам представа за какво говорят..А това ,че се подиграваш на хората които са закупили колело с марката драг направо нямам думи .. :crazy: :crazy: ..
d0minat0ra7

Мнениеот Vorac » Сря Мар 26, 2014 1:55 pm

Подкрепям russian и в двете му твърдения.

1. Драг предлагат лоша окомплектовка. Ф5 е на втулки, горката.

2. Спринт са чудесна марка. От 4 години си карам Ferrini R3-то по София, по Лозенска, до морето.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот d0minat0ra7 » Сря Мар 26, 2014 4:22 pm

Vorac написа:Подкрепям russian и в двете му твърдения.

1. Драг предлагат лоша окомплектовка. Ф5 е на втулки, горката.

2. Спринт са чудесна марка. От 4 години си карам Ferrini R3-то по София, по Лозенска, до морето.

Виж сега приятел няма лошо човек да изкаже мнението си но има си други начини а не като този тука да се гаври с хората закупили драг и да им пише сбъркал си рейса пич ще съжаляваш за покупка си ще се откажеш от карането , чупендраг и др такива смешни неща който са на интелектуално ниво на дете на 10г.и мога да ти кажа ,че никой не би съжалявал че има драг пред спринт аз лично имам и от 2 марки колела спринта е по стар модел и само негативни неща бих казал за него нищо добро по него всеки едни компонент и всяка част са сменени единствено рамката не а сега дори и ми казаха ,че и тя е усукана а по времето когато карах със спринта повечето приятели имаха драгове повечето време заедно сме карали и даже сме и ходили заедно на ремонт и на мен със спринта винаги имаше повече проблеми,именно това е причината да си купа колело с марката драг,не ме интересува толкова ,че примерно на спринта вилката ще е с 20лв по скъпа а като цяло колко време ще изкара колелото..
d0minat0ra7

Мнениеот Vorac » Сря Мар 26, 2014 5:17 pm

@d0minat0ra7, доста остро се говори в този форум, за жалост.

Относно марките. Всички рамки се правят в Китай и всички компоненти са Шимано или SRAM. Сравняването на марки (както и коментирането на компетентността на участници във форума) е безсмислена. Конкретни модели - цена, тегло, окомплектовка, рамка - тук има смисъл.

В която светлина и моят коментар горе е до голяма степен проветрябване на устата. Целта ми беше да внеса неутралност в темата.

@martinessko, 900 лева са не повече от двойно на феринито. Какви екстри търсиш с тази не много по висока цена:

- хидравлични спирачки ?
- леко ?
- здраво (надали, освен ако си счупил феринито)?
- красиво ?
- да върви надолу (геометрия и вилка)?
Vorac

Рейтинг: 1513

Назад към Продукти за крос-кънтри