Заключване на колело

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Заключване на колело

Мнениеот gabsoN92 » Сря Мар 26, 2014 11:28 pm

Хора търсих таква тема, но не намерих конкретни отговори.Искам да си купя колело, но ме е страх да не ми го откраднат, като се има предвид, че ще трябва да стой пред входа на университета(ФМИ).Може ли да ми препоръчате някакви сравнително стабилни ключалки.Лично плана ми е да си сложа 3. 1 ух много хубава за повече пари и 2 среден клас :D Моля споделете, какво ползвате вие лично.
Аватар
gabsoN92

Рейтинг: 1200

Re: Заключване на колело

Мнениеот antonpc » Сря Мар 26, 2014 11:48 pm

Как да се предпазим от кражба на велосипед
Ако отделиш повечко време и внимание на въпросната тема, може и да откриеш това което търсиш. ;)
Последна промяна antonpc на Чет Мар 27, 2014 12:32 am, променена общо 1 път
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Мнениеот gabsoN92 » Чет Мар 27, 2014 12:23 am

тука се обеснява, как да набием някого, бягаме etc. Мен ме интересуват конкретни продукти, които мога да си поръчам !
Аватар
gabsoN92

Рейтинг: 1200

Мнениеот subritual » Чет Мар 27, 2014 1:54 am

Щом е за пред входа на университета, със сигурност ще ти го откраднат.
Купи си колело за най-малко пари. Не се шегувам, ако щеш ми вярвай!
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот antonpc » Чет Мар 27, 2014 10:30 am

subritual написа:Щом е за пред входа на университета, със сигурност ще ти го откраднат.
Купи си колело за най-малко пари. Не се шегувам, ако щеш ми вярвай!

Ако, или по точно когато казаното от колегата subritual се сбъдне, може да ти е от полза темата за Откраднати велосипеди! :peace:
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Мнениеот mariko » Чет Мар 27, 2014 11:21 am

Мисля, че subritual най-добре е обобщил нещата- вземи си евтино колело и какъвто прецениш катинар (или два, както си решил).
Не е задължително да ти откраднат колелото, разбира се, но тъй като ще стои там заключено често и за дълго време е по-рисковано.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот ivannik » Чет Мар 27, 2014 3:38 pm

gabsoN92 написа:Хора търсих таква тема, но не намерих конкретни отговори.Искам да си купя колело, но ме е страх да не ми го откраднат, като се има предвид, че ще трябва да стой пред входа на университета(ФМИ).Може ли да ми препоръчате някакви сравнително стабилни ключалки.Лично плана ми е да си сложа 3. 1 ух много хубава за повече пари и 2 среден клас :D Моля споделете, какво ползвате вие лично.

Във форума на шосейкаджиите няма тема за откраднати велосипеди.Никой не се оплаква от кражби,защото велосипедите са скъпи и никой не си позволява да ги оставя без надзор.И за 5 лева да си купиш колело,пак ще го откраднат-просто за спорта.Така,че сам си решаваш.
Аватар
ivannik

Рейтинг: 1080

Мнениеот Vorac » Пет Мар 28, 2014 5:48 pm

На мен пък за 4 години пред ТУ никой не ми го открадна. Е, веднъж сам си го откраднах, с една ръждива ножовка, щото ключа се счупи в ключалката. И портиера дойде да помага!

Та наистина - евтино колело, дето да не плачеш много ако изчезне.

Като ключалка аз ползвам едно нещо за заключване на мотопеди, от Практикер, цена към 17лв, тегло поне кило. Може да си я оставиш там вързана, да не ти тежи в раницата.

Друг вариант е да говориш с портиера на ФЗФ дали ще ти даде да си го заключваш за парното вътре във ФЗФ. Той лично ме е предупреждавал "момче, не си връзвай колелото на външната стойка, много изчезват".
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот araX » Пет Мар 28, 2014 7:03 pm

Вземи прочети тази тема - текущо са около 47 страници ;)
viewtopic.php?f=3&t=1916
Ако щеш си купи катинар за милион - колелото пак ще бъде откраднато...най-вероятно и катинара ще ти приберат ;)
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот penmark » Пет Мар 28, 2014 7:30 pm

Ако ти е мило колелото, няма да го оставиш някъде дори и заключено. Аз като ходя някъде си викам другар да ми е "катинар". За университета не знам. Питай доцентите, дали не можеш да го вкарваш в залата. Не вярвам да пречи. Е вече ако станете няколко човека с колела ще пречи. :D
Аватар
penmark

Мнениеот crib » Сря Апр 23, 2014 10:38 am

По чужбините хората ползват тези, включително съм виждал заключени скъпи колелета (1000+ лева)

http://www.abus.com/eng/Mobile-Security ... X-Plus-540
https://www.kryptonitelock.com/Pages/Pr ... ber=999515
http://www.abus.com/eng/Mobile-Security ... -Plus-6500
http://www.abus.com/eng/Mobile-Security ... -Plus-1060

Цените гравитират м/у 150 и 200 лева, и като правило повечето колела, които са заключени с тях, са на близка цена. Правете си изводите.
crib

Мнениеот outfaced » Сря Апр 23, 2014 12:11 pm

crib написа:По чужбините хората ползват тези, включително съм виждал заключени скъпи колелета (1000+ лева)

И аз съм виждал ... заключени и с откраднати седалки, предна гума, задна гума. Не можеш да заключиш всичко! А и това е в чужбина. У нас заключи байк за 1000+лв. и бас се хващам, че до няколко часа го няма, ако ще и 3 абус-а да му сложиш.
Отделно от това точно за тия най популярните ключалки в тубата има една сурия клипове как се хакват за отрицателно време.
Така че забрави.

Аз не си спомням в университета или пред работата ми в Германия да е имало колело за повече от 150€. Половината въобще не си правят и труда да ги заключват.
Това е. Останалото са някакви заблуди и бизнес със скъпи катинари.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот crib » Сря Апр 23, 2014 1:06 pm

да може би не се изразих ясно, и катинарите, и колелата са за по 150-200 лева. Толкова за доверието.
crib

Мнениеот papinu » Сря Апр 23, 2014 3:20 pm

outfaced написа:И аз съм виждал ... заключени и с откраднати седалки, предна гума, задна гума. Не можеш да заключиш всичко! А и това е в чужбина.

В подкрепа на казаното от @outfaced прилагам нагледен пример:
Изображение
Снимката е направена във Виена.
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородството се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Аватар
papinu

Мнениеот moridinbg » Сря Апр 23, 2014 3:47 pm

В Лондон си е бизнес. Навсякъде има оглозгани скелети, а в неделя пазарът на Brick Lane процъфтява ((:
Аватар
moridinbg

Назад към Общ форум