Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот floydogi » Чет Мар 27, 2014 8:51 am

Е как така пише "Каучук", пък не пише име на фирмата. Да не мислиш, че са написали какво съдържа гумата, като при хранителните продукти. И ако толко па държиш да са ти еднакви гумите, купи си 2 нови и си готов. И без това гума на 12-13 години си е пластмаса, не гума.
floydogi

Рейтинг: 1260

Мнениеот skincar » Чет Мар 27, 2014 1:33 pm

В сервиза ми казаха, че няма да намеря такава, както и предполагах.Навръщане го карах, около 4 км.Сега виждам, че е има тук-таме цепнатини по страниците.Възможно е да се е случило от карането.Не ми пречи да си купя нова, но друго си е антика да караш, хаха!
skincar

Рейтинг: 1200

Мнениеот uBaH » Чет Мар 27, 2014 1:35 pm

Абе антика - ок, ама антика с антични гуми става само за в музей, защото експлоатацията й си е направо опасна.

Вземи си две нови гуми, с ширина и грайфер отговарящи на карането ти и му се радвай на велосипеда.
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот XCR120 » Пет Мар 28, 2014 9:32 am

Искам да питам на рамка която събира 2.4 гума мога ли и как да направя да събира 2.5 гума отзаде ?
Веднъж видях един който си е изпилил рамката за да събере по-голяма гума отзад!
Ще стане ли ако си изпиля рамката да ми събира голяма гума отзад ?
XCR120

Рейтинг: 1160

Мнениеот bio » Пет Мар 28, 2014 9:39 am

XCR120 написа:Искам да питам на рамка която събира 2.4 гума мога ли и как да направя да събира 2.5 гума отзаде ?

НЕ !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот PtD » Пет Мар 28, 2014 12:39 pm

XCR120 написа:Искам да питам на рамка която събира 2.4 гума мога ли и как да направя да събира 2.5 гума отзаде ?

Ще стане, ако направо отрежеш тръбите - тогава ще събира произволно широка гума. :wavey: :wavey: :wavey:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот X_NRG » Пет Мар 28, 2014 3:56 pm

PtD написа:Ще стане, ако направо отрежеш тръбите - тогава ще събира произволно широка гума. :wavey: :wavey: :wavey:

Глупости! Тогава курбелите ще пречат. Според мен най-добре да се отрежат тръбите само отляво или само отдясно, както и курбела от въпросната страна да се отреже или смени с такъв от детско колело, защото е по-къс. В зависимост от избора ти (ляво/дясно) ще имаш или задна спирачка, или скорости. :D Дано съм бил полезен! :beer:

П.П. Забравих да отбележа, че най-вероятно ще трябва proprietary главина с едностранен захват - най-добре се обърни към Cannondale.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот psixopat » Пет Мар 28, 2014 7:40 pm

Харесал съм си тези спирачки http://www.bike-components.de/products/ ... -2014.html , но имам едно питане.Пише, че могат да се използват само с дискове SM-RT68, SM-RT66. Ако взема такъв диск http://www.bike-components.de/products/ ... er-XT.html ще мога ли да го ползвам със въпросните спирачки.

И още едно питане - имам заден преходник is-pm 180мм на Avid, ще може ли шиманската спирачка да се монтира с него.
Power link на sram, за 9 скорости може ли да се сложи на верига Shimano slx, за 9 скорости.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Parcaleste » Пет Мар 28, 2014 9:27 pm

Интересуваме дали това кормило - http://koleloto.bg/product/623/deda-ele ... -duro.html ... . става за Cross Grip 927?
"Мога да обобщя всичко, което съм научил за живота, в три думи: животът не спира."

Робърт Фрост
Аватар
Parcaleste

Рейтинг: 1220

Мнениеот psixopat » Пет Мар 28, 2014 9:32 pm

Според теб, кормилата трябва да са съвместими с велосипеда ли ? Виж си размера на лапата и ако е 31,7 mm, значи няма проблем :agree:

П.П Моите въпроси, по-нагоре още търсят отговори :D
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот bio » Пет Мар 28, 2014 9:46 pm

psixopat написа:Харесал съм си тези спирачки http://www.bike-components.de/products/ ... -2014.html , но имам едно питане.Пише, че могат да се използват само с дискове SM-RT68, SM-RT66. Ако взема такъв диск http://www.bike-components.de/products/ ... er-XT.html ще мога ли да го ползвам със въпросните спирачки.

И още едно питане - имам заден преходник is-pm 180мм на Avid, ще може ли шиманската спирачка да се монтира с него.
Power link на sram, за 9 скорости може ли да се сложи на верига Shimano slx, за 9 скорости.

относно диска няма да имаш проблем (виждам, че става и за двата типа накладки).
преходника ще стане ако ползваш и avid-ските шайби. и 180 или 185 ?!?
power link-a ще стане ако двете верига са с еднаква дължина на пина 9 speed - 6.6 to 6.8mm (all brands). при 8 скоростни системи не съм имал проблем ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот mariovel97 » Съб Мар 29, 2014 8:56 pm

superstar dh 595 главина със стандартни лагери ли е или е с някакви по особени ?
mariovel97

Рейтинг: 1235

Мнениеот pepcho_tdm » Съб Мар 29, 2014 9:19 pm

Може ли да се сложат 9 скорости отзад на RAM HT.1
Карам RAM :D
pepcho_tdm

Рейтинг: 1059

Мнениеот mariovel97 » Съб Мар 29, 2014 10:07 pm

pepcho_tdm написа:Може ли да се сложат 9 скорости отзад на RAM HT.1

Може, стига да имаш преден/заден дерайльор, верига, венци, команди, главината ти да става за касета с 9 скорости и евентуално курбели.
mariovel97

Мнениеот bio » Съб Мар 29, 2014 10:55 pm

mariovel97 написа:superstar dh 595 главина със стандартни лагери ли е или е с някакви по особени ?

Първо те нямат такава главина, имат такава шина ...
и второ какво означава по-особени ?!?
предна или задна главина ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Petar_vn » Нед Мар 30, 2014 12:18 am

Дайте съвет за някоя хубава и удобна МТБ седалка, подходяща за дълги преходи.
Аватар
Petar_vn

Рейтинг: 1182

Мнениеот bio » Нед Мар 30, 2014 8:02 am

Petar_vn написа:Дайте съвет за някоя хубава и удобна МТБ седалка, подходяща за дълги преходи.

има достъчно дискусии из форума за седалки. настройка, избор и прочие. НАМЕРИ СИ ГИ !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот MIKEY MOUSE » Нед Мар 30, 2014 8:12 am

floydogi написа:Е как така пише "Каучук", пък не пише име на фирмата. Да не мислиш, че са написали какво съдържа гумата, като при хранителните продукти. И ако толко па държиш да са ти еднакви гумите, купи си 2 нови и си готов. И без това гума на 12-13 години си е пластмаса, не гума.

Само за сведение: Заводът за гуми, транспортни ленти и цървули в гр. Пазарджик се казва" Каучук АД " /преди преврата се казваше -"Методи Шатаров". Предполагам, че още могат да се намерят търсените гуми в складовете му, но явно не са конкурентни. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот mariovel97 » Нед Мар 30, 2014 3:34 pm

bio написа:
mariovel97 написа:superstar dh 595 главина със стандартни лагери ли е или е с някакви по особени ?

Първо те нямат такава главина, имат такава шина ...
и второ какво означава по-особени ?!?
предна или задна главина ...

Да.. Моя грешка, не знаех. За задна главина говоря и изобщо тези главини със стандартни лагери ли са. Особени, защато имах еднa Hadley за която нямаше никъде в Бг лагери за нея.. Бяха с по нестандартни размери.
mariovel97

Мнениеот bio » Нед Мар 30, 2014 5:39 pm

предната им е със "стандартни" лагери. задната още не съм я разглобявал ... но се виждат номерата им, което значи ... че са "стандартни".
аз говоря за switch главините им.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Petar_vn » Нед Мар 30, 2014 10:17 pm

Какво мислите за това кормило: Canyon Iridium HB-RB12L ?
Аватар
Petar_vn

Рейтинг: 1182

Мнениеот Tonkataa » Нед Мар 30, 2014 10:21 pm

Имате ли на представа дали може да се сдобия отнякъде с долната част на тези чашки http://screambikes.eu/bg/vilki/1228-cha ... a93cs.html ? Ако някой има такива които не му трябват нека пише ...
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот bio » Пон Мар 31, 2014 9:03 am

Tonkataa написа:Имате ли на представа дали може да се сдобия отнякъде с долната част на тези чашки http://screambikes.eu/bg/vilki/1228-cha ... a93cs.html ? Ако някой има такива които не му трябват нека пише ...

искаш на 1.5 долу да сложиш 1/8 вилка ли ?!?
евентуално в bikecomponents или industrial-bg продават ... само долна или само горна част.
обаче трябва да си 100% наясно какво търсиш !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Tonkataa » Пон Мар 31, 2014 9:48 am

bio написа:
Tonkataa написа:Имате ли на представа дали може да се сдобия отнякъде с долната част на тези чашки http://screambikes.eu/bg/vilki/1228-cha ... a93cs.html ? Ако някой има такива които не му трябват нека пише ...

искаш на 1.5 долу да сложиш 1/8 вилка ли ?!?
евентуално в bikecomponents или industrial-bg продават ... само долна или само горна част.
обаче трябва да си 100% наясно какво търсиш !!!

Да точно така за 1 въпрос.
Може ли тази част която ми липсва да се направи при стругар ?Липсва само долната част от чашките и то по точно , което ги преобразува от 1/5 към 1/8...
Tonkataa

Мнениеот bio » Пон Мар 31, 2014 10:07 am

Tonkataa написа:Да точно така за 1 въпрос.
Може ли тази част която ми липсва да се направи при стругар ?Липсва само долната част от чашките и то по точно , което ги преобразува от 1/5 към 1/8...

Изображение
конуса ли ти трябва и точно от тези чашки ли ти трябва ?!? защото има различка ...
и да стругар може да го направи това
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Tonkataa » Пон Мар 31, 2014 12:29 pm

bio написа:
Tonkataa написа:Да точно така за 1 въпрос.

конуса ли ти трябва и точно от тези чашки ли ти трябва ?!? защото има различка ...
и да стругар може да го направи това

Май е това което си посочил да .. От тези чашки трябва понеже съм с такива.
Tonkataa

Мнениеот dropy » Пон Мар 31, 2014 12:32 pm

Здравейте,
търся XC маршрут от Якоруда до Добринище. За съжаление не намирам никакви тракове за черни пътеки в този район, а със сигурност знам, че местните карачи карат от Якоруда до Банско по интересни маршрути.
Някой може ли да помогне с GPS track (поне частичен) или кратко описание на пътека в това направление (Якоруда - Добринище)? Целта ми е да избягвам във възможно най-голяма степен главните асвалтови пътища.

Предварителни благодарности!
Аватар
dropy

Мнениеот bio » Пон Мар 31, 2014 1:20 pm

Tonkataa написа:Май е това което си посочил да .. От тези чашки трябва понеже съм с такива.

ами разгледай този pdf. там има схемка на твоите чашки. ако ще ходиш при стругар ... най-добре му закарай тази схемка, вилката и рамката. и ми покажи точно както ти трябва. той ако си разбира от работата ще знае какво да направи и дали може да го направи.
другия вариант е ... да потърсиш подобни чашки с този лагер 52х40х7 (45х45 градуса) и евентуално да си купиш от bikecomponents само конус. аз съм правил така ... но пак ти казвам, знам какво точно търся. отделно от там, ако ще има някаква обща поръчка е добре, ако ще си сам е безсмислено.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот TheAnimal » Пон Мар 31, 2014 2:35 pm

dropy написа:Здравейте,
търся XC маршрут от Якоруда до Добринище. За съжаление не намирам никакви тракове за черни пътеки в този район, а със сигурност знам, че местните карачи карат от Якоруда до Банско по интересни маршрути.
Някой може ли да помогне с GPS track (поне частичен) или кратко описание на пътека в това направление (Якоруда - Добринище)? Целта ми е да избягвам във възможно най-голяма степен главните асвалтови пътища.

Предварителни благодарности!

Здравей,
ГПС следа нямам, но може да се ориентираш по Гугъл Земя.
От Якоруда има черен път за Бунцево. От Бунцево се пускаш за малко по асфалта до рибарника, малко след него започва вдясно черен път за Орцево. От Орцево се пускаш около 1 км по основния път за Краище. От там в ляво тръгва черен път, който тръгва към Черешово. От там до Елешница. И там трябва да има черен път до Добринище, ако не асфалта не е много.
Давам ти линк за ГПС следи от Орцево към Елешница.
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 6-kraishte
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот mishu_ » Пон Мар 31, 2014 4:54 pm

Има ли разлика в рамките при монтажа на различните видове средни движения?

Искам да сложа тези на Drag Ontario, а в момента е с някакво средно с вътрешна гайка.

https://www.bike-components.de/products ... ch-II.html

Благодаря предварително! :beer:
Аватар
mishu_

Рейтинг: 1220

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум