Някой да кара Shockblaze?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Някой да кара Shockblaze?

Мнениеот Vorac » Вто Апр 08, 2014 10:02 am

Купихме го колелото: http://bikesport.bg/bg/products/1302-sh ... %BD%D0%B5_

Бяха го намалили от 7 бона на 5.

Частите си пише какви са. Окачването е накакво странно. До колкото успях да го огледам, задният триъгълник е изолиран от предния и амортисьора е захванат само за задния. Този уикенд ще се пробва.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот pepcho_tdm » Вто Апр 08, 2014 10:38 am

Честито, чакаме снимки! :D :D
Карам RAM :D
pepcho_tdm

Рейтинг: 1059

Мнениеот Vorac » Чет Апр 24, 2014 4:07 pm

Пълни евреи!

Седалка Fizik Gobi се оказа много неудобна, а гриповете се ВЪРТЯТ и пързалят.

И ги подмениха, от Sprint. За седалка за 60лв и грипове за 30лв - с доплащане от 80лв (старата седалка и грипове, на едно каране, ги взеха)!
Vorac

Мнениеот Vorac » Чет Апр 24, 2014 5:05 pm

А гриповете били "базови" и било "нормално да се сменят".

На колело за 7К!
Vorac

Мнениеот Nocturne » Чет Апр 24, 2014 5:12 pm

Vorac написа:А гриповете били "базови" и било "нормално да се сменят".

На колело за 7К!

Гриповете не са ли lock-on?

Иначе изказванията на продавачите във всички сфери като се прецака нещо, са култови...да се смееш с глас ли, да се ядосваш ли :D
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот halfdone » Чет Апр 24, 2014 5:25 pm

Грипове в описанието липсват, значи са обикновени и е нормално да се въртят.
Абе това да ти е проблема с колелото, че не си срещал истински български евреи :D

Принципно те и за 15к може да го пуснат, проблемът не е в тях, а в този който го купува.
На мен ми е чудно защо някой ще купи нещо неизвестно никому, при положение, че за тези пари може да си вземе истински зверчета.
:agree:
Продавам : .
Аватар
halfdone

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vorac » Пет Апр 25, 2014 10:19 am

halfdone написа:На мен ми е чудно защо някой ще купи нещо неизвестно никому, при положение, че за тези пари може да си вземе истински зверчета.
:agree:

Ами и на мен.

По нантатък ще споделям още впечатления по колелото, своевременно докато ми ги споделят на мен.

А и вероятно много от вас ще го видят по планините това лято. Хаха, надали някой друг има същото (в света :Д).
Vorac

Мнениеот kosio86 » Чет Май 05, 2016 5:52 pm

И аз много съм се чудил на тази марка- как така нищо не се чува за тях- Максгруп ги притежават, които правят Sprint, но уж са главно таргетирани за външния пазар... Доколкото знам марката е купена от Максгруп, преди това е била май Италиянска местна марка която е била преди ерата на интернета :) и затова нищо няма за нея. А в момента нз къде и колко продават но няма много ревюта...

Тъй като ми стана интересно - имат доста хубави модели като окомплектовка - се задълбочих в това да разбера струват ли им рамките. Тк се занимавам с колела от много години и ми е ясно че болшинството марки са си изнесли производствата на рамки в Китай/Виетнам/Тайван разбирайте освен всички Български и всички чужди ( да така е- имам и Спешалайзд DH и той е маде ин Тайван... имам и карбонов XC full suspension който карам от 4г и съм супер доволен от него марка Gitane на който пише мейд ин Франс но......... to be continued) реших като истински бизнесмен :) да видя дали съм прав за това че всичко е добър маркетинг и аутсорсинг в Азия...

И познайте какво - без да съм сгрешил- Made in Taiwan - обаче нещата са по добри отколкото изглеждат- поне за меките им рамки -(за другите нз как стоят нещата щото твърдак не съм карал от 8 години) включително и карбоновите им- пройзвеждат се от известните за който се интересува - Astro Engineering Taiwan. Дори може да припознаете всяка една рамка тук- http://www.astroeng.com.tw/products.php?kind=1&series=6 . За повечето това не значи нищо, но реално тази компания през годините си на опериране е произвела рамките на много известни "Западни" марки- в момента дори карбоновите рамки на Mondraker се правят от тях както и някои алуминиеви - http://enduro-mtb.com/en/eurobike-previ ... trailbike/ също някои минали модели на GT, Schwinn, IronHorse, Bulls....като предполагам моделите за големите компании не можеш да си ги купиш от каталога им директно както тези на shockblaze - те си поръчват къстъм екстри и промени, но все пак. Също доста малки локални марки ги ползват за производство на рамките на меките им модели... примерно марката с която кара DH шампиона на Словакия - CTM http://www.pinkbike.com/news/Bratislava ... Bikes.html и ако се разтърсите още други.

Та надявам се че поста е полезен за тези които се чудят какви са, както и за хейтърите които се хващат за дадена марка и всичко друго е буллшит ... а реално байк индустрията си е поредния бизнес който се гради около маркетинг-а и отсорсинга в Азия.

А защо започнах да ги разучавам -не защото работя за тях или ми плащат (за съжаление :Д) а защото и аз ги игнорирах напълно, докато един ден не минах покрай магазина и гледам на витрината същата карбонова рамка 1:1 като тази за която писах по-горе (брандирана Gitane и Made in France) обаче на витрината беше брандирана Shockblaze :) Хм доста доволен съм от моята ама вече силно се съмнявам че е мейд ин Франс :D
Е според вас кои ни лъжат - големите стари марки като Gitane и тн. които пишат мейд ин дъ сентър ъф Иуръп синс 1980 и ни искат безбожни пари, или малките марки които ползват същите производители, но имат слаб маркетинг и всеки ги хейти...
kosio86

Рейтинг: 1200

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти