Важна тема: online магазини и интернет пазаруване

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Важна тема: online магазини и интернет пазаруване

Мнениеот azzzyo » Нед Апр 17, 2011 6:07 pm

Добре де момчета не разбрах сега в крайна сметка някой купувал ли си е цяло колело от www.pinkbike.com с помоща на www.ups.com ????

Имам и друг въпрос не е ли удачно да се използва "COD" или казано по нашенски "доставка с наложен платеж" на ups-a ......зимат колелото от човека докарват го в България отивам-плащам-зимам?
Аватар
azzzyo

Рейтинг: 1166

Мнениеот PtD » Нед Апр 17, 2011 10:45 pm

outfaced написа:няккой да е поръчвал нещо някога от http://www.cambriabike.com или от http://www.beyondbikes.com ?

Упс. Чак сега виждам този въпрос. Аз съм си поръчвал от beyondbikes, когато бяха още beyondbikes. Само че доставката ми беше до САЩ. Защо?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот codename47 » Пет Юни 03, 2011 11:59 am

http://www.bike-mailorder.de/shop/index.php - бях взел едни педали от там които се счупиха и при няколкото ми вече имейла няма никакъв отговор. За същите педали човек с подобен проблем ми писа че са му ги сменили от CRC. CRC също са ми сменяли вилка и курбели с дефект така че са доста точни. А уж немците били.....
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Kamy » Сря Дек 07, 2011 7:23 pm

Поръчвала съм разни чаркове от Щатите като си регистрирах фиктивен пощенски адрес на този сайт www.viaddress.com. Уж пазаруваш в Амерка, а пък после ти препращат стоката до България.
Kamy

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Сря Дек 07, 2011 7:45 pm

То нещо май са му солени цените на този посредник? Поне така казват запознати...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот radizala » Пет Дек 09, 2011 3:34 pm

За колко време пристига пратка/поръчка/ от CRC-то ? Понеже вече минаха 2 седмици, и ще получа ли информация за пратката по е-поща.
Аватар
radizala

Рейтинг: 1248

Подозрително евтин UK магазин ?

Мнениеот Fujitzo » Пон Яну 02, 2012 8:34 pm

Какво ще кажете за това:

http://www.on-one.co.uk/i/q/FORSRERL/rockshox_reba_rl_dual_air_100mm_fork_with_poplock__26_inch

Тук Ребата е 1000лв точно. От тоя магазин излиза 560лв + доставка 25 паунда (60лв), но ако се намерят желаещи да рискуват може да се направи съвместна поръчка и ще излезе по-евтино.
Като цяло вилките Рекон , Реба , Сид са на убийствено ниски цени. Другите артикули в магазина изглеждат на нормални цени. Как мислите , дали може да се вярва на тоя сайт ?
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Re: Подозрително евтин UK магазин ?

Мнениеот dob111 » Пон Яну 02, 2012 8:45 pm

Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 02, 2012 8:53 pm

Ако поръчвате, мога да се включа в офертата :)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот cne » Пон Яну 02, 2012 9:01 pm

Магазинът е редовен, моята вилка (Reba Team) е купувана от там преди време. Единственият проблем при получаването беше, че получих фактура за wheelset. Тогава не се занимавах да оправям това несъответствие (така или иначе проблем се появи едва когато гаранцията беше изтекла). Вилката не беше в оригинална опаковка, но си имаше дистанционно заключване, спейсъри за намаляване на хода и книжка.
chin up
Аватар
cne

Рейтинг: 1556

Мнениеот Ozzie » Пон Яну 02, 2012 10:32 pm

Fujitzo написа:Какво ще кажете за това:
http://www.on-one.co.uk/i/q/FORSRERL/ro ... k__26_inch

Е точно в "On-one" ли намери да се съмняваш? :emlaugh:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Boko-Loco » Вто Яну 03, 2012 10:57 am

Fujitzo написа:Какво ще кажете за това:

http://www.on-one.co.uk/i/q/FORSRERL/rockshox_reba_rl_dual_air_100mm_fork_with_poplock__26_inch

Тук Ребата е 1000лв точно. От тоя магазин излиза 560лв + доставка 25 паунда (60лв), но ако се намерят желаещи да рискуват може да се направи съвместна поръчка и ще излезе по-евтино.
Като цяло вилките Рекон , Реба , Сид са на убийствено ниски цени. Другите артикули в магазина изглеждат на нормални цени. Как мислите , дали може да се вярва на тоя сайт ?

Тя Ребата и в България струва толкова + безплатен монтаж!
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот NikolaZ » Вто Яну 03, 2012 7:26 pm

Много евтин тоя Revelation в bike-discount.Налазвайте :) :nuts:
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот traveler » Сря Авг 07, 2013 8:18 pm

Ако някой мисли да пазарува и има съответните възможности да го стори през PayPal със съответните карти да има предвид текущата акция с отстъпка 10 евро:http://www.chainreactionhub.com/competitions/963-paypal-cee :eyebrow:
traveler

Рейтинг: 1251

Мнениеот kgbkid » Вто Апр 08, 2014 12:25 pm

Колеги,не знам дали съм уцелил мястото,но ми трябва съвет! На 17 март от chainrections ми изпратиха курбелите които си бях поръчал.Шипинга беше безплатен и реших да се възползвам (но при такова положение,няма tracking nomber).Чаках търпеливо 3 седмици и вече започнах да се притеснявам.При положение,че съм оставил ясен адрес и телефон и ZIP.Изпратих писмо,на което ми беше отговорвно,че ако не получа пратката до 15 работни дена,мога да им върна приложения формуляр за Lost in Post declaration.Вчера,въпросните 15 дена изтекоха и изпратих приложения формуляр попълнен.Отговорът им беше,че до 72 часа,поради НЕналичието на същият продукт,ще ми върнат парите под формата на CRC eVouchers (ваучери).Ако пък пристигне през това време имам 2 варианта - да им върна доставката или да я приема и да се свържа с тях.До тук всичко добре,.ама ме мъчат няколко въпроса:

Мога ли да си потърся пратката?Има ли някакъв вариант въпросната доставка да е някъде в BG и къде е това някъде? (Отговориха ми,че free shiping'а от там се праща с Royal Mail),но не знам тука кой го получава."Interlogistica" ми казаха,че приемат само ако е подписана пратка или знам номера на пратката?!

И как да им се доверя пак (при положение че нямам избор вече) на chainreactions - да си купя нещо с техните ваучери,и че то ще бъде въобще доставено??

Ако някой може да помогне,искренно благодаря !!!
Leg Suspension - It's Free!
Аватар
kgbkid

Мнениеот mentalhead » Вто Апр 08, 2014 12:59 pm

Посредника на Royal Mail са Български Пощи, макар да съм чувал че по едно време е била някаква фирма от Варна. Всичко, което съм поръчвал и ми е било пращано с Royal Mail (това са си официалните английски пощи) съм си го получавал от съответния пощенски клон. Разходи се до пощенския ти клон (този, който си дал като ZIP) и провери дали няма пратка за теб (може по някаква причина да не си получил известието).
Питай ги дали Royal Mail все още пращат пратките до тях, да не би пък да има някаква промяна в последно време, за която не знам.
Аватар
mentalhead

Мнениеот marsa » Вто Апр 08, 2014 1:36 pm

Както са ти казали - само БГ Пощи се разпореждат с тези пратки. Обаче пратката може да пътува като обикновена или като експресна (и двата вида съм получавал с free shipping от CRC).

Ако е с най-обикновената услужа ще те чака в кварталната поща. Тук има малка уловка - някои кватрални клонове не работят с международни пратки и например моите не пристигат в кварталната ми по местоживеене, а в съседната, независимо кой пощенски код съм дал в адреса. Първо иди в пощата, която знаеш че ти е "квартална", питай там ли се получават международни пратки за твоят адрес, ако да - искай да проверят за пратка за теб, ако не - питай за правилния клон и иди там.

Ако е с експресна услуга (EMS) би трябвало да са ти носили пакета на адреса и ако не те намерят връщат пратката в станцията на EMS, намира се в сградата на централна поща (пк1000), но е с отделен вход. Ето тук на втория ред (пк1095) има инфо къде ще се намира пратката ти, има и актуални телефони:
http://www.bgpost.bg/?cid=110&spid=193

И в двата случая трябва да са ти оставили известие на адреса (ако е EMS пише че е EMS), но то разбира се може да се е затрило. Много малка е вероятността пратката ти да е загубена, по-скоро те чака в някой пощенски клон.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот kgbkid » Вто Апр 08, 2014 2:02 pm

Благодаря много за бързите отговори.,ще проверя възможно най-бързо всички варианти и ще споделя...
Аватар
kgbkid

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 08, 2014 2:05 pm

и в пощата задължително с лична карта
:agree:

миналата година така си получих една пратка от DX
по невнимание бях оставил адрес за доставка
9***- Varna
BULGARIA
разбира се и трите имена и нищо друго
та накрая си я получих от кварталната поща
Аватар
Ozzie

Мнениеот radeviq » Вто Апр 08, 2014 4:11 pm

През PayPal ли е плащано? Зимата бях изпаднал в същата ситуация с поръчка за приятел, но ми предложиха и вариант да ми върнат парите директно, а не под формата на ваучер.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот kgbkid » Сря Апр 09, 2014 9:11 am

Момчета,положението е следното:
Вчера ходих до "кварталната" поща с код 1379 (който съм и дал),оказа се че майка ми има колежка там.Не открихме нищо на мое име или адрес.Жената беше доста услужлива,каза ми че приемат международни пратки и ако евентуално е под 2кг. проверихме и в съседния 30'ти клон в Красна поляна - и там нищо! Пратката е с обикновенна услуга "free shipping",без проследяващ номер и не е EMS!Звънях какви ли не телефони.За близо вече месец,не съм получавал нито известие по пощата нито обаждане. Плащал съм я с VISA от FIB,.като въведох номера на картата и поръчката ми беше одобрена след 2-3 дена.Картата ми е редовна,регистрирана,пазарувам и от други online байк магазини,без проблеми! (кой ме би по главата с тия chainreactions) Ако знаех,че 'ше стане така въобще нямаше да се занимавам,.'се едно имам всеки път по 100 евра да пукам като баровец!
Така,днес получих mail в който ми се предоставят 4 ваучера по £20 = 97.14 EU Поръчката на "Race Face Ride XC-Single chainset" курбели,ми беше за 99.49 EU! За мене това е циганска работа!!! Добре,ще преглътна и това,но сега съм притиснат пак да купя от тях с тези ваучери и то по-скъпия вариант на Race Face,защото другите части от drivetrain'a ми чакаха само комплекта курбели.Байка стои ей така със строшено средно и не мога да мръдна никъде.
Благодаря ви много,въпреки че не намерих нищо,отговорите ви бяха бързи и доста полезни! Просто не знам как да подходя от тук нататък и как да бъда сигурен,че нещата които ще поръчам ПАК,ще дойдат при мен?!
Аватар
kgbkid

Мнениеот Use.Less » Сря Апр 09, 2014 10:02 am

Здрасти, имаш опция да се свържеш с FIB (банката издател на картата) и да направиш chargeback. Твоята банка ще задължи сайта да ти върне парите. Вероятно ще ти поискат доказатество, че CRC наистина не са доставили пратката (и са изпуснали срока). Не знам как ще погледнат на стоварените ваучери, може да го използват като вариант да си измият ръцете и да кажат, че са направили refund вече... Но аз те съветвам да опиташ, защото всички онлайн магазини са задължени да правят refund, ако не са доставили, както е по-договорка (Terms & Coditions), продуктите или услугите си. Ако не напраят refund, искаш банката ти да направи Chargeback. Успех! :agree:

P.S. И кажи после какво се е случило... Доста хора се срахуват от онлайн пазаруването, точно заради такива недоразумения... Време е да правим и ние като Американците, които хич не се жалят да праскат chargeback-s за всичко... :D
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот kgbkid » Чет Апр 10, 2014 10:36 am

"Use.Less" мерси братле,.Аз отидох направо в банката,и мацката ми каза,че ако искам да ми възстановят сумата е необходимо да изчакам 30 работни дена,това било международна политика на Royal Mail.Или естествено да си използвам ваучерите,които всъщност се оказват един вид "refund".

Имам една друга теория аз.Понеже се задълбочих в търсенето и проверих и прозвъних около 20-30 клона на "Български пощи",включително имам приятели и на митница и карго,които разпитах,.се оказа,че такава пратка въобще не е влизала в БГ! Така,.В деня,когато си поръчах курбелите бяха последни бройки и след една седмица,забелязах че вдигнаха цената с 23 евра от CRC и внезапно бройките свършиха! Това дали има някакво значение не знам.Но мисля,че при приблизително 40 000 поръчки на седмица?! (около 5000-6000 на ден! предполагам!?) .,си премълчават на приблизително 100 такива като мен,че продукта е свършил,или са го продали на по добра цена на някой,но въпреки това му зачитат поръчката и му дърпат парите.Чакаш deadline'а и ти пращат "Lost in post" declaration с който ти връщат ваучери,които обаче не са баш равностойни а с лек минус 1,2 - 3 евра.(не ти връщат парите - Terms&Conditions) 100 човека по 2 евро са 2000 евро на ден!! Кво им пречи нали са най-големите?! Това е само теория,със сигурност съм по-тъп от тях : )

..между другото продавам ваучерите,които са 4x20 паунда, (80 = 189 лева) ,за 175 лева! В пощата са ми.Кодовете са неупотребявани и не са вкарвани в акаунта ми.Ако някой има интерес,да се занимава с chainreactions,ще уважа условията по закупуването им. 0886958848 Людмил

Байка ми чака вече един месец и нямам време да се занимавам с техните схеми.Благодаря ви на всички,отново! Пожелавам ви яките карания,.и слънчеви дни! :beer: :cowboy:
Аватар
kgbkid

Мнениеот marsa » Чет Апр 10, 2014 12:19 pm

Относно конспиративната теория: покрай нова година в промоциите имаше някои силно намалени модели шпайкове, като номерацията свършваше доста бързо, буквално за часове се виждаше как някои номера изчезват. Та бяхме поръчали (и платили) шпайкове и други неща, а на следващия ден ми писаха, че в суматохата се е получила грешка с наличността и последните от единия номер са пратени на друг. Върнаха ми парите, не помня как, но май с refund и ми дадоха бонус ваучер 5GBP за прецакването. За CRC става въпрос.

Разликата в сумата идва от различни курсове, и това че ваучерите са с фиксирани стойности. Аз на твое място бих настоявал, че сумата е различна и бих искал още 5GBP ваучер - на това ще се съгласят най-лесно, защото им коства най-малко. Във всеки случай ако планираш да си търсиш правата по друг път те съветвам да не пипаш ваучерите, за да могат да ги анулират.

За съжаление се случват проблеми с пощите, макар и рядко. Вероятно проблема не е в CRC, а наистина в загубена пратка. Не се учудвай, ако пристигне макар и с голямо закъснение. Аз преди няколко дни получих неща от Dealextreme, които са пратени около нова година, отдавна се "скарах" на съпорта, пратили са ми повторно нещата, а ето че първите пратки се появиха, макар и 3 месеца по-късно :sleeping:
Във всеки случай големите магазини си тачат клиентите и често компенсират дори чужди грешки, понеже клиентелата и отзивите са това, което им прави парите и те са наясно.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот meth1cal » Чет Апр 10, 2014 1:43 pm

azzzyo написа:Добре де момчета не разбрах сега в крайна сметка някой купувал ли си е цяло колело от http://www.pinkbike.com с помоща на http://www.ups.com ????

Имам и друг въпрос не е ли удачно да се използва "COD" или казано по нашенски "доставка с наложен платеж" на ups-a ......зимат колелото от човека докарват го в България отивам-плащам-зимам?

Разбира се че НЕ ! Кой ще си даде колелото до България и ще се чуди дали ще го земеш или не и ще трябва да плаща обратен превоз ако не го земеш.

Мисли малко не е трудно!

А и още нещо, незнам дали някога си пазарувал от розовото колело, но повечето цели колела които се продават се продават на място с оглед само, доста рядко се навиват хора особено от UK да пращат а и като кажеш БГ вече си ги изгубил
Аватар
meth1cal

Рейтинг: 1181

Мнениеот Use.Less » Чет Апр 10, 2014 2:18 pm

marsa написа:Относно конспиративната теория...

Вероятно проблема не е в CRC....

Да, аз съм съгласна с marsa. Принципно ЦРЦ не е случаен онлайн магазин, превъртат хиляди паунда на ден. Подобни кокошкаркси изпълнения ще им срине репутацията, ще са наблъскани с chargebacks, ще си имат проблем с разплащателните компании, които също ще им отдържат глоби и тн. докато накрая всички по-конкуретни разплащателни фирми не ги отритнат и край с техния онлайн бизнес.

Dealextreme е друг въпрос, китайци са, пращат с обикновени пощи, периода на обработване е дълъг, периода на доставка (ако не ме лъже паметта) е също дълъг м/у 30-60 дни. Ако се оплачеш, шипват нов продукт и те молят да им "простиш". Aliexpress - също.

Немските сайтове са железни (според мен) - доставят за седмица. Ако в крайна сметка има повреда по продукта, не отговаря на качестовото или не дойде, има начини да си търсите парите. Четете Terms and Conditions, Shipping Policy-то и Refund Policy-то.

Дано съм била полезна! :peace:
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Апр 10, 2014 3:08 pm

Даммм, нормално е човек в България, изложен на какви ли не далавери и схеми все да си мисли, че нещо ще го метнат. Моя съвет е да комуникираш с CRC и със сигурност ще стигнете до условия, които те устройват като компенсация. На тях клиентите и тяхното мнение са наистина ценни ; - )

Заради това не продавай ваучерите, освен ако не те устройват. Също така имай предвид, че при refund парите минават от британски лири към евро и са възможни разлики в курса.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Chavi » Чет Апр 10, 2014 8:39 pm

Български пощи... Преди 2 години от Швейцария ми бяха пратили един доста голям пакет. Беше подарък и не съм се натискал да го търся кога ще дойде - даже не знаех кога е изпратен. Един ден с мен се свърза далечна позната - казва ми "знаеш ли че вече 2ри път в моята пощенска кутия пристига уведомление за теб да отидеш да си вземеш пакет от пощата." Тя е на същата улица, но съвсем различен номер, в жилищен блок, а моят адрес е фирмен с име на фирмата и е абсолютно точен и проверен с десетки подобни доставки. Отидох в пощата, оказа се че е минал месец откакто са получили пратката, нямаше "извинете", нямаше нищо. Никой дори не се замисли, че ако грешният адрес на който носят поканите (2 ПЪТИ!) не беше на познат, може би нямаше да го получа изобщо.
Миналата година. Поръчвам си малък накрайник за помпа, нищо особено - 10тина лева, пак през пощите. Минава месец, нищо. Питам изпращача, казва "изпратен е стриктно преди месец, моля потърсете в пощите". Отивам, питам ги, нямало такова нещо, явно не са ми го били изпратили. Казвам на изпращача че го няма, съответно хората коректни ми казват че ще изпратят друг. Седмица по-късно го получавам в пощенската си кутия, ЗАЕДНО с първия, но първия няма никакви входящи печати от България, само изходящи отпреди месец от Китай.
Български пощи... Да, вероятността причината за проблема ти да е в CRC e клоняща към нула.
Аватар
Chavi

Рейтинг: 1332

Мнениеот mentalhead » Чет Апр 10, 2014 9:57 pm

Честно казано никога не съм разбирал това негативно отношение към Българските Пощи. Получавал съм доста неща през тях и абсолютно никога, да чукна на дърво, не съм имал какъвто и да е проблем. Даже рекорда ми за най-бърза доставка доскоро се държеше от БГ пощите с пратка от Англия (Роял Мейл), при която известието ми беше в кутията още на третия ден (и то в Събота). При това за още по-голямо мое удивление въпросната доставка беше безплатна.
Явно това с пощите е до късмет или до пощенски клон, но като знам колко време съм гледал как разни неща с тракинг номер се влачат из половината европейски градове, преди да се озоват в София и като знам как с Роял Мейл и БГ Пощи съм си получавал нещата доста по-бързо и някак си не мога да си обясня негативизма към пощите ни. Големия недостатък, естествено си остава невъзможността да знаеш местонахождението на твоя пакет. Обаче и като знам как по летищата например най-редовно губят багажи и може да се окаже, че проблемите със загубени пратки далеч не са само в Българските Пощи.
Колкото до конкретния случай, CRC са огромен магазин и са си голямо име в онлайн търговията, всъщност най-голямото в конкретния бранш с велопродукти, но от известно време попадам на доста оплаквания от въпросния магазин и оставам с впечатлението, че са станали ужасно немарливи. Това пък с ваучерите е простотия защото аз може да не искам да си пазарувам друг продукт от тях, а същия продукт от друго място. Би следвало да си получа парите, а не разни ваучери. Ето защо е добре да се пазарува през Пейпал. Първо не си размотавате номера на кредитната/дебитната карта наляво и надясно, после при възникнал проблем като горния може да си получите парите обратно.
Аватар
mentalhead

Мнениеот papinu » Чет Апр 10, 2014 10:37 pm

mentalhead написа:... Ето защо е добре да се пазарува през Пейпал. Първо не си размотавате номера на кредитната/дебитната карта наляво и надясно, после при възникнал проблем като горния може да си получите парите обратно.

Не е точно така - попадал съм на не един английски онлайн магазин, при които не можеш да пазаруваш с PayPal акаунт, който не е реистриран в Англия. С каквито и да е адреси да си 'тъпчеш' акаунта в PayPal винаги България ще ти фигурира в адресите като държава. По тази информация може да се прави проверка от електроните магазини дали даден акаунт е от конкретна държава и ако не, плащането не се осъществява. Иначе през същите тези сайтове е възможно да платиш с кредитна карта издадена в България, което е малко странно. За съжаление ми е къса паметта и не мога да се сетя сега с кои съм имал такива проблеми.
Разбира се аз силно препоръчвам плащане през PayPal, където е възможно - даже и в български онлайн магазини.
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородството се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Аватар
papinu

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум