Моля за съвет !!!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Моля за съвет !!!

Мнениеот pfyd » Пон Апр 14, 2014 8:57 am

Здравейте. Имам стандартен DragZX1, който реших да постегна преди време. Смених му твърдата вилка със стандартен амортисьор на XCT, втора ръка от Drag Ontario, педали, сложих нови V-brake на Tektpro, смених кормилото, лапата, смених и гумите. Сега искам да сменя този амортисьор с нов, ето този:

http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... lo-26.html

като към него искам да закупя предна дискова спирачка в рамките на 60-70лв. Искам съвет за това, наясно съм с проблемите като нова ос, пренареждане на спиците на каплата, както и това, че рамката трябва да е подсилена, за да издържа на спирачното усилие. Моля за съвет какво ще е най-добре да се направи.

Благодаря предварително.
pfyd

Рейтинг: 1200

Re: Моля за съвет !!!

Мнениеот marsa » Пон Апр 14, 2014 9:29 am

Не знам дали челото на рамката позволява въпросната вилка. Ако в момента си с лявото от снимката, значи - не. Ако си преминал на дясното (настоящата вилка няма резба в горния си край), най-вероятно - да:
stems.jpg
колче за вилка с резба и лапа за вилка без резба
stems.jpg (13.16 KiB) Прегледано 906 пъти
Вилката може би ще вдигне неприятно предницата на рамката, но би трябвало вече да си се сблъскал с това и да си го забелязал, ако е проблем.

Може би е по-добра идея да си вземеш към вибрейка едни хубави колодки, това би подобрило спирането значително. Евентуално и смяна на лостчето.

С диск 160мм няма нужда да се притесняваш нито за рамката, нито за вилката. Доколкото разбрах си наясно, че трябва да се смени предната главина с такава позволяваща монтаж на диск. По принцип това, което искаш да направиш не представлява проблем, но няма много смисъл. Ако имаш конкретни въпроси - питай.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот pfyd » Пон Апр 14, 2014 10:04 am

На десният вариант съм като отдолу има 4 спейсъра. Да разбирам, правя го за собствено удоволствие, нямам намерение да продавам байка на по-късен етап. Може ли да ми препоръчаш прилични предни дискови спирачки ?

Благодаря.
pfyd

Мнениеот penmark » Пон Апр 14, 2014 10:17 am

Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот pfyd » Вто Апр 15, 2014 9:54 am

Благодаря. Мога да сложа амортисьора без дисковата спирачка, мога и с нея и двата варианта са осъществими значи.
pfyd

Мнениеот viko0091 » Вто Апр 15, 2014 2:49 pm

marsa написа:Не знам дали челото на рамката позволява въпросната вилка. Ако в момента си с лявото от снимката, значи - не. Ако си преминал на дясното (настоящата вилка няма резба в горния си край), най-вероятно - да:
stems.jpg
Вилката може би ще вдигне неприятно предницата на рамката, но би трябвало вече да си се сблъскал с това и да си го забелязал, ако е проблем.

Може би е по-добра идея да си вземеш към вибрейка едни хубави колодки, това би подобрило спирането значително. Евентуално и смяна на лостчето.

С диск 160мм няма нужда да се притесняваш нито за рамката, нито за вилката. Доколкото разбрах си наясно, че трябва да се смени предната главина с такава позволяваща монтаж на диск. По принцип това, което искаш да направиш не представлява проблем, но няма много смисъл. Ако имаш конкретни въпроси - питай.

значи аз съм с това от ляво и ще взимам тази вилка http://bikesport.bg/bg/products/856-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0-sr-suntour_-sf11-xct-mlo-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B8_
та въпроса ми е... няма ли начин да стане това с обикновена лапа ? смисъл както тази от дясно на снимката :bawling:
The dollar decides how far you can go!
viko0091

Рейтинг: 1180

Назад към Веломеханик