Мнение за Cross Parallax

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за Cross Parallax

Мнениеот abozhilov » Вто Апр 22, 2014 8:56 pm

Здравейте! След доста търсене поради няколко причини, най-накрая се сдобих с нов велосипед. Въпросният е Cross Parallax, модела от 2010 г. В общи линии е ето това http://www.crosscycles.gr/?section=995& ... etail706=1 само че черно/белият вариант, 19 инча. Окомплектовката е различна от тази на снимката. Скоростите са Shimano Acera, спирачките - нечуваните от мен Alhonga V-Brake, седалка Selle Royal Seta и вилка SR Suntour XCT v4. Питането ми е свързано с това дали тази рамка и вилката ще издържат някое излизане от утъпкания път. Не говоря за DH или нещо подобно, по-скоро някои планински пътеки примерно. Висок съм 175 см и тежа 77кг. Зная че компонентите са много нисък клас и въпроса ми е съсредоточен върху рамката/вилката.

Поздрави.
abozhilov

Рейтинг: 1200

Re: Мнение за Cross Parallax

Мнениеот Pencho93 » Чет Апр 24, 2014 11:24 am

Карал съм много паралакса, само, че с по-нисък клас скорости, 2 пъти съм летял от Черни връх с него, правил съм обиколка на Витоша, от Стара планина през каманяци също съм летял, 82кг съм, желязна рамка е, колелото е на около 13000км и сега и новия собственик си го кара безгрижно, без да съм сменял нищо освен средното, което на 6000км изкара лек луфт, но то е 15 лева, пък и аз бая напъвах.
Pencho93

Рейтинг: 1428

Мнениеот abozhilov » Чет Апр 24, 2014 1:56 pm

Значи не съм се минал. А твоя паралакс същият модел ли е щото тези, които сега са по магазините са с малко по различна рамка.
abozhilov

Мнениеот abozhilov » Чет Апр 24, 2014 4:09 pm

Сетих се още нещо да попитам. Това колело или по точно рамката подлежат ли на евентуален ъпгрейд? Не намирам информация за размера на челото и не зная дали може след време да се монтира по добра вилка с дискова спирачка и по-добри дерайльори примерно.
abozhilov

Мнениеот Stoyanov » Чет Апр 24, 2014 4:38 pm

Челото би трябвало да е oversize, т.е. можеш да смениш вилката с по-хубава. Поне Paralax-ът, който аз съм гледал, е така. Скоростите също едва ли би имало някакъв проблем да ги смениш.
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот abozhilov » Чет Апр 24, 2014 8:40 pm

Здравейте отново! Има ли начин да разбера дали челната тръба е oversized без да меря? Днес направих няколко снимки, но не съм сигурен дали от тях ще може да се прецени. Чудя се токова защото четох, че тая вилка се произвежда и за старият тип велосипеди с по-малък диаметър на челото. Силно се надявам в моя случай да не е така. Моля споделете мнението си!

Благодаря!
abozhilov

Мнениеот Pencho93 » Чет Апр 24, 2014 10:21 pm

Става за ъпгрейд, аз накрая на моето му бях сложил Suntour Raidon, иначе моето беше с рамка паралакс но брандирана с друго име, и беше с по-нисък клас части като скорости, курбелите бяха cyclone, така, че твоето не би трябвало да има проблем дълги километри. Хубаво е да смениш колодките с по-добри, спират доста по-добре от обикновените и не дращат.
Pencho93

Рейтинг: 1428

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти