Alpinestar or Leatt neckbrace

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Alpinestar or Leatt neckbrace

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Съб Апр 26, 2014 9:14 pm

Здравейте, напоследък се замислих много сериозно за протекцията при спускане и след десетки видеота и разкази на потърпевши, най-накрая осъзнах колко важна е екипировката. Все пак не искам да прекарам остатъка от живота си в инвалидна количка. Моля да ми препоръчате кой от двата некбрейса е по-добър (качество, комфорт, протекция). По-точно въпросът ми се отнася за тези два некбрейса (отворен съм за предложения): :beer:
- Alpinestar pro neck support - http://www.hibike.com/shop/product/pf23 ... pport.html
- Leatt DBX 4 Ride - http://www.hibike.com/shop/product/p213 ... Brace.html
Нека пишат само хора запознати в областта, защото наистина е важно! :popcorn:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Re: Alpinestar or Leatt neckbrace

Мнениеот letqshtiqholandec » Съб Апр 26, 2014 9:27 pm

Аз лично смятам, че това е божествена глупост :rofl: Просто една каска ще ти свърши работа. Обосновавам се на това, че тези некбрейсери са създадени за мотористи поради простата причина, че вършат работа Само ако си паднеш на глава и САМО при Много тежка катастрофа с скорост над 50 километра в час. Това е крайно безсмислено за Downhill. Това е лично мое мнение, но до колкото знам Downhill Full Face (стандартна каска) са направени по дебели от дясно и ляво за ако паднеш на глава да са ти упора. Те са по евтини и по ефективни и по красиви :viking:
letqshtiqholandec

Рейтинг: 993

Мнениеот mentalhead » Съб Апр 26, 2014 10:08 pm

letqshtiqholandec написа:че вършат работа Само ако си паднеш на глава и САМО при Много тежка катастрофа с скорост над 50 километра в час

Което е невъзможно да се случи по време на спускане!? :bigeyes:
Аватар
mentalhead

Рейтинг: 2000

Мнениеот letqshtiqholandec » Нед Апр 27, 2014 10:23 am

Ми да :D Тряя си доста сакат да си паднеш на главата :D Аз като падам се превъртам и си падам на рамо ... 3 пъти си го вадих :rofl: Не бе човек , тия некглупости са безмислени като цяло... всички го твърдят и хора с опит и хора без опит...
letqshtiqholandec

Рейтинг: 993

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Нед Апр 27, 2014 11:10 am

letqshtiqholandec написа:Ми да :D Тряя си доста сакат да си паднеш на главата :D Аз като падам се превъртам и си падам на рамо ... 3 пъти си го вадих :rofl: Не бе човек , тия некглупости са безмислени като цяло... всички го твърдят и хора с опит и хора без опит...

Еми като е толкова трудно да си паднеш на главата да вземаме и каски вече да не слагаме. :D Това са пълни глупости. :crazy: Поне 1/3 от по-сериозните падания включват удряне на главата, при което цялото напрежение се поема от врата. А прецакаш ли си един път връзки, нерви и тем подобни във врата можеш да останеш парализиран за цял живот, което хич няма да е приятно. :nono: Наистина, колкото по малко екипировка, толкова по-комфортно се чувстваш и не ти ограничават толкова движенията, но друго е като вземеш да се търкаляш надолу по трасето.
Все пак някой да каже не по темата? Кой брейс е по-добър? :beer:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот KristiqnK » Нед Апр 27, 2014 2:34 pm

Leatt- а ми се струва по- добър, казвам моето мнение иначе не съм карал с нек брейс.
Все пак не искам да прекарам остатъка от живота си в инвалидна количка.

Все пак не разчитай само на екипировка, а си имай и едно на ум.
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот aceto » Пон Апр 28, 2014 11:44 pm

Между тези два модела по добро според мен е алпинстара, понеже е от по-новия модел който е направен да не пренася удара по надолу по гръбнака ако загледаш по-добрите модели на Leat са на същия принцип:
http://www.leatt.com/shop/braces/bicycl ... x-5-5.html
В момента съм с по стария модел на алпинстар и не мисля че това е излишна част от екипировката а нещо толкова задължително колкото и каската.
ПС: letqshtiqholandec не знам защо още ти позволяват да пишеш глупости. Някой заблуден ще вземе да ти повярва и ще съжалява за това в бъдеще.
aceto

Рейтинг: 1365

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Вто Апр 29, 2014 6:10 am

N.i.k.o.l.a

Мнениеот ninjea » Вто Апр 29, 2014 5:13 pm

Карам с leatt и не въднъж ми е помагал. Това, че върши работа само при висока скорост са пълните глупости! Имал съм всекви падания, като няколко пъти се е случвало с ниска скорост да падна, ама по тъп начин на глава. Тога съм усещал как каската ми се спира в брейса, а той съответно в рамото ми. Ставам и болки във врата няма, но ако нямах брейс нямаше да е така.

Кой от двата модела ще си вземеш е малко все едно според мене, и двата пазят.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд