Проблем при избор на първи Велосипед до 500лв

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем при избор на първи Велосипед до 500лв

Мнениеот mtt » Нед Апр 27, 2014 7:24 pm

Здравейте,на всички!
Първо се извинявам за баналната тема.
От скоро ми хрумна идеята,че трябва да имам велосипед.Който ще се ползва за кардио тренировки,градско и малко по черни пресечени пътища с неравности.
Първо бях решил да отделя 200-250лв за обикновен велосипед с пълно окачване,но реших първо да поразуча нещата из форумите,и с ужас установих :rofl: ,че дори 500лв са малко :rofl: :bowdown: ,но само с това разполагам.
Насочил съм се към планински велосипед"твърдак".но не разбирам нищо от качеството на механизмите по велосипедите и лесно мога да се подведа.
От това което четох се насочих към спринт Аполон 2012г като цената му в един сайт е 475лв с безплатна доставка и 2 години гаранция.Но дали е добра идея да поръчвам велосипед по интернет,като дори не различавам качеството на инсталираните му части.При евентуални проблеми,как става обслужването с гаранцията.
И какъв размер трябва да търся за мен 178см на 90кг.
Очаквам предложения и за други модели които се вписват в бюджета ми от 400 до макс 500лв
Ако има някой от Стара Загора който да ме насочи към някакъв магазин,ще съм много благодарен :)Знам,че има хора във форума които следят цени и промоции,затова реших да попитам кои велосипеди са добър избор като цена качество в момента
mtt

Рейтинг: 1200

Re: Проблем при избор на първи Велосипед до 500лв

Мнениеот ЕAngel » Нед Апр 27, 2014 7:56 pm

ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот mtt » Пон Апр 28, 2014 6:22 pm

Тъй като никой не отговори,ще си напиша сам мнение,което може да е полезно за хора които са пред същия избор.
Бях се ориентирал към "SPRINT APOLON 2011" -475лв Тъй като по-новия модел "SPRINT APOLON 2012"(които е по-добър)е само с 40лв по-скъп,реших да взема него.Поръчах си го по интернет като вариянтите са 2,да пристигне с кашон,като единствено трябва да се сглобят седалката,педалите,предното колело и да се затегне кормилото с шестограм,другия вариянт е да го пратят сглобено,но така няма да може да се побере в кашона,което може да означава евентуални драскотини при пренасянето.При проблеми с гаранцията или се използва сервиз в града(ако има такъв)или се изпраща обратно в магазина,като се изпраща за сметка на собственика на велосипеда.След отремонтирането в магазина,те си поемат цената по връщане на велосипеда до собственика.
При избора на размер на рамката това е ориентировъчна таблица.
http://prikachi.com/images.php?images/914/7302914z.jpg
Има още един два модела,които горе долу стават и се вписват в около 500лв,но просто много неща в тях не ми допадат.
Колкото до магазините в Стара Загора....пълен смях,сложени са по няколко модела,купувача няма никакъв избор,а цените са +50-100лв повече от колкото при закупуване онлайн.Обиколих няколко магазина днес и мога спокойно да кажа,че във всички магазини които посетих персонала не става за нищо.И не стига,че нямаше никакъв избор за модели,ами нямаха и размери.А дори в единия магазин най-големия(като пространство имам предвид)се мъчиха да ме убедят,че никъде не се предлагат размери.Правят примерно 20'' и това е ....няма рамка 19" няма 21".Просто нямам думи.До 2-3 дни като пристигне велосипеда ще го досглобя и ще напиша първи впечатления(аматъорски)
mtt

Мнениеот Stoyanov » Пон Апр 28, 2014 6:52 pm

Мисля, че ще останеш доволен. В последно време повечето се спират на някоя от версиите на Аполон :)
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот mtt » Пон Май 12, 2014 11:00 am

Най-накрая велосипеда пристигна.В крайна сметка се оказа,че нямат в наличност размер 19 и взех 21-ца.След изминати около 20км мога да споделя първи впечатления.(аматьорски)
Външен вид-има уникална визия,определено на живо изглежда в пъти по-добре от колкото на снимки.Вилката е доста прилична както и рамката.Спирачките биват като за "V-brake".Скоростите се сменят много "плътно и стабилно".Седелката обаче е пълен отврат,само след около 10км вече имах ужасни болки в седалището(а не съм особено капризен).Не мога да си представя някой да кара с подобна седалка.Определено ще се сменя.По колелото не бяха центровани спирачките и предния дерайльор и бая се нервирах преди да го подкарам както трябва.Педалите са метални и изглеждат много стабилни и масивни.Съвсем случайно обаче открих,че при дадено положение на средното движение има малък луфт,което предполагам не е добре,капачките на средното движение са пластмасови което също не е добре.
Закупих си фар,стоп,предпазител за задния дерайльор и кабел за заключване.Сега смятам да си взема велокомпютър,като се колебая между "Sigma Sport BC 8.12 ATS - безжичен-55лв" и "VDO X1кабелен 35лв" но първо ще намеря нова седалка като смятам да е голяма на размер,преди години имах един БМХ с мега удобната седалка отдолу с 2 пружини ,така,че ще търся нещо подобно на Selle Royal 6954/5- 20лв
Ще се радвам,ако някой да сподели мнения за нещата към който съм се насочил.
mtt

Мнениеот mariko » Пон Май 12, 2014 12:48 pm

Ако последните няколко години не си се качвал на велосипед тези 20-на километра изобщо не са показател, че седалката е неудобна. Отначало винаги се натъртваш, даже и ако един сезон си пропуснал, но после се оправят нещата. Аз бих почакала още, за да съм сигурна, че седалката не е за мен.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот ssl » Пон Май 12, 2014 9:08 pm

Около 1 седмица му отне на задника ми да свикне със седелаката, така че и според мен не бързай да я сменяш макар, че съм сигурен, че и ти си прав и, че тя е доста неудобна.
ssl

Рейтинг: 1160

Мнениеот Anbuch » Вто Май 13, 2014 8:35 am

Аз смених някои части на моя Аполон и мисля да продължавам , но седалката е последното което бих сменил! С една идея я наклоних надолу отпред и направо ми заспа на задника ,че иначе натискаше леко "съкровището".Да седалката е малка ,тясна и твърда .В началото хич не ми беше удобна ,но сега разбирам защо са я направили такава. С по-голяма седалка в началото се чувстваш по-комфортно при едно каране ,но при по-продължително стоене на нея вече по-малката ми е далеч по-удобна . Разбира се дупета много и все различни , на някой едно му харесва на друг друго ,но понеже в началото и аз бях разочарован от комфорта и като теб изказвам личното си мнение
Anbuch

Мнениеот mtt » Вто Май 13, 2014 9:15 am

Благодаря за съветите.От няколко години не съм се качал на велосипед.Може и от това да е,ще поизчакам малко,пък ако посвикна още по-добре.
А иначе по въпроса с луфта на средното движение и двата велокомпютъра какво ще кажете :)
mtt

Мнениеот mtt » Нед Май 18, 2014 7:37 pm

Закупих си "Sigma Sport BC 8.12"жичната версия".Вело-компютъра е много стабилен,функционален и евтин,а и има добър външен вид,няма подсветка,но пък дори и при по-мрачно време се вижда супер ясно.За тези пари е повече от добре.След като минах още около 40км сякаш започнах да свиквам със седалката.Разликата е огромна спрямо преди.
mtt

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти