Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот blabla-dh » Нед Апр 27, 2014 6:43 pm

vvvaaal написа:Бе, точно заварка си е като го гледам.. :)

Това е ясно,но въпросът ми беше дали при заваряването е станало покафяването или от нещо друго?
Изображение
blabla-dh

Рейтинг: 1178

Мнениеот KaLO_1407 » Нед Апр 27, 2014 6:48 pm

mentalhead написа:
MIKEY MOUSE написа:
KaLO_1407 написа:Съжалявам за двойния пост, но: вчера един приятел ме нави да се опита да ми вдигне косата (дълга) с гел :banghead: , а след това ще я измие. Та не успяхме да вдигнем косата, а само я омазахме напразно :D и след това отмихме гела с веро. Та въпроса ми е: косата ми ще окапе ли? :dontknow: Преди малко я доизмих както трябва с шампоан, но все пак се притеснявам.

Не се притеснявай!. Гологлавите са по- умни. Кво ще ти стане, ако поумнееш още малко? Действай! :wavey:

Казват че и по-потентни били, така че ако окапе давай марката на верото да се запасяваме :lol:

Абе на 14 години проблеми с потентността нямам (да чукнем на дърво скоро да нямам :evil: ).
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 27, 2014 6:53 pm

blabla-dh написа:
vvvaaal написа:Бе, точно заварка си е като го гледам.. :)

Това е ясно,но въпросът ми беше дали при заваряването е станало покафяването или от нещо друго?

При заваряването се е получило. От високата температура.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот blabla-dh » Нед Апр 27, 2014 6:58 pm

Мерси за бързия отговор.
Изображение
blabla-dh

Мнениеот synsens » Пон Апр 28, 2014 10:52 am

Хидравлични спирачки formula oro k24 - има ли как да се тестват, без да са монтирани навелосипед, и да се потвърди дали са технически изправни? Ще ги взимам втора ръка и идеята ми е като пристигнат да ги занеса в най-близкия байк шоп да ги проверят, ако нещо не е наред да си ги върна същия ден..
σύν
Аватар
synsens

Рейтинг: 1236

Мнениеот taurus13 » Пон Апр 28, 2014 11:02 am

На една хидравлична спирачка, основния и проблем са уплътненията и от тях произтичат всичките им проблеми. Ако пъхнеш дистанционер( за да не си изплюе буталата) между накладките, натиснеш 10-15 пъти лостчето, при което спирачката се усеща твърда и не тече масло, то тя работи - друг е въпроса колко ресурс има още.
Също така, при задържано натиснато лостче, то не трябва да пропада, а да стои на едно и също положение.
Ако при първото натискане след 10 сек. пауза, лостчето потъва повече и се усеща по-меко, то в нея има въздух. След две три напомпвания то се втвърдява. Наличието на въздух не означава че има проблем - повечето спирачки, рано или късно имат нужда от обезвъздушаване, но когато се поизносят уплътненията тези нужди стават все по-чести.
Всички тия експерименти следва да се проведат в положение в което апарата виси надолу, както е работното положение на спирачката.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот synsens » Пон Апр 28, 2014 11:40 am

Благодаря за бързия отговор : ) Всичко е чудесно, само моментът с "колко ресурс има още" ме тревожи и започвам да си мисля, че не е добре да взимам употребявани спирачки.. хм. Ще го мисля. Хубава ви седмица! ;)
σύν
Аватар
synsens

Рейтинг: 1236

Мнениеот kaliopo » Пон Апр 28, 2014 8:18 pm

Има и още нещо. При този "полеви" тест се пропускат евентуално омаслените накладки. Може спирачките да са като нови, а накладките мазни, добре забърсани и също като нови.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот APD » Вто Апр 29, 2014 5:14 pm

blabla-dh написа:Възможни ли е при заварка да е станало това на челото или е от нещо друго?

Тоя, дето е направил толкова дебел шев при "ремонта", да го духа. Това нещо не може да се отвърне както трябва -> някой си подритва здравната книжка.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот blabla-dh » Сря Апр 30, 2014 3:42 pm

APD написа:
blabla-dh написа:Възможни ли е при заварка да е станало това на челото или е от нещо друго?

Тоя, дето е направил толкова дебел шев при "ремонта", да го духа. Това нещо не може да се отвърне както трябва -> някой си подритва здравната книжка.

Продавача каза ,че го кара така от година и половина и,че заварката е направена в сервиз на Кона.
Изображение
blabla-dh

Мнениеот APD » Сря Апр 30, 2014 4:54 pm

Доколкото знам големите марки директно сменят рамките.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот blabla-dh » Сря Апр 30, 2014 4:58 pm

Ще бъде ли опасно да се кара в това състояние?
Изображение
blabla-dh

Мнениеот CartoonFox » Сря Апр 30, 2014 7:05 pm

blabla-dh написа:
APD написа:

Продавача каза ,че го кара така от година и половина и,че заварката е направена в сервиз на Кона.
blabla-dh написа:Ще бъде ли опасно да се кара в това състояние?

Тези думи "да го духа" казват, че не е безопасно :D
What does the Fox say?
Аватар
CartoonFox

Рейтинг: 1180

Мнениеот sonscp » Пет Май 02, 2014 3:21 pm

В кой сайт си качвате снимките на байковете за да ги споделите с останалите тук? Аз досега ги качвах в prikachi, но от седмица насам сайта не работи. Пробвах в 5-6 сайта и като натисна [img] ми изписва "грешка на изображението"? :erm:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот marsa » Пет Май 02, 2014 3:22 pm

http://postimage.org е доста приличен.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот gru » Съб Май 03, 2014 11:57 pm

Откакто се регистрирах тук (а то е бая отдавна) форумната платформа не е променена .Никой не е длъжен да борави с eng. В България . А иначе "Пишете на Кирилица " а не на maъmunica :banghead: :banghead: :banghead: Та въпроса е " За чийй нищо не правите"
Аватар
gru

Рейтинг: 1147

Мнениеот Antares » Нед Май 04, 2014 1:16 am

Ти плащаш ли, за да ползваш тоя форум? Ако желаеш промяна - събери пари, наеми програмисти, оправи сайта. Предполагам Админа няма да се разсърди.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот MIKEY MOUSE » Нед Май 04, 2014 7:22 am

gru написа:Откакто се регистрирах тук (а то е бая отдавна) форумната платформа не е променена .Никой не е длъжен да борави с eng. В България . А иначе "Пишете на Кирилица " а не на maъmunica :banghead: :banghead: :banghead: Та въпроса е " За чийй нищо не правите"

...при нас всичко е наред, но явно сэрвърите базирани на Тамбокту правят грешки . От радиацията трябва да :dontknow: е ..
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот gru » Нед Май 04, 2014 9:05 am

Antares написа:Ти плащаш ли, за да ползваш тоя форум? Ако желаеш промяна - събери пари, наеми програмисти, оправи сайта. Предполагам Админа няма да се разсърди.
Доколкото си спомням регистрацията беше безплатна !!!
Не че много ми е зор де, но маса форуми с по 100 човека смениха платформите а тук нещата са като при последното ми влизане преди години .Не мислете че се заяждам ,просто констатирам а и на Тъп въпрос получаваш веднага Тъп отговор :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
gru

Рейтинг: 1147

Мнениеот bdz43r » Нед Май 04, 2014 9:14 am

Не знам преди колко години си влизал, но от 2005 г платформата е сменена поне 2 пъти.
Аватар
bdz43r

Мнениеот taurus13 » Нед Май 04, 2014 9:29 am

И кво не ти харесва на платформата....мен ми се струва идеална. Ма казваш, ей така за спорта трябва да се сменя на година по веднъж, щото потребителите да не се разпускат много и да свикват. :)
Егати отребителското мислене....сигурно и телефона си сменяш всеки път като пуснат някой с нов цвят на пазара.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Ozzie » Нед Май 04, 2014 10:02 am

gru написа:Откакто се регистрирах тук (а то е бая отдавна) форумната платформа не е променена .Никой не е длъжен да борави с eng. В България . А иначе "Пишете на Кирилица " а не на maъmunica :banghead: :banghead: :banghead: Та въпроса е " За чийй нищо не правите"

Ако форумът ти излиза на инглиш:
User control panel --> Board preferences --> My language --> Submit

nastroiki.jpg
(129.29 KiB) 114 пъти
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот boriss13 » Нед Май 04, 2014 10:26 am

Е той ако от 2005 насам не го е оправил раЛтата не е на добре... :evil: .Да не говорим, че тогава и обликът на форума беше различен... :D
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот hitar_potter » Нед Май 04, 2014 11:36 am

gru написа:форумната платформа не е променена

Това така ме изкушава да използвам една от промените във форумната платформа :roll2:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Antares » Нед Май 04, 2014 9:00 pm

Някой те е изпреварил вече :)

Скоро ще има "абе какви са тия тъпи промени във форума, къв е тоя рейтинг?!" :lol:
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот gongor » Нед Май 04, 2014 10:25 pm

Има ли рамка на Cross, Drag или Sprint 26-ца с конусовидно чело, която да мога да закупя от магазин или завод?
Говоря за тези по 90-150 лева с тегло около 1800 грама.
cross Grip и Драг ZX LTD са ми фаворити и знам, че могат да се закупят, но те са с обикновено oversized чело...
Благодаря :wavey:
gongor

Рейтинг: 1240

Мнениеот Ozzie » Нед Май 04, 2014 10:49 pm

99% не
Аватар
Ozzie

Мнениеот marsa » Нед Май 04, 2014 11:31 pm

Буквално единствената "Българска" алуминиева рамка 26'' с конусно чело за която се сещам е Sprint Carrera Deluxe, но не се продава отделно, може да попиташ все пак, но едва ли ще ти продадат рамка, а и цената вероятно би била над бюджета ти. Може да има и някой Shockblaze на същата рамка, въобще - ако има някаква надежда да си намериш подобна рамка - Макском са единственото място.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот gongor » Пон Май 05, 2014 12:00 am

И аз така си мислех.. :(
А коя точно рамка е с полуинтегрирани чашки (за да направя изкуствен конус)?
От спецификациите няма как да се разбере. Мойто непрофесионално око, разглеждайки снимките, остава с впечатлението, че всички изброени от мен рамки са с полу/изцяло интегрирани чашки?
gongor

Рейтинг: 1240

Мнениеот Ozzie » Пон Май 05, 2014 4:22 pm

Предложете download manager, нещо от сорта на добрия стар FlashGet, но да е free версия.
Не искам да слагам нещо което да хаквам, краквам и пр.
Вградения такъв, който има браузъра, не ми е изцяло полезен.
10х предварително. :beer:
Аватар
Ozzie

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла