Понеже и аз си търся очила, да споделя информация:
Официалният представител на Oakley за България, поне твърдят, са верига оптики Леонардо - имат 2 магазина на
бул. Витоша, в София. Единият, който е на бул. Витоша 48 има спорните очила на Oakley и там може да се видят и пробват на място.
Лично там преди няколко дена мерих модела, на който съм се спрял - Jawbone Racing Jacket. Това беше и единствената оптика в България, която има възможност да направи и диоптрични и фотосоларни лещи за този модел, но без проветрението - към момента на текущия пост ми дадоха цена от 173лв за ЕДНО от стъклата (за диоптър -2.25, PD 63мм, фотосолар най-висок клас, антирефлексо покритие, устойчив материал). Една от шефките, с които разговарях, ми каза, че вече за този модел били правили диоптрични стъкла за -2.5 диоптър.
Самите очила ми се видяха адски надценени от към цена - имаше лепенка от 511лв. на рамката, при положение, че в САЩ идват на цена от 310лв (стандартни, не са custom-setup - избор на цвят на различните елементи).
За пазаруването online - имайте предвид, че специално Oakley много fake-ове им правят и само по снимките не може да сте сигурни, че купувате нещо оригинално, докато ще платите за такова! Ако пък решите да го правите, най-добре е да поискате максимално информация за модела, който мислите да купувате и да потърсите в Google как да разпознаете fake модел. А другия вариант е просто да платите едни $20 за fake-ове и да не се притеснявате - например:
http://www.aliexpress.com/item/2014-NEW ... 89125.html.