Варна - Резово

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Варна - Резово

Мнениеот g00 » Вто Май 06, 2014 9:12 pm

Здравейте и като за първи пост да се представя, казвам се Диян - Дидо на 30г от София ако е важно разбира се. :)

Сега искам да ви кажа защо пиша тук, чета форум от доста време и виждам че има хора като мен, обмислям едно пътуване от Варна до Резово и обратно може би, но не познавам терена въпреки че съм родом от Котел и съм живял няколко години в Бургас но като по малак. Идеята на пътуването ми е че искам да се откъсна от сивия живот който живея в този мръсен и пренаселен град, дори обмислям да тръгна и да не се върна никога.. но няма как :) имам едно малко момиченце което е всичко за мен! Можете ли да ми помогнете с лек асвалтов маршрут? Мисля да стигна до Варна с влак и после да се спусна на долу а някой ако желае да заповяда с мен :wavey: ще карам бавно и лежарно без да бързам за никъде, планувам да спя на плажа на места където няма хора за да не се простя с велосипеда си който не е и скъп дори, но все пак.. има и друг вариант да мина в Румъния но за сега в България си е добре, ще се радвам ако ми помогнете с напътствия и препоръки и желая успех на всички Вас.
Остави проблемите си някъде там.
Никой няма да ти ги вземе.
g00

Рейтинг: 1203

Re: Варна - Резово

Мнениеот subritual » Вто Май 06, 2014 11:00 pm

Ами, в часта между Варна и Бургас нямаш много избор.Има черни пътища,но не са толкова удобни, а пък асфалтовия е доста натоварен и хич не е приятен.
От Бургас вече има варианти да се мине през по-вътрешните села тук-таме, да се види по нещо интересно и на зиг-заг до морето да се стига за нощувка например, в някой черноморски град,курорт или село.
За кога го мислиш и за колко време?
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот g00 » Вто Май 06, 2014 11:05 pm

ми месец два? или другия ми вариант е Вама Веке Румъния времето на разходката ще е от 3 до 5 дена. Ако направя Вама Веке верно ще имам нужда от компания :) че освен "чефаче" друго на Румънски не знам но както съм чувал за прословутото селце май няма да ми е нужно много Румънски защото е дестинация за хора от цял свят.
g00

Мнениеот capola » Чет Май 22, 2014 7:43 am

Желая ти приятно прекарване и откъсване от всичко, което те натоварва.

Проблемът е, че особено за участъка Варна - Бургас е валидна дори забрана за велосипедисти. Има дори знаци, пътят е много натоварен и със сигурност не е приятен за каране. Виждал съм дори тежък инцидент с един велосипедист, детайлите за който мисля да ви спестя. Ако толкова си решил да караш по асфалт, помисли за варианта да минеш през Дюлинския проход - пътят е в тежко състояние и автомобили може и да не срещнеш.

Успех!
Аватар
capola

Рейтинг: 1547

Мнениеот Vatman » Чет Май 22, 2014 10:49 am

Дюлинския проход е идеален за целта... дори не е целия разбит, има добри участъци и е тесен като велоалея...
https://www.google.com/maps/@42.856337,27.693335,3a,75y,117.71h,63.47t/data=!3m4!1e1!3m2!1sIcIDh4hEyzSz_fvqnth7OQ!2e0
Vatman

Рейтинг: 1390

Мнениеот YordanDanev » Чет Май 29, 2014 3:49 pm

Дюлински проход е добро решение, но от Варна до там пак трябва да се кара по главния път.
Аватар
YordanDanev

Рейтинг: 1200

Мнениеот g00 » Чет Май 29, 2014 9:08 pm

чудя се само едно.. дали да се тормозя за да направя точно този преход или да запаля по равното и не вляза в Румъния :)
g00

Мнениеот capola » Пет Май 30, 2014 7:15 am

Първо казваш, че ще караш само по асфалт, сега, че ще караш само по равно. Съжалявам, но мисля, че друг форум ще ти бъде по-полезен - това е форум за планинско колоездене.
Аватар
capola

Рейтинг: 1547

Назад към Индивидуални карания