Луфт на втулка на мека рамка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Луфт на втулка на мека рамка

Мнениеот bundy » Сря Май 07, 2014 6:40 pm

Здравейте от известно време имам стабилен луфт във втулката до средното движение,понеже ми е трудно да ви обясня точно за какво говоря ще приложа снимка -> Изображение

Затегнал съм от тази страня ,от която е снимано,но от другата където е венеца не мога,понеже нямам ключ за курбелите.Но въпроса е друг дали проблема е само в затягането или се е развалило самото гнездо на рамката? Не съм отварял тази част от велосипеда и незнам с лагери ли е там как седят нещата изобщо. ЩЕ съм ви благодарен със съвет относно този проблем.
Колега от форума е имал подобен проблем http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=157440 само,че аз нямам скърцане(редовно го смазвам това място),но си имам луфт,който при слизане от някой бордюрче бая джаска и ме е страх да не се разбие много.
bundy

Рейтинг: 1200

Re: Луфт на втулка на мека рамка

Мнениеот Ozzie » Сря Май 07, 2014 7:14 pm

bundy написа:дали проблема е само в затягането

вероятно да, след като не можеш да стопираш болта от страната на курбелите

...или се е развалило самото гнездо на рамката?

Вероятно не. Рамката е от стомана (ако не се лъжа), всичко останало - втулки, болта и пр. е от по- мек материал (по спомени). Лагери няма.

Изводът:
Сдобий се с ключ за демонтиране на курбелите или посети сервиз, където да свалят курбела и да стегнат болта.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик