Cross Grx9 27.5"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Grx9 27.5"

Мнениеот dtonchev » Вто Май 13, 2014 10:40 am

Здравейте колеги, изправен съм пред дилема и затова реших да попитам за мнение на трета страна :D
Реших да си купувам Cross Grx8 26'', обаче днес попадам на това: http://bikescenter.bg/cross-grx9-27-5-bg предложение и силно се замислих над него...,
та въпросът ми е дали някой има впечатления от въпросния модел или размер, доколкото знам това е един от първите модели на Крос с този размер, възможно ли е поради липсата на опит с такъв размер от Крос да имат още какво да "доизпипат" по него? Ако става въпрос за сравнение с Grx 8 окомплектовката е идентична, с изключение на скоростите и гумите.Ta, според вас дали ще "сбъркам", ако се насоча към 27,5- инчовия Grx?
dtonchev

Рейтинг: 1220

Re: Cross Grx9 27.5"

Мнениеот victortrt » Вто Май 13, 2014 11:26 am

Пич, зависи за какво ще ползваш колелото. 27.5 инчовото може и трябва да се ползва само в планината, защото гумите му много бързо заминават на асфалт. Няма или почти не се намират гладки 27.5 инчови гуми. Ако си с 26-ца или 29-ка винаги можеш да им купиш комплект гуми за града и да си ги сменяш с оригиналните, когато тръгнеш по горите. Ако така и така си решил да ползваш велосипеда само за оф-роуд, избери това, което ти харесва повече. Все пак имай предвид, че като имаш колело ще ти се прииска да го караш и в града и тогава ще си проличи, че тежките рошави гуми хем те бавят и шумят, хем се изтриват много бързо.
Ако пък много те кефи грх 9-ката си я вземи, а като ти се докара из града си вземи на старо /или на ново/ някое обикновено градско колелце, което и да не мислиш много при заключвания.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот penmark » Вто Май 13, 2014 11:49 am

Не се подвеждай по името. Това че пише GRX9 27.5, не означава, че е по-добро от GRX8 26. Както и сам си забелязал, компонентите са им еднакви. Наименованието им куца тази година на Cross. Това дето е GRX9 27.5 е трябвало да пише GRX8 27.5, ама явно е маркетингов трик. Някой като види 9 и да си помисли, че е по-добро от 8. :)
Много добро впечатление ми направи тази година Sprint Apolon Elite. Има три разновидности - 26, 27.5 и 29 с еднакви компоненти и на една и съща цена! Дори и цветово са еднакви. :)
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот dtonchev » Пет Юни 06, 2014 9:26 am

Така, окончателното ми решение е GRX 8, тук обаче изниква въпроса откъде да го поръчам, какво ви е мнението за Sportdelivery, Bikescenter? Мисля да е един от двата магазина :)
dtonchev

Мнениеот victortrt » Пет Юни 06, 2014 11:22 am

Не го поръчвай, отиди на място, премери и си го вземи след съответните настройки, които ще ти направят безплатно. И ще си го вземеш ненадраскан.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Stoyanov » Пет Юни 06, 2014 11:38 am

Аз лично бих подкрепил penmark. Частите на новия Аполон Елит са по-добри от тези на ГРХ8 и еко версиите на ГРХ9. В сайта е 930 лв, но по магазините цената е съпоставима с тези кросове - малко под 800. Поне във Варна е така. Сравни ги на живо кое ще ти хареса най-много. Прецени също дали си готов на по-честа смяна на гуми. Ако да - всеки размер те устройва. На мен например маршрутът ми от нас до работа е такъв, че ща-не ща карам по асфалт с рошави гуми, защото половината път е ХС. Съответно съм прежалил 32 - 40лв за комплект гуми, които не знам кога ще изтъркам. Освен това водещи производители почнаха да се фокусират върху 27.5, което означава, че с времето би трябвало да се обогати и пазарът на гуми за този размер :)
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот dtonchev » Съб Юни 07, 2014 11:26 am

victortrt написа:Не го поръчвай, отиди на място, премери и си го вземи след съответните настройки, които ще ти направят безплатно. И ще си го вземеш ненадраскан.

Там е проблема, че в единствения магазин представител на Крос в моя град (Шумен) има един GRX8, който е стоял там минимум 2 години и не беше в състоянието, което за мен отговаря на понятието "от магазина"... Освен това и размера му не беше за моя ръст. Освен да отида да попитам да ми поръчат направо от завода с подходящия за мен размер рамка?
dtonchev

Мнениеот dtonchev » Съб Юни 07, 2014 11:34 am

Stoyanov написа:Аз лично бих подкрепил penmark. Частите на новия Аполон Елит са по-добри от тези на ГРХ8 и еко версиите на ГРХ9. В сайта е 930 лв, но по магазините цената е съпоставима с тези кросове - малко под 800. Поне във Варна е така. Сравни ги на живо кое ще ти хареса най-много. Прецени също дали си готов на по-честа смяна на гуми. Ако да - всеки размер те устройва. На мен например маршрутът ми от нас до работа е такъв, че ща-не ща карам по асфалт с рошави гуми, защото половината път е ХС. Съответно съм прежалил 32 - 40лв за комплект гуми, които не знам кога ще изтъркам. Освен това водещи производители почнаха да се фокусират върху 27.5, което означава, че с времето би трябвало да се обогати и пазарът на гуми за този размер :)

Нещо не ме грабва този Аполон...вярно, че е с малко по-горен клас компоненти, но като не ми харесва :D А относно гумите ще се карат повече на асвалт, гледам ГРХ8 го предлагат с SCHWALBE BLACK JACK или SCHWALBE RAPID ROB, които не са чак толкова "рошави" сякаш и ще ми вършат работа. Другия вариант е като го поръчвам да кажа с какви гуми го искам, нали така?
dtonchev

Мнениеот ssl » Съб Юни 07, 2014 10:21 pm

dtonchev написа:
victortrt написа:Не го поръчвай, отиди на място, премери и си го вземи след съответните настройки, които ще ти направят безплатно. И ще си го вземеш ненадраскан.

Там е проблема, че в единствения магазин представител на Крос в моя град (Шумен) има един GRX8, който е стоял там минимум 2 години и не беше в състоянието, което за мен отговаря на понятието "от магазина"... Освен това и размера му не беше за моя ръст. Освен да отида да попитам да ми поръчат направо от завода с подходящия за мен размер рамка?

Варна ти е на 40-50 минути с кола :) А тук вече, има доста магазини, от където можеш да си купиш, почти всяко едно колело което се предлага на нашия пазар.
ssl

Рейтинг: 1160

Мнениеот KrK » Нед Юни 08, 2014 4:08 am

dtonchev написа:
Stoyanov написа:Аз лично бих подкрепил penmark. Частите на новия Аполон Елит са по-добри от тези на ГРХ8 и еко версиите на ГРХ9. В сайта е 930 лв, но по магазините цената е съпоставима с тези кросове - малко под 800. Поне във Варна е така. Сравни ги на живо кое ще ти хареса най-много. Прецени също дали си готов на по-честа смяна на гуми. Ако да - всеки размер те устройва. На мен например маршрутът ми от нас до работа е такъв, че ща-не ща карам по асфалт с рошави гуми, защото половината път е ХС. Съответно съм прежалил 32 - 40лв за комплект гуми, които не знам кога ще изтъркам. Освен това водещи производители почнаха да се фокусират върху 27.5, което означава, че с времето би трябвало да се обогати и пазарът на гуми за този размер :)

Нещо не ме грабва този Аполон...вярно, че е с малко по-горен клас компоненти, но като не ми харесва :D А относно гумите ще се карат повече на асвалт, гледам ГРХ8 го предлагат с SCHWALBE BLACK JACK или SCHWALBE RAPID ROB, които не са чак толкова "рошави" сякаш и ще ми вършат работа. Другия вариант е като го поръчвам да кажа с какви гуми го искам, нали така?

Не е така, крос не предлагат сам да си избираш отделни компоненти ;) Взимаш го както си е.
KrK

Рейтинг: 1300

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти