София - Кавала

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

София - Кавала

Мнениеот radiano » Нед Апр 06, 2014 6:35 pm

Привет.Смятам да направя преход 312км от София до Кавала в Гърция.Тръгвам от Красна поляна към Мало Бучино от там към Студена и Старо село по път Е79.На всяка порция километри ще има почивка .Все още няма сигурна дата за тръгване ,но ще е след 16ти юли.За 15часа ще стигна ,минава се през много красиви местности- карта http://directions.somemaps.com/bg/%D1%8 ... %D0%B0.php Ще остана няколко дни в зависимост от обстоятелствата.Все още не давам точна информация за събитието защото и аз самия нямам такава-има време ,но ще се състои! Какво мислите за прехода и всеки който иска може да се присъедини тъй като за сега съм сам.Поздрави! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BB%D0%B0
radiano

Рейтинг: 1180

Re: София - Кавала

Мнениеот М.Паунов » Нед Апр 06, 2014 9:39 pm

radiano написа:Какво мислите за прехода

Преди време друг ентусиаст беше писал за каране по подобен маршрут за Гърция, но се беше отказал още около Дупница, заради трафика. Много е интензивно движението, особено неприятни са ТИР-овете.
Предполагам, че след Симитли ще е доста по-приятно, но е добре да го имаш предвид.
Аватар
М.Паунов

Рейтинг: 1550

Мнениеот radiano » Нед Апр 06, 2014 9:52 pm

Да имам го в предвид и също така в закона за движение по пътищата едно от основните правила било ,че магистралата е само за автомобили и може да има проблеми от КАТ , май ще трябва да се търси заобиколен път..
radiano

Мнениеот Rayko » Нед Апр 06, 2014 11:10 pm

Аз ходих миналата година до Гърция, трафикът беше доста интензивен и с турболенцията, която създава ми вдигна средната поне с 5 км/ч. По тази причина до Кулата не спирах никъде, да не би да изтърва тези благоприятни условия. В гръцко вече не беше така, а и асфалта беше някак по-грапав, пък и се уморих и огладнях и по-мъчителни бяха километрите. Имаше смокини по пътя, много ядох, но от тях ожаднях, но имаше и чешми (противно на очакванията ми), така че похарчих точно 0 евро до крайната ми дестинация. Притеснявах се от гръцките пътни полицаи, да не ми направят проблем, защото до Серес май е магистрала, но не видях никакви куки, освен на околовръстното на Серес. Там (въпросното околовръстно) има няколко светофара, на всичките минах на червено, като бях готов да бягам през полето, ако ме подгонят, но никой нищо не реагира.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Рейтинг: 2000

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Апр 07, 2014 4:02 am

Ако не те притеснява катеренето мини през Гоце Делчев, Драма и Кавала там поне днес не забелязах особен трафик.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот radiano » Пон Апр 07, 2014 11:12 am

Нищо не ме притеснява относно трудността на маршрута.Вече имам и един ентусиазиран колега :beer: Мисля да извадя един документ от КАТ ,че можем да пътуваме за всеки случай ,ф наще хора са малко.. ,но пък и за гръцките момчета не е гаранция :dontknow: Имам притеснения за границата ,дали ще мога да мина след като съм под 18г ? Също така какви документи трябва да се представят ? :confused:
radiano

Мнениеот Rayko » Пон Апр 07, 2014 12:54 pm

Баце, питай някой адвокат. Щото аз като ходих, това беше семейната почивка и жена ми и детето ми пътуваха с кола натам. В последния момент разбрахме, че за детето трябва нотариално заверено пълномощно от мен, че майка му може да го прекара през границата. А беше неделя и нямаше как да заверим пълномощно, за това си направихме среща на границата да минем заедно, иначе децата не могат с един родител, какво остава без нито един, като в твоя случай. И са стриктни митничарите - понеже видяха, че аз идвам с колело, а жена ми с кола, въпреки че си дадохме личните карти, разпитваха малкия дали ме познава, как се казвам и т. н., да се уверят, че съм му баща.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот Ивайло » Пон Апр 07, 2014 4:05 pm

radiano написа:Имам притеснения за границата ,дали ще мога да мина след като съм под 18г ? Също така какви документи трябва да се представят ? :confused:

Няма да те пуснат българските гранични полицаи! Задължително ти трябва нотариално-заверена декларация от мама и тате, че се съгласяват да напускаш сам, без придружител, територията на България (абе не си липътувал досега сам зад граница? :)). Гръцките полицаи не ги интересува това.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот radiano » Пон Апр 07, 2014 6:52 pm

По принцип нашите имат проблеми с разходите и трудно се излиза дори и от София.За това реших да се организирам и сам да си направя екскурзийката.Поразпитах насам натам и ми казаха да отида до Сандански с влака и от там 40км до границата ,тъй като е забранено за байкове по магистралата ,а и е пълно с тирове и може да стане злополука.Също разбрах ,че можело да ме върнат на границата - питали дали имам пари и ако съм с малко , връщали..След като вляза пътя бил много неприятен и нищо не можело да се види :dontknow:
radiano

Мнениеот Rayko » Пон Апр 07, 2014 7:12 pm

Баце, никой на границата не те пита дали имаш пари, само лична карта, ако си възрастен. И в гръцко има какво да се види, колкото и да ми е неприятно да го призная.

П.П. Ама и ние имаме какво да им покажем, все пак :eyebrow:
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот Ивайло » Пон Апр 07, 2014 8:19 pm

radiano написа:Поразпитах насам натам и ми казаха да отида до Сандански с влака и от там 40км до границата ,тъй като е забранено за байкове по магистралата ,а и е пълно с тирове и може да стане злополука.Също разбрах ,че можело да ме върнат на границата - питали дали имам пари и ако съм с малко , връщали..След като вляза пътя бил много неприятен и нищо не можело да се види :dontknow:

Ти на картата, която си пуснал горе си дал маршрута през Гоце Делчев и ГКПП Илинден, а не през Кулата. Ето ти един вариант, с който избягваш магистралата - през Ярема и Дупница. За пари никой не те пита, а и в Гърция винаги си заслужава да се отиде. Обаче преходът до там си е дълъг - към 340 км., така че би трябвало да имаш някакъв опит с изминаване на подобни дистанции.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот M2 » Пон Апр 07, 2014 8:55 pm

Това ми изглежда интересно. С какъв велосипед мислиш да го караш това разстояние - шосейка ли? Ако е с МТБ ми се вижда леко ексцентрично :)
M2

Мнениеот radiano » Пон Апр 07, 2014 10:11 pm

Винаги и навсякъде има какво да се види ,всяко едно местенце си заслужава да бъде видяно.Пътят наистина не е за подценяваме.Трябва си и оборудване както и резервни части за всеки случай ,че и път на обратно ме чака.Благодаря за картата-по нея ще карам или с влака до някъде тъй като до сега не съм минавал такова разстояние за 1ден ,ако и трябва ще взема отиването за 2дни.Даваха ми 6дена отиване и 8дена прибиране което ми се вижда адски абсурдно.Правил съм преход София-Пловдив за няма и 13часа с много почивки..Смятам ,че ще се справя ,но винаги трябва да се има едно на ум.Колелото си е тежко за подобен тип пътешествия.Крос-кънтри твърдак 13.0 кг
radiano

Мнениеот g00 » Вто Май 06, 2014 9:54 pm

Здрасти колега, въпросът ми е защо избра Гърция?
Ако питаш мен първо врътни някъде из България и виж как е.. Аз точно това мисля да направя, маршрутът ми е Варна = Резово като тръгвам от София с влак до Варна и се прибера пак с влак до София.
Ако успея с тази дестинация следващата ще ми е някъде през лятото и ще ида до едно селце в Румъния, http://gergoff.blog.bg/turizam/2013/09/02/16-vama-veke-poslednoto-istinsko-miasto-na-razkrepostenite-h.1145060 ето прочети малко.. :)
Ако искаш заповядай ..
Остави проблемите си някъде там.
Никой няма да ти ги вземе.
g00

Рейтинг: 1203

Мнениеот muvo » Вто Май 13, 2014 6:40 pm

Евала за ентусиазма, баце, връщаш ме в моите младини!
Малко помощ и от мен.
В никакъв случай не карай София-Сандански по Е79, кошмарно е, не си заслужава. Влакът е по-добра идея. Имай предвид, че в средата на юли обикновено метеорологичните условия на юг от Сандански са адски (35 градуса), а в Гърция още няколко градуса отгоре. Ходя често в Петрич и Гърция и наблюденията ми са такива. Дано случиш да е по-хладно. В тая жега съвсем сериозно не те съветвам да правиш повече от 100 км на ден. Ставаш рано преди да е напекло, пладнуваш някъде на сянка и привечер пак въртиш. Верно, млад си, ама няма нужда да се преуморяваш с МТБ и багаж на жегата. Резервни части не носи - една вътрешна гума, лепенки и тулчета ти стигат, просто си прегледай колелото преди да тръгнеш. Хидратирай се добре по пътя.

Ако все пак зарежеш Гърция като дестинация, можеш да направиш БГ Черноморие, както са ти подхвърлили по-горе - супер си е. Примерно с влак до Добрич/Кардам и оттам на ход до Дуранкулак и на юг към Резово, след което се прибираш от Бургас с влака. Ето ти е повече детайли:

https://picasaweb.google.com/muvonbikeu ... August2007

https://picasaweb.google.com/muvonbikeu ... eaTour2010
Аватар
muvo

Рейтинг: 1296

Назад към Индивидуални карания