nerron написа:Отговор на въпроса е: относително едно и също е! Но, тъй като налягането в гумите е ограничено (по-тежкия ще деформира гумите повече от по-лекия) и това, че по-лекия ще има по-малко инерционни сили върхо основното тяло (велосипед), на което е "окачен", предимство има 95 кг. велосипедист.
Извод: По-добре е, ако си 100 кг, да свалиш 5 кг и да караш колело 15 кг, отколкото да си 100 кг и да търсиш 12.5 кг, 12.1 кг, та дори и 10кг велосипед!
PtD написа:Колега nerron, гарантирам ти, че дори едни мижави 100 грама, свалени от гумите, се усещат брутално много. Ако не те мързи, разпиши формулите за инерционните моменти и ще се увериш сам.
sambon написа:Алуминиев велосипед 29" - ка под 14-15 кг., едва ли ще намериш. Варианта е да го олекотиш и спечелиш няколко грама като смениш колче , кормило , седалка , педали и т.н. с по-леки. Човекът е написъл , че търси колело до 1000 лв. , а вие му предлагате за 5 - 6000 лв.. Аз също съм с български велосипед ( Драг 29" , въпреки че тук във форума ги недолюбват за сметка на Рам , Крос Спринт и т.н.) . Каквото и да вземете от "нашите" мисля , че ще останете доволни.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта