Manitou се завръщат с нова ендуро/АМ вилка - Mattoc

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Manitou се завръщат с нова ендуро/АМ вилка - Mattoc

Мнениеот Admin » Чет Май 15, 2014 2:05 pm

Изображение
Първо ще кажа, че като прототип вилката бе представена още през есента на 2013 г., но от пролетта на 2014 вече е официално на пазара, затова сега се сетихме за нея. Доста време мина, откакто последно писахме за тази популярна марка, която навремето бе един от пионерите в сегмента all mountain с ключови модели като Minute и Nixon, които съчетаваха голям ход и ниско тегло. В последните години обаче продуктите на компанията сякаш се поизгубиха, може би експанзията на марки като Rock Shox и Fox "удари" пазарните позиции на Manitou. В никой случай обаче компанията не е преставала да прави добри вилки, включително възродения модел Dorado, от който някои технологии са внедрени и в новия им продукт Mattoc.
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... tou-mattoc
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Manitou се завръщат с нова ендуро/АМ вилка - Mattoc

Мнениеот hitar_potar » Чет Май 15, 2014 2:47 pm

Усещам как това ще да е следващата ми АМ-вилка! :)
Квото и да си говорим за всичките нови или обновени предложения в сегмента, това на Маниту сякаш е най-интересното откъм външен вид (боя и разположение на арката), което е на приемлива цена (X Fusion-а, дето е обърнат и е златен, също е адски интересен, но цената му е толкова болна и ще го произведат в толкова малко бройки, че автоматично се декласира). :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот xargs » Чет Май 15, 2014 5:17 pm

DT Swiss OPM O.D.L Fork
Изображение
също изглежда много добре, но покрай всичкия шум, който се дигна около RS Pike, не съм сигурен в успеха на тези вилки.
Аватар
xargs

Мнениеот Ozzie » Чет Май 15, 2014 6:03 pm

Не ми харесват:
- конусовидния стержен :xx(:
- 15 мм. ос
- цената :emlaugh:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот araX » Чет Май 15, 2014 7:01 pm

Ozzie написа:Не ми харесват:
- 15 мм. ос

Изобщо предлагат ли се нови модели вилки, които да не са с конусовиден стержен. 15-ката за АМ май си е стандартно...
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот outfaced » Чет Май 15, 2014 8:57 pm

Ozzie просто наблегна на факта, че гроздето е кисело ... аз бих добавил, че се очертава да е още по кисело в скоро време като излезе диамнта на DVO http://www.sicklines.com/2014/04/10/201 ... duro-fork/
От друга страна пайка вече се наложи като една вилка, оставяща малко за желание.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Пет Май 16, 2014 9:03 am

Ozzie написа:Не ми харесват:
- 15 мм. ос

За конусовидния стержен и аз бях на такова мнение, докато не се сдобих с такава вилка (Маниту, естествено). Разлика в коравината наистина има! 15-ката ос и на мен ми се струва малко излишен стандарт, но се наложи вече в ендуро-сегмента, тей че трябва да свикнем - и на мен ми се иска, като заменям Минутката с Маток, да не сменям нищо друго, но няма как - няма да ми се размине без поне друга главина. А пък цената - всички нови вилки са еднакво болни откъм цена, няма как - затова и има различни версии (Матока ще е с цели 3). :eyebrow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот X_NRG » Пет Май 16, 2014 2:10 pm

hitar_potar написа:и на мен ми се иска, като заменям Минутката с Маток, да не сменям нищо друго, но няма как - няма да ми се размине без поне друга главина.

Има как, разбира се. :) Стругар прави преходни втулки от 15мм ос към 20мм главина. Не е като да не сме го правили с 10 милиметрови оси и 20мм главини. :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот hitar_potar » Пет Май 16, 2014 3:11 pm

Да ти кажа, с оглед настоящия ми опит със стругари (който, естествено, още не е приключил), въобще не ми се иска да се занимавам с такива неща. То да ходиш там да му се молиш, да му носиш готов чертеж на това, което трябва да пристържи, да му тикаш едни не съвсем дребни пари в ръцете, да му правиш мили очички... и на всичкото това той да те мотае, да те лъже, да те разхожда напред-назад.... ай сиктир бе! :(!:
И аз си мислех точно за такова нещо, щото съм адски доволен от главината Хоуп, която имам (Бълб - модела преди Про2, за който няма преходни чашки директно от Хоуп). Ама понятието "стругар" вече много ме отблъсква. :)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот X_NRG » Съб Май 17, 2014 12:47 am

Просто си попадал на лоши хора. Ако се абстрахираш от това, процедурата си е напълно технически изпълнима. При всяко положение и моето мнение е, че 15 милиметровите оси са глупав стандарт, ама те...
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот hitar_potar » Съб Май 17, 2014 8:51 am

Аватар
hitar_potar

Назад към Общ форум