georgi.m2 написа:Мерси че ми каза но аз не мисля че ще се сцепи защото съм виждал да карат с 180 ход драг ц1 и оне и не са се сцепили до сега!
Да, виждал си. Но разликата между двете рамки е от земята до небето. С1 е за много по-агресивно каране - рекламират го за dirt jump, ама всички знаем колко спускачи ги карат без проблем. Вивелото е много по-слаба рамка откъдето и да я погледнеш, и това е съвсем нормално - тя е за съвсем различен стил каране! Най-малкото, че 150мм ход на вилката са МНОГО над определения от производителя лимит и натоварванията върху и около челото ще са много по-високи.

Оставяйки настрани възможността рамката да се счупи под носа ти, след което да счупиш и носа си, тази вилка ще промени и геометрията на колелото - ще повдигне и предницата, и средното движение, което ще направи карането ти много по-неудобно и те прави като цяло нестабилен (и накрая, ще изглежда не на място). Имам същото Вивело и заради това коментирам така. Мисля лично, че по-подходящ за теб би бил някой Raidon на Сънтур, например.
Имай го наум като предупреждение само - не ти се карам, не мога да ти кажа какво да си купиш, но е редно да знаеш всичко това. Успех!