Подложка - защита против спукване

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Подложка - защита против спукване

Мнениеот Use.Less » Нед Май 25, 2014 7:25 am

От скоро ми се върти в главата нещо такова:
http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod54140

Поразрових се тук там - има разбира се противоречиви коментари особено относно теглото, а и върлите защитници на tubeless ще кажат - махай го това, слагай боза... Но преди да мина и аз на безкамерни, защо да не опитам с тази подложка!!? :dontknow:

Някой да има личен опит? И разбира се, теглото усеща ли се?
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Re: Подложка - защита против спукване

Мнениеот bio » Нед Май 25, 2014 8:00 am

не съм ползвал, но ще те предпазва от тръни и прочие пробиви на външната, няма да си защитен от snakebite.
теглото си като всяко друго тегло -> http://gearinches.com/blog/reviews/pana ... way-review
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот evilzet » Нед Май 25, 2014 6:47 pm

Точно на Панарейсър от Чейна съм ползвал и мога да кажа, че са голямо недоразумение. Материала е лек, но не върши работа. Лек е, защото е като кече ( рехав) и съответно нищо не пази. Не знам какво са си мислели, като са ги произвели. Изхвърлих ги и сега съм с цефалски, по-тежички, но дават някаква допълнителна защита. Минус е докато свикнеш да ги наместваш.
evilzet

Мнениеот Anbuch » Нед Май 25, 2014 10:10 pm

Аз съм доволен от тези : http://screambikes.eu/bg/bandajni-lenti ... liner.html , по 62грама са бройката за гуми 26". Имаме 2 велосипеда . На единия не ми остана време да му сложа отзад тази лента и след първото по-дълго горско трасе ,въпросната гума беше спукана на 3 места ,а на останалите 3 гуми им нямаше нищо. Струва ми се обаче ,че щеше да е по-добре ако бяха малко по-широки макар и по-тежки
Anbuch

Рейтинг: 1200

Мнениеот motomarzel » Вто Май 27, 2014 10:33 am

Принципно съм защитник на безкамерните гуми, тъй като поне за мен, освен устойчивостта на спукване те имат и редица други предимства.

По конкретният казус с лентата против спукване - като бюджетен вариант, при 26 инчовите велосипеди може да се използва стара, износена гума от шосеен велосипед. За целта ще е добре предварително да се изрежат кантовете, които придържат шосейната гума към каплата (долната част на страничният борд), където е концентрирана и голяма част от теглото. Тъй като гумата е стара (износена) и след отстраняването на кантовете, теглото на полученият протектор едва ли ще надхвърля 150-180гр. Не е наложително протектора да бъде залепен към външната гума, но за улеснение при сваляне/ поставяне на гумата ще е добре той да не се размества - можете за залепване да използвате лепило за обувки (примерно), или друг тип еластично лепило. Метода е приложим САМО за 26 инчови велосипеди. Успех!
Аватар
motomarzel

Мнениеот skipper » Вто Май 27, 2014 12:35 pm

Здравей,

От началото на годината и аз карам с по-горе посочената лента на zefal. За 29-ка общо двете ленти са 90 грама. Нарочно съм карал през всякакви трънаци за да тествам гумите (външни maxxis icon 2.1) и определено издържаха.
Преди седмица имах спукване и след като свалих гумата видях, че не е причинено от трън, а самата лента - там където свършва и е изрязана - е с остър ръб (материала и е твърд) и именно този остър ръб, всички тези месеци се е движил леко напред назад между вътрешната и външната и е протрил вътрешната ...
За целта и на двете гуми запилих тези ръбчета с финна шкурка и се надявам това да реши проблема.

Няколко пъти съм вадил трън от гумата, който просто е допрял до тази лента и така си стои, без да пробива вътрешната.

Като цяло съм доволен, въпреки добавените 90 грама :)

Поздрави,
Калин
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Назад към Продукти за крос-кънтри