Мнение за три 27.5 цолови кроса

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за три 27.5 цолови кроса

Мнениеот victortrt » Пет Юни 06, 2014 5:31 pm

Дойде ред и аз да питам сериозно.
Решил съм като ми изпаднат един пари да си взема планинско колело, което да си заслужава парите, че със старото се разделих преди време.
По ред причини съм решил да е 27.5 цола , защото искам да е по-леко и маневрено от 29-ка /поне маршрутите, по които съм карал такава нещо не са подходящи за нея заради наличието на остри завои, серпентини и т.н., но тези маршрути много ми харесват и искам пак да си карам по тях/, не искам 26-ца, защото съм висок 183 см /95 кг и каквато и да е рамката, ми се струва, че съм се качил на БМХ, а отделно по високата рамка нещо много вдига центъра на тежестта и стабилността отива на кино. Май не го обясних перфектно, но така го усещам, че 27.5 е моят размер.
Имам си градско-извънградско-хибрид и планинското няма да се кара много по асфалт така че липсата на гладки или универсални гуми не ме притеснява толкова.
Спрял съм се на фирмата крос и искам да чуя компетентни мнения кое от трите
1. http://koleloto.bg/product/699/cross-27 ... 2013.html;
2. http://koleloto.bg/product/868/cross-27 ... -2014.html и евентуално ако много си струва и го хвана на цената на предното /в юнска промоция/-
3. http://koleloto.bg/product/888/cross-27 ... -2014.html
най много си струва парите като специално ме интересува на кое гумите са по-хубави като цяло и имат по-добра защита от пробиване, че от сайта става ясно само за еуфорията.
Наясно съм, че толкова пари за колело не са инвестиция, а харчене, но все пак ми се ще да получа най-доброто за парите си /като се има предвид, че едва ли еуфорията пак ще бъде в промоция заради наличието на нови модели/.
Еуфорията я има вече втора година и би трябвало все някой да е събрал впечатления от нея /ако има лоши, също държа да ги прочета, според мен няма нищо срамно да се споделят слабите места на велосипедите, все пак ние купуваме каквото има, не си ги правим сами, условно казано/.

Предварително благодаря за мненията и държа да отбележа, че децата нещо повредиха РС-то у дома и едва в понеделник сутрин ще мога да се включа.
victortrt

Рейтинг: 1759

Re: Мнение за три 27.5 цолови кроса

Мнениеот victortrt » Пон Юни 09, 2014 9:00 am

Добре, ще преформулирам въпроса. Някой има ли впечатления от Еуфорията с 27 скорости и какви.
victortrt

Мнениеот victortrt » Пон Юни 09, 2014 2:19 pm

:deal: http://flatmo.snimka.bg/sports/bikes.81 ... 176057.big
Да, явно не съм чел внимателно преди да питам. Хиляди благодарности на направилия таблицата.
victortrt

Мнениеот shtarkel » Пон Юни 09, 2014 5:18 pm

И аз преди месец правих избор за 27,5ца и се спрях на ht two :)
shtarkel

Рейтинг: 1200

Мнениеот victortrt » Вто Юни 10, 2014 2:03 pm

Става въпрос за вариант с цена 999 лева ли.
Какви са ти впечатленията, след като си се спрял на него.
victortrt

Мнениеот shtarkel » Вто Юни 10, 2014 2:56 pm

Не, вариантът, който аз взех е доста по-скъп, защото исках качествено колело и затова взех ht two 27.5 с вилка Rockshox Sector RL GOLD 150 mm. Но в едно останах убеден, за разлика от при другите магазини в Трурайдърс ми дадоха да пробвам различните модели (29ки, 26ци, 27ци, защото се колебаех дали така рекламираните и хвалени 29ки са за мен - оказа се, че НЕ са), докато при ДРАГ и КРОС ми казваха, че мога да се кача само в магазина - безумие, как ще купя колело, което не знам дали ми е удобно като геометрия, усещане на завиване, големина на гумите....
Честно казано не съжалявам за избора си и съм много доволен, че додадох още пари за нещо по-качествено, иначе в началото и моят бюджет беше 1000 лв. макс, но като прочетох доста информация се убедих, че не искам след това да ъпргрейдвам с други части, защото съм си купил скапана вилка или скорости. Скоро, ако ми остане време ще кача и снимки в моята тема - viewtopic.php?f=27&t=158257
shtarkel

Мнениеот victortrt » Вто Юни 10, 2014 3:16 pm

Благодаря за отговора.
Понеже наскоро инвестирах доста в градското си колелце и от него останаха само рамката и вилката, а и установих, че с ограниченото време за каране карам на Витоша само по асфалт и няма изгледи това да се промени, смятам темата за приключена.
victortrt

Мнениеот jafiso » Вто Юни 10, 2014 9:23 pm

shtarkel написа:Не, вариантът, който аз взех е доста по-скъп, защото исках качествено колело и затова взех ht two 27.5 с вилка Rockshox Sector RL GOLD 150 mm. Но в едно останах убеден, за разлика от при другите магазини в Трурайдърс ми дадоха да пробвам различните модели (29ки, 26ци, 27ци, защото се колебаех дали така рекламираните и хвалени 29ки са за мен - оказа се, че НЕ са), докато при ДРАГ и КРОС ми казваха, че мога да се кача само в магазина - безумие, как ще купя колело, което не знам дали ми е удобно като геометрия, усещане на завиване, големина на гумите....
Честно казано не съжалявам за избора си и съм много доволен, че додадох още пари за нещо по-качествено, иначе в началото и моят бюджет беше 1000 лв. макс, но като прочетох доста информация се убедих, че не искам след това да ъпргрейдвам с други части, защото съм си купил скапана вилка или скорости. Скоро, ако ми остане време ще кача и снимки в моята тема - viewtopic.php?f=27&t=158257

Тази рамка позволява ли вилка с толкова ход?
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Рейтинг: 1220

Мнениеот shtarkel » Вто Юни 10, 2014 9:35 pm

Да, чудесно си се справя :)
shtarkel

Мнениеот KrK » Вто Юни 10, 2014 9:45 pm

shtarkel написа: докато при ДРАГ и КРОС ми казваха, че мога да се кача само в магазина - безумие, как ще купя колело, което не знам дали ми е удобно като геометрия, усещане на завиване, големина на гумите....

Хайде замисли се ако всеки който влиза в магазините реши да пробва колело какво ще стане. Тези колела вече не са нови, а употребявани.
Да не говорим че ще има тарикати които няма да се върнат, или пък ако някой падне и потроши велосипеда.
KrK

Рейтинг: 1300

Мнениеот shtarkel » Вто Юни 10, 2014 11:34 pm

Ами има си пари за тази работа, оставям им 1000 лв. и ЛК, пък връткам 2 кръгчета, толкова от 2 кръгчета нищо няма да му стане, как пък при Трурайдърс ми дадоха и слава богу, че иначе щях да се объркам да взема 29ка напразно....
Колело и каска по картинка не се купуват, особено като съм решил да дам толкова пари. Те хората ми дават да направя тест драйв на коли за стотици хиляди, пък за едно колело да не става, стига глупости!
shtarkel

Мнениеот Vorac » Пон Юни 16, 2014 1:15 pm

До колкото съм чувал, по чужденецията практиката обикновено е да ти дадат да покараш. По-големите магазини давали и колело за цял ден, да идеш на направиш 1-2 спускания и да си го усетиш.
Vorac

Рейтинг: 1513

Назад към Продукти за крос-кънтри