Обиколка на Витоша 2014

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2014

Мнениеот OL_stream » Вто Юни 17, 2014 10:29 pm

Всъщност, къде ще бъдат публикувани всички снимки, които бяха направени по трасето?
OL_stream

Рейтинг: 1200

Мнениеот doodko » Сря Юни 18, 2014 8:46 am

Dragan_Trial написа:
mishu_ написа:От чисто любопитство, какво носехте със себе си по време на обиколкота? :popcorn:

GSM-а, 7 лева, каска, ръкавици...
На първата обиколка, в която участвах (2011г.), носих раница с глупости (гуми, инстурменти, храна), които така и не използвах. От тогава насам, вече трета обиколка не нося абслютно нищо. Помпам гумите на камък (друса, но не се пукат) и се кефя! Просто не виждам смисъл да нося каквото и да било ... [/size]

Същата работа! През 2011г. напълних една торба с ненужни вещи, която само ми тежеше... Тази година: 22 лв.,телефон (взех един стар и малък), ключовете и документите за колата, няколко енергийни десертчета, вода (бидон+шише 0,5л с изо стар) и дъждобран. Бях приготвил гума, помпа и инструменти, но... ги забравих в къщи :crazy: И си мислех по време на състезанието, че гузен, негузен ще помоля някого да удари едно рамо ако нещо се счупи, пък после ще черпя. Напомпах яко гумите (да, доста друса, но по-добре така) и Слава Богу завърших успешно без никакви технически проблеми! А си върнах и всички енергийни храни, само едното изядох... след финала :D Локумените бонбони на контролите вършат чудеса! :clap:
И още нещо - тези, които лъжат и/или рушат, винаги ще намерят начин. Може да се търсят кусури, но нека имаме предвид, че организаторите направиха реверанс и пуснаха повече от 700 колоездачи, а УСМИВКИТЕ и ОТЗИВЧИВОСТТА на всички по постовете (с едно изключение - чичкото със свирката на Чуйпетлово, който почти наби едно момиче, защото не слушаше, но трябва да има и такива) бяха впечатляващи! Благодаря ви и до нови срещи! :clap:
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот CrZ » Сря Юни 18, 2014 9:22 am

По средата на обиколката се заричах, че няма да повторя и че без лифт, на колело пак няма да се кача, ... но най - вероятно догодина ще повторя. :D . Беше интересно преживяване, организацията ми хареса много. Ето и едно gopro клипче - https://vimeo.com/98362402
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот Петър Велков » Сря Юни 18, 2014 10:03 am

CrZ написа:Ето и едно gopro клипче - https://vimeo.com/98362402

А защо реши да сложиш точно там камерата?

Иначе аз се изложих. Едното GoPro на chesty - с паднала през нощта батерия, та само си го носих, второто - на колчето на седалката, но гледащо назад:

Изображение

И в крайна сметка имам само 11 недодялани минутки от старта: https://www.youtube.com/watch?v=NyIsDMWxLl8
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Рейтинг: 2000

Мнениеот OXUS » Сря Юни 18, 2014 10:10 am

Камерата на колчето ми харесва, защото се вижда педалирането, което е важно, за да оцениш какъв труд и енергия се влага. Иначе, когато камерата не хваща това, имаш чувството, че колоездача лети с вълшебно килимче.

:agree: :agree: :agree:
Изображение
Аватар
OXUS

Рейтинг: 1230

Мнениеот miroslav » Сря Юни 18, 2014 10:16 am

connann написа:
mishu_ написа:От чисто любопитство, какво носехте със себе си по време на обиколкота? :popcorn:

Две помпи - за шока и обикновена, с две маркучета за френски и автомобилни винтили
Мултитул
Плосък ключ като от Балканче - за моето колело не ми трябва, но хората с които съм карал с по-стари колела се оказа, че не могат да си свалят шините без него.
Сгъваем нож/трион
Комплект лепенки, шкурка и лепило.
Две резервни вътрешни гуми - едната я дадох на закъсал колега, на финала ми я върна обратно.
Два шестограма
Свински опашки
Резервни накладки
Пакетче мокри кърпички
Някаква антибактериална течност
Ролка лейкопласт
Дъждобран
Тубичка за вода
Велосипедно гумирано яке за дъжд
Термофанела - все пак планина е
Два GPS-а на кормилото - старият и новият ми
Пулстестер
GSM
Храна - десетина корнита, пакетче сушени екзотични плодове, пакетче сушени фурми, кутия бисквити - изядох само две корнита и половината сушени екзотични плодове. От "бюфета" изядох 2-3 фурми и няколко солети. Останалото ядене още го ям в къщи :))
Мисля, че раницата ми беше към 10-тина кг, последния пък, когато я теглих така натъпкана. Някои дори ми се смееха, но поне си направих добра тренировка :))

Човече това е по скоро описание на какво не трябва да се носи. Аз храна не взимам - на постовете има достатъчно а има и магазини на някои места. Общо взето в един банан на кръста си нося документи и пари и фотоапарат защото нямам джобове на клина. В една чантичка имам резервна гума, лепенки, лепило, щанги. Помпа и бидони за вода имам закачени на рамката. Като цяло и без банана може да се мине ако си сложиш нещата в джоба на фанелката.
Здрав дух, в здрава бутилка!
Аватар
miroslav

Рейтинг: 1210

Мнениеот connann » Сря Юни 18, 2014 10:39 am

miroslav написа:Човече това е по скоро описание на какво не трябва да се носи...

Съгласен съм с теб и ако участието ми беше за медал или подобряване на време със сигурност нямаше да нося нищо излишно. Но тъй като това ми е първо участие в състезание, а и минаване по този маршрут, не бях сигурен дали ще успея да завърша изобщо. На Париж - Дакар ралито нали си носят дори резервни полуоски :))

Така или иначе, спечелиха ме за каузата и на следващото подобно състезание пак се записвам, стига да не забранят участието на аматьори.

Ето малко снимки и от мен заедно с трака:
http://adventures.garmin.com/en-US/by/connann/100-2014/
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот CrZ » Сря Юни 18, 2014 11:02 am

Петър Велков написа:

Иначе аз се изложих. Едното GoPro на chesty - с паднала през нощта батерия, та само си го носих, второто - на колчето на седалката, но гледащо назад:

Изображение

И в крайна сметка имам само 11 недодялани минутки от старта: https://www.youtube.com/watch?v=NyIsDMWxLl8

На това място камерата не ми пречи по никакъв начин и затова я монтирах там. По принцип за такъв тип каране харесвам най - много chesty mount на гърдите, но все пак това са си 100км и не мисля, че щеше да ми е много комфортно да ме стягат презрамките. На каската също не ми допада за такова трасе, защото на места където е гъста гората клоните те бият през главата и камерата най - много да излети нанякъде. На кормилото е другия вариант, но той изглежда много гадно според мен и затова предпочетох под макарите :D .
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот t_i_t_o » Сря Юни 18, 2014 1:02 pm

Петър Велков написа:

Изображение

Много мерси - видях се в края и се сетих че на качването като те минавах се оплезих на камерата... има ли някакъв вариант да качиш клипчето та да си го изтегля с оригиналното качество?
t_i_t_o

Мнениеот YAX » Сря Юни 18, 2014 1:06 pm

Още едно клипченце - https://www.youtube.com/watch?v=J5puMWkDJDY
Змия бузи НЕМА!!! Изображение
YAX

Рейтинг: 1302

Мнениеот svencho » Сря Юни 18, 2014 2:48 pm

CrZ написа: Ето и едно gopro клипче - https://vimeo.com/98362402

Супер клип ! Направо си е реклама на FOX :beer:
Аватар
svencho

Рейтинг: 1350

Мнениеот mishu_ » Сря Юни 18, 2014 3:43 pm

CrZ написа:... На каската също не ми допада за такова трасе, защото на места където е гъста гората клоните те бият през главата и камерата най - много да излети нанякъде.

Аз бях с GoPro на каската вързано със свински опашки отпред. Служеше за чудесен водооткап на потта :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
mishu_

Рейтинг: 1220

Мнениеот brembo » Сря Юни 18, 2014 5:38 pm

mishu_ написа:Аз бях с GoPro на каската вързано със свински опашки отпред. Служеше за чудесен водооткап на потта :rofl: :rofl: :rofl:

И аз бях така, скороо като сглобя клипчето, ще го пусна тук....по-здрва го-про от монтажа със свински опашки НЯМА. :bowdown: :smash:
brembo

Рейтинг: 1200

Мнениеот bigchicken » Сря Юни 18, 2014 10:02 pm

YAX написа:Още едно клипченце - https://www.youtube.com/watch?v=J5puMWkDJDY

На около 1:05 човек да се чуди да се смее ли, да плаче ли... :D И, както вече казах, всичките тия в града карат по тротоара и не падат (за съжаление) от всяко бордюрче...
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Мнениеот svencho » Сря Юни 18, 2014 10:24 pm

Доста подробно описание на състезанието, разказано от Уоутър. Очевидно има хора, които и след промените в трасето са карали по стария маршрут. :nono:
http://www.alpinbike.hu/alpinbiketeam/T ... 6/14/105/0
Аватар
svencho

Рейтинг: 1350

Мнениеот Use.Less » Чет Юни 19, 2014 10:31 am

svencho написа:Доста подробно описание на състезанието, разказано от Уоутър. Очевидно има хора, които и след промените в трасето са карали по стария маршрут. :nono:
http://www.alpinbike.hu/alpinbiketeam/T ... 6/14/105/0

Сия пак ше излезе ли някой да защитава мъченика....?

"Just before heading to the hotel, I asked Christo (the first) how he managed to find what I (and all others) hadn’t been able to find. His answer: he followed the old track to Iarema because there were no changed up till there??? But what about the 20 good signs on the first rivercrossing showing us the new track to the left instead of the old right???? No answer there?? Strange, but it was a strange day ;)"
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот Admin » Чет Юни 19, 2014 10:59 am

Stefan_trekkie написа:От кога MTB-BG има правото да обявява различно класиране от официалното и с каква цел?

От 14 до 18 юни МТБ-БГ (т.е. моя милост) беше в Родопите на Перпендикулярна вселена, без компютър, без интернет и дори с изключен телефон. :^:
Бях помолил друг човек да пуска предварително подготвени статии, включително и да напише класирането от Обиколката. Този човек е попълнил класирането веднага щом го е видял публикувано в сайта на организаторите и изобщо не е знаел, че след това то е било променяно, даже няколко пъти. Така че извинявам се за моментни неточности, но причината за тях не е в МТБ-БГ. ;)

Яд ме е като чета всичко, което е станало. Да коментирам е излишно, тъй като нито съм участник, нито дори съм бил по трасето, но подобни неща наистина развалят имиджа на събитието, при все че е имало големи усилия за подобряването му. Дано следващия път, когато се правят промени по трасето, те да бъдат обявени в окончателен вариант поне месец преди състезанието, това можеше да спести всички неприятности, които са възникнали...

Поздрави на всички участници! :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот LIL » Чет Юни 19, 2014 11:27 am

Аз едно се чудя! Няма ли все пак организаторите да излязат с някакво официално становище по случая или ще се правиме, че нищо не се е случило! Защото както и да го погледнеш събитията си бяха скандални и то в най голямото и популярно състезание за БГ.(за състезателите разбира се, за туристите всичко си е било екстра, хапване пииване, купон ;) ).

Освен това за в бъдеще все си мисля, че разнообразяване е задължително да се направи и в друга посока. Защо няма групи за тимове например!? Ще е доста по интересно предвид и социалния характер на точно това събитие.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот nikant » Чет Юни 19, 2014 11:30 am

Strange, but it was a strange day ;)"

Не следя отблизо МТБ състезания и бягания, но се загледах във времената на първите и цифрите, които ми привлякоха вниманието.

Загледах се в резултатите на първия дуотлонист. Какво показват те:

Колоездене:
(0-50км) Бояна -Чуйпетльово. Време 2:56 (първия колоездач го е минал за 2:09)
(51-100км) Чуйпетльово - Бояна. Време 2:06 - (Примерно първия колоездач го минал за 2:22 по новото или старото трасе не знам)
Общо време колоездене - 5:02

Бягане 2014: Старт - Финал 10:19

По нататък малко история
От миналата 2013 година времето на скороходеца (бъдещия пръв дуотлонист), без да кара колело е 14:21. Трасето е дори по късо спрямо тази година.

За една година намаляване на времето с 4 часа на приблизително 100км.

През 2013 година въпросния скороходец е на 32 години, тази година 2014, настоящия дуотлониста е на 31 години. Сигурно защото се е подмладил и така е изхвърчал в постиженията.

Това са фактите и нека всеки сам си ги тълкува.

Вече БГ започва да ми прилича на страната на неограничените възможности :) Другата година очакваме да се появат и други таланти и Клепе ще е на 10 място.

PS

Малко картинки
Класиране дуотлон 2014
Изображение
===
Класиране скороходци 2013
Изображение
Последна промяна nikant на Чет Юни 19, 2014 11:47 am, променена общо 1 път
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
nikant

Рейтинг: 1340

Мнениеот Ивайло » Чет Юни 19, 2014 11:34 am

Би било интересно някой от състезателите, карали по старото трасе, да споделят как се е стигнало до там и какво конкретно ги е накарало да изберат това трасе, особено в светлината на това (потвърдено и от Уоутър в текста по-горе), че мястото, където новото се отделя от старото беше перфектно маркирано.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот evin » Чет Юни 19, 2014 12:16 pm

Според мен е добре да се въведат няколко междинни електронни контроли на местата, където има алтернативен по-лек маршрут за по-хитрите. Ако не ти бъде засечен чипът, че си преминал през зададената отсечка и контролата - дисквалифициран си. Така ще бъдат избегнати всякакви хитрувания IMHO. Ще пострадат и много объркани сериозни състезатели, но това е застраховката срещу измами. Ще бъде чудесно да бъде публикуван и окончателен трак седмици преди старта, за да могат хората да си го вкарат в навигациите или да го изтренират. Все пак е състезание по колоездене за време, а не по ориентиране без карта - някой го беше споменал по-напред в коментарите.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот marsa » Чет Юни 19, 2014 12:32 pm

Аз силно се съмнявам Уоутър догодина да се кандардиса да дойде.
Това е лаконичният коментар на един културен човек, който е спестил малко заслужена "храна" тук и там. Човек, който явно предпочита да не гази в родната боза, за да не го опръска. И с право.

Какво да му отговори едно момче, което вероятно е решило да дръпне няколко лесни позиции, не подозирайки че злощастно стечение на обстоятелствата ще го избута пред всички и нещата ще лъснат доста очевидно? "Липсата на маркировка" е най-логичното извинение, още повече след като си дочул, че е имало такъв проблем другаде. Само дето когато тая маркировка е "липсвала" само за 5-6 човека това е неправдоподобно. Как за десетината човека отпред и хилядата отзад я е имало? Логично - "no answer". Нямам представа какви са били подбудите на всеки конкретно, но маркировка при къщата е имало, имаше и сигурно още си е там.

Личното ми мнение е че който не е изминал цялото официално трасе трябва да бъде дисквалифициран напълно от класирането. Независимо поради какви причини го е направил. Проблемът е, че е напълно невъзможно да се разбере кой от къде е минал. Другият проблем е, че докато за повредената маркировка организацията по-скоро не може да бъде винена, то за възможността за чийт има заслуга. Защото "*Всички състезатели са минали през контролните постове."

За необявеното предварително трасе - според мен не е необходимо. В крайна сметка състезанието включва елемент на ориентиране. Ако маркировката и контролите са ОК, състезанието ще протече без прблем. Дори елементът на неизвестност го прави по-пиперливо, включително за най-бързите. Има хора, които не са от региона, та да разгледат трасето, има такива, които не ползват GPS-и и дори компютър. Трасето няма нужда да е ясно на състезателите предварително, трябва да е ясно на организаторите. Финализирането на нещата в последния момент може би е причина да не се изчистят евентуалните проблеми, които се и случиха. Така че една обица на ухото (на организаторите) за догодина. И повече шанс за нас.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Ивайло » Чет Юни 19, 2014 12:39 pm

nikant написа:Загледах се в резултатите на първия дуотлонист.

Без да се опитвам да адвокатствам на Слави, но мисля, че той е стартирал по-късно затова и времето му на Чуйпетлово е това (става въпрос за ден 1). Видях го да преминава покрай мен на баира малко преди влизането в Чуйпетлово и поддържаше много високо темпо. Освен това, когато е стигнал до участъка след Ярлово всичко с маркировката вече трябва да е било наред. Можеш да видиш и времената му от последните няколко велоралита Черни връх за да придобиеш по-добра представа.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот k2 » Чет Юни 19, 2014 1:02 pm

nikant написа:

Не следя отблизо МТБ състезания и бягания, но се загледах във времената на първите и цифрите, които ми привлякоха вниманието.

Загледах се в резултатите на първия дуотлонист. Какво показват те:

Здравей, ще ти предоставя още малко факти, за да си направиш още изводи:
Слави стартира в 6:25 и до Тихия кът надминава само 16 човека. Не съм байкър, но вие сами може да прецените какво означва дори най-бавните да са в тясната част на трасето пред вас. Затова е логично времето му на контролата в ЧП да е по-слабо.
Относно бягането му - това мисля му е 10-та обиколка. Миналата година я прави с приятел и предимно я ходеха с минимално подтичване.
Ако решиш да проучваш повече погледни този линк - извадил съм наличните в нета резултати от 2005 насам, там се вижда, че
Слви има резултати 11:29 и 12:59.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... _web#gid=0
Относно възможностите му тази година може да видиш резултатите му от Трейл сериите, и полумаратона в Панчарево.
Ако имаш представа как се преизчисляват ще разбереш, че резултата му е логичен.
Но ако продължаваш да търсиш конспирации - питай хората карали и бягали с него по трасето. :)

П.П.
Не очаквах че имам регистрация в този форум?!
k2

Мнениеот Use.Less » Чет Юни 19, 2014 1:08 pm

В случай, че има още някаква съмнения това е разказът от ФБ на Тодор Павлов в група Ултрамаратонци:

"Тъй, мина се малко време - никой вече не пише за бойните си подвизи, та реших и аз да понапиша, а и тъкмо във връзка с излязлото класиране. И аз не съм ултрамаратонец, ама поне съм забавен (надявам се не само в развитието си), а такъв финал като моя(нашия) надали сте виждАли и някога ще видите на В100.
Подготовката ми за самото състезание започна още в началото на годината, когато аз въобще не знаех, че ще участвам в него. Започнах на къси бързи дистанции с бивш мой добър приятел - Mr. Johnie Walker. Няколко пъти правихме по 100 с него, ама разбрах, че само с ходене не става и минах на John Jameson и съответно на средни дистанции от по 400 милилиметра. Фен съм на планинското бягане и затова накрая минах на планински дисциплини с Bushmills - 1 килилиметър...След два месеца такива тренировки разбираш, че за ултра маратони - над 1000 милилиметра ти трябва само вода. В следващите три месеца започнах пак да бягам на кокили, вдигнах endurance-a, направих световен рекорд по бягане с кокили на Шри Чинмой - т'ва беше тотално самоубийство, точно затова реших, че по-гадно няма как да има и В100 ми се струваше peace of cake, хехе (а то верно си беше peace of muddy cake....)
Целта ми за В100 беше 12-13 часа, темпо 8км в час. Без мега бързане, без мега изсилване. Ся, ако смятате да ме питате как съм ги мислил тея неща след 2 месеца сериозни маратони - епа, издържливо говедо съм + тва през последните две седмици бях почти изцяло на веган режим (т'ва не знам защо, ама ми звучеше мега силно), а и 20км на кокили са си все едно 80 км бягане (уж...)
Тръгнах си с това темпо, побягвах спокойно - ритъм супер, power na max (преди това с Iliyan се бяхме нагърмели в един Иракски ресторант), абее всичко много добре, та чак започнах да си тънаникам оная песничка на Iron Maiden - Run to the Hills...Run for your life, те нали момчетата имаха и концерт по това време (ама ако знаех, че после ще е наистина Run for your life, малей, никога нямаше да си тънаникам *хлип*)
Стигнах Кладница за около 3 часа (даже по-малко). Налазих манджата, видяхме се там с всички познати, непознати и тъкмо да си сипя последно вода и да тръгвам и - *БАМ*...разтягаше се едно момче, такова едно дългокрако, вдигна си единия крак напред...после назад и...с пета в капачката ми и...абе както и да го гледам направо ми прекрати кариерата (не е виновен човека, много се бяхме скупчили там, ама...аз нямаше да се разтягам насред всички, но както и да е).
Та тръгвам да бягам...капачката започва да боли...а то и асфалт...кофти. Стигнахем до калта, аз да ви кажа й се кефих...щото нищо не ме болеше. След това обаче стана гадно, започнах да си прехвърлям тежестта на десния крак, за да може левия да не е под голямо напрежение. И така почти до Ярлово. Малко преди него един човечец ме спаси с наколенка и започнах да ходя по-смело. Демиджа обаче беше направен. Сухожилието ми заминаваше от прехвърлянето на тежестта, а шиповете на хариера, нормално, усложняваха нещата по асфалт...
Оправдах името на отбора "Пика е ми се!", ама още повече оправдах и другите дейности...
На Брезите бях в 12 и нещо...събухме чорапките, олепих така хубавко мазолите, полегнах, изсуших чорапки, обувчици, полафихме си с момчетата (никой не носеше ракия, супер слаба организация - ще кажа малко по-късно и за нея) и айде надоле - ГАЗ! Газ, ама с 4 км в час, щото левия крак като патерица (на спусканията буквално исках да го отрежа), а десния вече с възпалено сухожилие...
Преди пункта на "Harmonica", бях сигурен, че ще финиширам. Писна ми...честно...от пристъпите на ярост, на рев, на студ, на болка, на умора и то от няква тъпа ударена капачка...ем така е трябвало явно си казах и дай...вече така или иначе за 17 км е късно да се спира. И тук е момента да си кажа мнението за организацията и пунктовете. За мен бяха пълна пародия. Нямаше плодове, за сметка на това захар, салами, хлябове, сухи фурми и сякви боклуци. На студена - няма чай, щото котлона не смогвал - трудно е явно да се сложи един казан и да се нагрее чай в него...хората по пунктовете, имах чувството, че не знаят какво е състезанието и къде точно се намират...както и на кой километър по трасето са...За банани чувАли ли сте? Пункта на хармоника обаче беше супер. Атмосфера - хората супер наясно с всичко, хубава храна, музичка. Krasimira направо ни отпуши чакрите с някакъв вълебеш екстракт от мента. След него излетяхме. Със 7км в час ходехме, а преди 15 минути едва се влачехме. На Симеоново бяхме за час и малко. Дъжда обаче ни хвана преди това...а това беше...най-ужасния дъжд...а между студена и чуйпетлово си изгубих ветровката (а беше от лондоския маратон, мамка му - някои ако я е намерил ще го черпя с полуразвален ананас - тъкмо го погледнах и го сложих в хладилника, ще става за ядене още два дни). Валеше, пътеките не бяха пътеки, а реки, бяхме мокри до кости, темпото падна, пак закуцахме, коляното ми на спусканията вече беше тотална щета. Много побеснях...не знам имаше ли градушка, казаха ми, че имало, ама толкова бях бесен, че не съм я усетил явно. След километър стигнахме до Симеоново...там се скрихме, а пункта беше уникален...изсъхнали фурми и бучки захар, а и няколко сандвича...Lovely. Посъветваха ни, да не спираме, щото сме топли, а ако спрем ще получим хипотермия - то защото ние се движим ужасно бързо и се топлим нали...финала бил само на десет и малко километра. Ние се движехме с 4...е оставаха ни 3 часа и нещо до там ама...дъжда беше ужасен хора, честно, ако имахме скорост може би щеше да е ок, но нямаше как...Тъкмо тогава видях и Христин пристигаше и той милия полу-умрял с един дъждобран, подгизнал и куцащ. Познах го, щото с него се хранехме зверски в групите и си викам - аха, с тоя се "хранихме", маруля е (веган), значи е точен. Та събрахме се 4 идиота (извинете - 3 идиота и една мома) и си извикахме такси. Искам да пропусна това, че на пункта на Симеоново бяха тотални търмъци, че не искаха да ни закарат до таксита, а те бяха на 3 мин с кола, че не ни сложиха в кола (имаха две коли - уж за такива случаи) да се стоплим, после можеше и да продължим (след час, щото силния дъжд спря след толкова), а мръзнехме яко, че си нямаха никаква идея какво да правят и бяха...абе бяха си пълни мотики.... И не се извинявам за това, което казвам, защото си е точно така. И колкото и да се шегувам и да се правя на идиот, много добре си познавам тялото, никога не са ми се подували пръстите и не съм зъзнал така. Може би можех да издържа и до финала (ако се стопля някъде), ама тези до мен бяха премръзнали, а с едно от момчетата бяхме заедно още от Ярема...тъпо ми стана, а и грам не си струваше усилието да се бъхтим повече....
Та - натоварихме се на таксито, с мъка и уговорки, щото сме мокри нали...ама смъкнахме задните седалки, седнахме върху тях, Христин му оставихме целия багажник и...газ...към финала! Спряхме таксито малко преди арката, пресякохме куцукайки (аз и Христин рамо до рамо, направо картинка - ако има снимка от това ще си я сложа в рамка, щото фейса ми сигурно е бил като на изкормен баркъдавър) и хич не ни дремеше (все пак ако не ни беше хванала бурятя щяхме да финишираме... )
И те така. Значи за нищо не ме е яд, в планината всички сме равни - вегани, невегани, куци, сакати...все тая. Ама докато бързах да се върна в таксито, щото бях премръзнал директно взех една random тениска, а тя е "М" и ми е голяма. СмъкнАл съм 2 кила и бедрата и ръчичките са поотслабнали...та хора - възпаленото сухожилие и куцането там 1-2 седмици ще го преживея, ама...не мога с по-голяма тениска да ходя, молИм Ви СА, веган може и да стана, ама не и хипар - дайте една S-ka и честно, обещавам, че ще ви черпя с хубав и сочен ананас, а не с почти развален.

П.С - догодина дуатлон, а на Драгалевци ме чакат едни кокили и с тях до финала!"

Знаете ли, всичко щеше да бъде наред, ако въпросното лице не се беше държало толкова арогантно... едно сори, едно признавам, едно спортсменско ръкостискане щеше да е достатъчно, за да съхрани поне малко от останалия си авторитет... но уви. Главата много пречи понякога...
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот nikant » Чет Юни 19, 2014 1:12 pm

Ивайло написа:Без да се опитвам да адвокатствам на Слави, но мисля, че той е стартирал по-късно затова и времето му на Чуйпетлово е това (става въпрос за ден 1). Видях го да преминава покрай мен на баира малко преди влизането в Чуйпетлово и поддържаше много високо темпо. Освен това, когато е стигнал до участъка след Ярлово всичко с маркировката вече трябва да е било наред. Можеш да видиш и времената му от последните няколко велоралита Черни връх за да придобиеш по-добра представа.

Никой не обвинявам и не мога да обвинявам.
Просто се радвам на талантите.
nikant

Мнениеот Explorer » Чет Юни 19, 2014 1:46 pm

Ивайло написа:Би било интересно някой от състезателите, карали по старото трасе, да споделят как се е стигнало до там и какво конкретно ги е накарало да изберат това трасе, особено в светлината на това (потвърдено и от Уоутър в текста по-горе), че мястото, където новото се отделя от старото беше перфектно маркирано.

Ще повторя, когато стигнах това място (веднага след първата рекичка, the first rivercrossing) бях насочен от един дядо махащ с ръце да завия наляво по правилната пътека. В същия момент един колоездач се зададе от старата (грешната) пътека и пое заедно с мен по правилната. По неговите думи, той беше карал и загубил около 30 минути докато осъзнае грешката и се е върнал да потърси последната маркировка. Пича явно беше карал здраво до този момент и изгуби сили при първото изкачване след тази отбивка.

Аз завих благодарение на дядото, не на маркировка ако е имало такава. Впоследствие видях едно оранжево петно някъде по земята (а там си беше затревено). Може би маркировката се е променила по време на състезанието? В разказите никой друг не спомена този дядо. В случая не успях да огледам по-добре след като ми беше посочен пътя, може наистина да е имало и друга маркировка.

Ето, за да илюстрирам:
(координати на мястото при пресичане на първата рекичка)

42 28 15.61N, 23 17 32.61 E
Прикачени файлове
iarlovo.jpg
(120.93 KiB) 294 пъти
Аватар
Explorer

Рейтинг: 1230

Мнениеот eMcKu » Чет Юни 19, 2014 1:55 pm

Не зависимо от класирането и всичкото объркване, не мога да проумея как до този момент няма становище от организаторите и как, ако има награждаване, ще се извърши в Микстейп5, без да се уведомени призьорите, като реално погледнато и в двата вида на класирането, нито един от тях няма да е там.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот nikant » Чет Юни 19, 2014 2:45 pm

k2 написа:Ако решиш да проучваш повече погледни този линк - извадил съм наличните в нета резултати от 2005 насам, там се вижда, че
Слви има резултати 11:29 и 12:59.
П.П.
Не очаквах че имам регистрация в този форум?!

Хора, разбрах за невероятния талант на състезателя.
След 100км колоездене (за 5:02-0:30=4:30, т.е. е можел да стане и първи на колоезденето или поне пред Клепе и Фьодор Драголов и някакви туристи са го саботирали до Тихия кът, жалко) и само след 13 часа бяга 100км и прави личен рекорд от 1 час и 10 мин. по добро време от 11:29.
Бяга го за 10:19 и с 7-8км по дълга дистанция от предишните бягания.
Какво ли щеше да стане ако не беше карал колело преди това?
Браво!!!

ПП
Само не си спомням къде съм писал че съм тревопасно
nikant

Мнениеот dudelgrincen » Чет Юни 19, 2014 2:59 pm

Use.Less написа:В случай, че има още някаква съмнения това е разказът от ФБ на Тодор Павлов в група Ултрамаратонци:

"Целта ми за В100 беше 12-13 часа, темпо 8км в час ....След километър стигнахме до Симеоново...там се скрихме....
....Посъветваха ни, да не спираме, щото сме топли, а ако спрем ще получим хипотермия ...финала бил само на десет и малко километра

...Тъкмо тогава видях и Христин пристигаше и той милия полу-умрял ... Та събрахме се 4 идиота (извинете - 3 идиота и една мома) и си извикахме такси.
.... на пункта на Симеоново бяха тотални търмъци .... че не ни сложиха в кола ... да се стоплим......
Та - натоварихме се на таксито... Христин му оставихме целия багажник и...газ...към финала! Спряхме таксито малко преди арката, пресякохме куцукайки (аз и Христин рамо до рамо....
.... бързах да се върна в таксито .... взех една random тениска, а тя е "М" и ми е голяма
....!"

Знаете ли, всичко щеше да бъде наред, ако въпросното лице не се беше държало толкова арогантно... едно сори, едно признавам, едно спортсменско ръкостискане щеше да е достатъчно, за да съхрани поне малко от останалия си авторитет... но уви. Главата много пречи понякога...

Не съм участвал тази година във Витоша 100, но разказа по-горе е интересен. Правилно ли разбирам, че въпросните участници са се возили 10км до финала и са финиширали сякаш нищо не е станало? Погледнах класирането и по-точно времената на скорохдците и историята се потвърждава. Как въобще могат да бъдат в класирането? Стига да интерпретирам правилно написаното се чудя имат ли някакво достойнство тези хора?

Не съм пряк свидетел, но от всичко до тук ми изглежда, че това не е единствения опит за измама на въпросния Христин след като си е скъсил и маршрута като колоездач. Няма да се учудя, ако е ползвал такси и тогава. Жалка история!

А това за отплатата с развален ананас :crap: , дори на шега, е трудно за коментиране.

ПП
nikant, излишно е да търсиш конспирация, зад резултата на победителя в дуотлона. Нищо мистериозно няма в това за 3 години да е подобрил времето си с над час.
Последна промяна dudelgrincen на Чет Юни 19, 2014 3:35 pm, променена общо 1 път
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания