Обиколка на Витоша 2014

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2014

Мнениеот milestone » Пон Юни 23, 2014 10:24 am

:offtopic:
Boko-Loco написа:Внимавай, че след като му зададох същите въпроси във ФБ, приятелите му ме заплашиха с физическа саморазправа! Сигурно има защо!

Казваш да си трия поста докато съм още жив :D
Въобще не съм еталон за морал (меко казано), нито пък съм състезател, така че не ми е мястото да пиша в тая тема, но след това горното изказване не можах да се сдържа. Надявам се попреувеличаваш малко, че така звучи стряскащо.
Понеже все мрънкяме колко ниско било нивото на планинското колоездене в България и се радваме като дойдат хора като Уоутър да ни го вдигнат, змисли ли се някой той дали ще дойде на следващото състезание при тези изпълнения?
И за това няма да са виновни тарикатите дето мамят на дребно за пореден път. Ще сме виновни ние, дето даже не сме ги попитали защо така правите бе, момчета?

zlink написа:Имаше награждаване.Мислехме,че нещо ще се случи но най-малко очаквахме Христин да се появи и да си приеме медала.

Това не го знаех, за това задавам тъпи въпроси. Еми честито на победителя! И догодина пак така.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Boko-Loco » Пон Юни 23, 2014 10:49 am

milestone написа::offtopic:
Boko-Loco написа:Внимавай, че след като му зададох същите въпроси във ФБ, приятелите му ме заплашиха с физическа саморазправа! Сигурно има защо!

Ами не, не преувеличавам: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_mention

Мен ме яд най-много на организаторите, защото боклука си е боклук, но те трябва да направят разграничението. И най-вече трябва да решат "състезание" ли ще правят или велопоход.
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот evin » Пон Юни 23, 2014 11:15 am

А кой е Христин, някаква негова визитка или 2-3 думи за него мога ли някъде да прочета? Мисля е нормално, победител е все пак, минал Клепе.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот krach » Пон Юни 23, 2014 11:50 am

След всичко изчетено, изписано и тн, ми е интересно човека (Христин) защо не се изправи и не каже: "Е*ал съм го обърках се, нека да съм 2ри.3ти, дисквалифициран.
След като организаторите не се наемат да влизат в излишни спорове, ако си тежи на мястото щеше да излезе и да каже човека в грешка съм сори пичове. Много повече чест щяха да му правят хората от колкото сега.
А сега https://www.youtube.com/watch?v=dR5w_aBe10g :offtopic: :nono:
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 23, 2014 11:57 am

evin написа:А кой е Христин, някаква негова визитка или 2-3 думи за него мога ли някъде да прочета? Мисля е нормално, победител е все пак, минал Клепе.

По-точно е да се каже "победител". Който е достатъчно нахален и нагъл (бях написал "самоуверен", но не е това думата), че да си вярва.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот doodko » Пон Юни 23, 2014 12:18 pm

И аз съм изумен от наглостта, низостта и липсата на мъжки белези у някои душици, участвали в Обиколката (не мога да ги нарека състезатели). Абсурдните оправдания и описания са още по-тъжни. А онова с таксито при скороходците... Още по-лошото е ако той/те са участвали и в зулума с маркировката!!! Няма да се учудя. А първоначално си мислех, че са някои местни джигити :nono:
Организатораите вече няма какво да направят. Не е имало контроли на тези места и толкова. Остава морал и спортменство, но тях ги няма у тези хорица :smash:

https://www.facebook.com/velorazhodka.org/about

Наздраве на всички достойни победители в Обиколката на Витоша!
:beer:
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот mishu_ » Пон Юни 23, 2014 1:33 pm

4getcredo написа:По-точно е да се каже "победител". Който е достатъчно нахален и нагъл (бях написал "самоуверен", но не е това думата), че да си вярва.

Прочетох и коментарите в профила му. Доста жалка история :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

Може да не е имало маркировка, може да не я е видял, може 200 други да са миналия по грешния път, може всичко ... Но няма как да участваш в топ класирането и да се биеш в гърдите, че си първи, при положение, че си минал по различен от официалния път... Няма как... Малко достойнство ако имаш, ще признаеш, че не трябва да си там :smash:
Аватар
mishu_

Рейтинг: 1220

Мнениеот slavei » Пон Юни 23, 2014 2:03 pm

mirelay написа:Драмата е, че времето му до Чуйпетльово е сметнато от старта в 6 часа, а времето му до финала е от тогава, от когато е тръгнал, т.е. не е направил за 2 часа отсечката Чуйпетльово - Финал, а може би към 2.30 . Поне аз така си го обяснявам.
Също така, той е бил по-късно на мястото със сменената маркировка и не се е губил.

Ники, времената са ми верни!
До Чуйпетльово съм стигнал за 2:56:02, а до финала за 5:02:26. Времеизмерването е автоматично и се отчита от момента в който съм преминал през арката. (Браво на организаторите за което!)

До Чуйпетльово времето ми е по-бавно просто защото стартирах 25 мин по-късно, което накратко означава, че по сингълтрака се влачех с ужасяващо бавна скорост. Дори бутах на много места просто защото бяха такива "тапи", че нямаше как да се кара.
След Кладница понатиснах, но гледах да карам с комфортно темпо. Така беше до Железница, където ме настигна Веломаратончев - не издъжах и му се залепих :) Камене - благодаря ти!!! Дръпна ме доста, жалко за крампите ти :(
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Рейтинг: 1350

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Юни 23, 2014 2:58 pm

Удоволствие беше онова каране, имахме късмет, че нямаше пешеходци :)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот slavei » Пон Юни 23, 2014 3:29 pm

slavei написа:
mirelay написа:Драмата е, че времето му до Чуйпетльово е сметнато от старта в 6 часа, а времето му до финала е от тогава, от когато е тръгнал, т.е. не е направил за 2 часа отсечката Чуйпетльово - Финал, а може би към 2.30 . Поне аз така си го обяснявам.
Също така, той е бил по-късно на мястото със сменената маркировка и не се е губил.

Ники, времената са ми верни!
До Чуйпетльово съм стигнал за 2:56:02, а до финала за 5:02:26. Времеизмерването е автоматично и се отчита от момента в който съм преминал през арката. (Браво на организаторите за което!)

До Чуйпетльово времето ми е по-бавно просто защото стартирах 25 мин по-късно, което накратко означава, че по сингълтрака се влачех с ужасяващо бавна скорост. Дори бутах на много места просто защото бяха такива "тапи", че нямаше как да се кара.
След Кладница понатиснах, но гледах да карам с комфортно темпо. Така беше до Железница, където ме настигна Веломаратончев - не издъжах и му се залепих :) Камене - благодаря ти!!! Дръпна ме доста, жалко за крампите ти :(

Опа, аз съм в грешка. Междинното ми време е сбъркано. Сега погледнах времето на Иво, който изправарих малко преди пункта и той е с време 2:58, но аз съм тръгнал 25 мин по-късно. Следователно моето време трябва да е 2:31 на Чуйпетльово.
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Мнениеот mirelay » Пон Юни 23, 2014 4:11 pm

slavei написа:Опа, аз съм в грешка. Междинното ми време е сбъркано. Сега погледнах времето на Иво, който изправарих малко преди пункта и той е с време 2:58, но аз съм тръгнал 25 мин по-късно. Следователно моето време трябва да е 2:31 на Чуйпетльово.

Да, до Чуйпетльово по едно време стоеше нещо като 2:31, но в крайна сметка е останало времето ти от старта в 6 часа :)
Надявам се сега на съмняващия се колега всичко да му се е изяснило.
Аватар
mirelay

Рейтинг: 1881

Мнениеот KrK » Вто Юни 24, 2014 10:30 am

Boko-Loco написа:
milestone написа::offtopic:

Ами не, не преувеличавам: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_mention

Четем коментарите и се чудим... ако не бъркам (и да бъркам моля да ме извини за което) точно той миналата година на Чепън след финала си хвърляше колелото от злоба и редеше наред, че е сбъркал трасето и загубил време.
Как се менят времената и нравите само :)
KrK

Рейтинг: 1300

Мнениеот kvelikov » Сря Юни 25, 2014 12:02 am

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Юни 25, 2014 1:55 am

Г-н Великов, както винаги добре се справяш с нещата :)
Всъщност да, странни са всички тия проблеми дет сами си създаваме.
Мисля, че не е проблема различното класиране а отношението на някой към материята. Някойот нас Велоразхождат куп хора и ги запознават с реалноста :) добре е да дават пример и да се държат мъжки, пък кой първи кой втори няма значение, а организацията е още на такова ниво, че класирането е това няма как да се преправи в добър вариант. Да не споменавам, че е малко обидно когато някой с пълно съзнание те ебава.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот svencho » Сря Юни 25, 2014 7:57 am

И аз спрях да участва в " Златния Орфей", защото солото ми куца и бек-вокалите много мЪ ръчкат и взех, че се превърнах в прост турист.
Но нямаше как да не взема отношение дори, като страничен наблюдател. Атмосферата около това състезание е по-сива от всякога.
Дано всеки си е направил правилните изводи ( включително и насраните да са си избрали правилната гъз-папир ) и повече не повтарят тези грешки.
Щото работата към момента е: "хем голям- хем настран" :)
Аватар
svencho

Мнениеот MartinBG » Сря Юни 25, 2014 11:30 am

svencho написа:Атмосферата около това състезание е по-сива от всякога.

Ако оставим настрана разочарованието от проваленото състезание заради маркировката и твърде либерални правила за тези, които бяха на старта за да гонят челни места в класирането, тазгодишното издание в никой случай не бе по-лошо от предишните за всички останали. Разбира се, винаги ще има какво още да се желае - на първо място като препоръка аз лично бих сложил трасето да е уточненно и обявено поне няколко седмици преди мероприятието.
Това го пиша не за да омаловажа проблема за тези 20-30 човека, които са искали да премерят сили, а за да представя и друга гледна точка на участник в Обиколката, тъй като негативните мнения тук преобладават, а на старта, по трасето и на финала аз видях преобладаващо усмихнати и доволни от участието си хора.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот krach » Сря Юни 25, 2014 11:44 am

MartinBG написа:либерални правила ...

Ако по - рано знаех за либералните правила, да минеш по друг маршрут, да хващаш различни превози. На следващия ден след велосипедната обиколка, прибирах един приятел от Ярлово (скороходец), щях да го оставя на финала и да се класира под 9 часа.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот connann » Сря Юни 25, 2014 12:13 pm

Срещнах по пътя на 15-тина км преди финала един велосипедист да си лепи гумата. На финала дойде малко след мен и казва, че нямал късмет - малко след като залепил вътрешната му се спраскала и външната. Каза, че много го е яд, че не могъл да завърши състезанието. Викам му отиди си вземи поне тениска, а той каза, че не може, защото се е прибрал с автобуса и се обадил на организаторите, че не може да продължи. Ако има повече такива хора, ще живеем в един по-хубав свят :)
Както се казва: важен е пътят, не крайната му цел ;)
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот Use.Less » Сря Юли 02, 2014 9:00 am

И евала на Христина за всичко, което прави дори след В200 http://runbg.net/achievements/item/1277 ... bulgarians
Всеки, който се е качвал към Митикас знае за какво става въпрос... а времето й е с половин час разлика от втората жена! :beer: :peace:

Пък нека си говорим за заслужени медали... :evil:
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот Raffy » Пет Сеп 05, 2014 8:58 am

OL_stream написа:Всъщност, къде ще бъдат публикувани всички снимки, които бяха направени по трасето?

Ето малко снимки. Не са кой знае какво, но пак е нещо. Тази година не успях да участвам, но все пак се включих в събитието.

https://www.facebook.com/profile.php?id ... 956&type=3
Аватар
Raffy

Рейтинг: 1192

Предишна

Назад към Състезания