Pamporovo Bike Cup 2014 | UCI Class 1 DHI & XCO

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Pamporovo Bike Cup 2014 | UCI Class 1 DHI & XCO

Мнениеот Admin » Нед Юни 22, 2014 10:42 pm

Резултатите от спускането:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... hi-results
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Unik » Пон Юни 23, 2014 8:47 am

daangel написа:
Ramboys написа:Четейки тази тема моля отганизаторите да публикуват наградният фонд и разпределението му по категории на участниците, за да стане ясно дали въобще има смисъл да се участва в подобни меропреятия и да се правят такива големи разходи за участие.
В противен случай тази тема не може да бъде приемана като професионално мероприятие, а си остава хоби сбирка. :D

Ramboys, не съм сигурен, че разбрах какво искаш да кажеш, но за твое сведение първият в категория UCI мъже получава 400 евро и така с наградите до 15-тия. Но ако за теб да участваш в едно събитие е да получиш наградата, ето в това имаше много голям шанс. А тези, които се отнасят "професионално" към нещата, знаят, че в състезания от този калибър има и други неща освен наградния фонд - в този случай точки за теб, после за отбора ти и не на последно място за държавата.
Така че те оставям да си направиш бакалската и професионална сметка за разходите, които би направил за ЕДИНСТВЕНОТО и НАЙ-ПРЕСТИЖНОТО до този момент КРОСС-КЪНТРИ състезание...
Много ми е тъжно от отношението на много хора към спорта, който практикуват... Явно не професионално...

daangel за да не ти е тъжно не им обръщай внимание явно не си запознат какви хора населяват този форум. Дано един ден ако ще и след 100 години се промени този Български манталитет, но за съжеление изглежда на модераторите и на собствениците на форума така им хресва.
Състезанието се получи повече от добре съдя по доволните лица на хората които бяха там. Браво и голямо благодарско на организаторите съорганизаторите и учасниците, а дори и на зрителите които бяха там. Времето беше изпитание но неделният ден се реваншира със слънце и интусиазъм. А за тези които живеят тук във форума и блещят глупости и се радват от това мога да им кажа продължаваите да спамите и да гоните хората от форума приятно писане ... :smash:
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот Admin » Пон Юни 23, 2014 10:23 am

Видеоклип на Георги Радев (True Riders) от ХСО състезанието:
http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery ... orgi-radev
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Пон Юни 23, 2014 1:30 pm

Изображение
Ето го и репортажа от неделя:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... 014-sunday
Аватар
Admin

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Юни 23, 2014 7:26 pm

За жалост нашите момчета не се наместиха в призовата тройка на ХСО надпреварата в съботания ден. Липста на таз годишният победител от Витоша100 се усети болезнено.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Марин » Пон Юни 23, 2014 7:44 pm

Аз искам да попитам организаторите колко точки получи България от това състезание по XCO при мъже елит UCI?
Тези шишета с шампанско на снимката на Анелия нейните съперници в състезанието ли са?
Марин

Рейтинг: 1212

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 23, 2014 7:54 pm

RastaWarrioR написа:Липста на таз годишният победител от Витоша100 се усети болезнено.

:lol:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот golfaaa3 » Пон Юни 23, 2014 7:59 pm

Скоро ще видим ли резултати от XCO :dontknow:
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Юни 23, 2014 8:27 pm

Марин написа:Аз искам да попитам организаторите колко точки получи България от това състезание по XCO при мъже елит UCI?
Тези шишета с шампанско на снимката на Анелия нейните съперници в състезанието ли са?

Да, тези шишета са за съперничките на Ани.
Аз лично не ти разбирам въпроса, не съм запознат но мисля, че точки взима Ани и ККВарна а не БКС или националния отбор.
И какво значение има...
Всъщност видях, че Сръбкинята която се състезава на световно ниво е била в Нови Сад на клас2 кушия този уикенд, изпуснала е малко точки и кинти като не дойде на клас1 у нас.

П.п. Оппп сега видях, че питаш за мъжете.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот ema_concept_creative » Пон Юни 23, 2014 8:45 pm

golfaaa3 написа:Скоро ще видим ли резултати от XCO :dontknow:

Ето го класирането на успешно завършилите задължителните обиколки в състезанието :)
Изображение
ema_concept_creative

Рейтинг: 1750

Мнениеот daangel » Пон Юни 23, 2014 9:04 pm

Марин написа:Аз искам да попитам организаторите колко точки получи България от това състезание по XCO при мъже елит UCI?

Сумарно 34 точки... Ако трябва ще ти се извиня за това, че не са повече...
Относно жените - много е просто - няма да има такава категория... А и се замислям дали въобще да има такова състезание... Не се оплаквам, нито съжалявам за нещо, защото тези, които се състезаваха бяха с усмивка на лицето. Съжалявам обаче, че отношението на някои хора тук е меко казано неуместно. Пак ще повторя - това е първото състезание от подобен ранг в България. Вместо да го подкрепите, вместо да дойдете и да подкрепите приятелите и съперниците си, вие си изтъркахте отпечатъците от хейт... Не за състезанието, не за трасето, не за организацията, а затова, че в тази държава цари безхаберие... Заради това, че и миналата година ви нямаше, когато имаше 100 състезатели от 9 държави, за да видите какво правят по-добрите...
С две думи - не ми е цел номер 1 да си плащам (явно, защото съм тъп), за да има състезание от висок клас, а защото добрите резултати минават през добри състезания! Спомням си какво беше нивото в спускането преди само 3-4 години и какво е сега... Стъпките са правилни! Обичам ви, хейтърченценца! :love:

Третото шампанско беше всъщност за теб :banghead: :nuts:
daangel

Рейтинг: 1430

Мнениеот drago_ks » Пон Юни 23, 2014 11:26 pm

Абсолютно съм съгласен с daangel и искам да поздравя организаторите. За мен е шокиращо как може човек да се занимава до някаква степен с нашия спорт и дори малко да не се интересува какво се случва с него в България, а и по света. Например, че в нашата страна такова нещо като федерация НЯМА или с други думи, имат ли идея тези хора, колко е трудно да организираш такова нещо, когато федерацията не само не ти помога с нищо, а дори доколкото знам се опитва умишлено да пречи! Толкова ли не ви интересува да си сравните часовниците с професионалисти, да научите нещо, да покарате по трасето преди или след тях и т.н.? Да не говорим, че лифтът беше безплатен и двата дни, бяха осигурени места в хотелите на цени 25-30 лева... и т.н. Какво повече искате!?
Аз лично карам от по-малко от година, отидох, гледах, научих много неща, минах XCO трасето след това, за да пробвам това което съм видял и като цяло си изкарах много добре.

И последно, искам да отправя една градивна критика към админа-а (няма да му казвам Любо, щото не смятам, че го познавам толкова добре :) като предварително се извинявам ако това което кажа е направено, но не е публикувано още. Искаше ми се самото състезание да беше отразено малко по-детайлно. Например, за мен щеше да е много интересно ако беше питал няколко въпроса момчетата от ROCKSTAR (как намират трасето, представянето им, нещо повече за тях, тяхния подход към състезанието, защо са решили да дойдат и т.н), например след малък рисърч разбрах, че победителя не е съвсем безизвестен, има доста UCI участия и доста добри резултати последните 2 години. Момчетата си тръгнаха почти последни и така и не видях някой да отиде да си поговори с тях, което е малко нашенска черта, аз лично ще се радвам да ги видя тук отново догодина... Също, можеше да се интервюира и UCI съдията за състезанието, организацията, предимствата на трасето , потенциал и т.н.
Другото което според мен си заслужаваше да се спомене, а не видях някой да го отбелязва е, че темпото на Мартин Бочуков не беше просто за достойното 5-то място... Всъщност той спука гума и падна малко преди финала, като в крайна сметка стана и завърши само на 8 сек от победителя. С други думи, той държеше темпо, което без да преувеличавам имаше шанс да го нареди на върха. Това е много важно и говори, че нашите състезатели израстват.

Надявам се да съм прозвучал градивно, защото критиката ми е наистина с позитивитен характер. Излишно е да казвам, че сайта и форума нямат аналог в България и аз лично благодаря на админа за усилията които полага! :peace:
drago_ks

Рейтинг: 1205

Мнениеот daangel » Пон Юни 23, 2014 11:38 pm

лифтът бе безплатен 4 дни - четвъртък макар и без колела, петък, събота и неделя... А сега нека хейтърченцетата да извадят мазната хартия на бакалския тефтер и да посмятат дали разходите си заслужават!!!

Искам ОБАЧЕ да благодаря на всички, които останаха на награждаването и уважиха останалите!!! За първи път имаше толкова хора на награждаване! Евала! В това наистина има смисъл!
daangel

Мнениеот Анелия » Вто Юни 24, 2014 11:48 am

RastaWarrioR написа:

Да, тези шишета са за съперничките на Ани.
Аз лично не ти разбирам въпроса, не съм запознат но мисля, че точки взима Ани и ККВарна а не БКС или националния отбор.
И какво значение има...
Всъщност видях, че Сръбкинята която се състезава на световно ниво е била в Нови Сад на клас2 кушия този уикенд, изпуснала е малко точки и кинти като не дойде на клас1 у нас.

П.п. Оппп сега видях, че питаш за мъжете.

Жените НЕ бяхме клас 1, бяхме си само опен категория: без парични награди и без точки за UCI. Награди обаче имаше и то страхотни: най-много ми допадна уикенд-а за двама в хотел Орловец :love: с лифт карти.
И аз не мога да разбера въпроса на Марин, но ще обясня и тук: така се получи, че на награждаването извикаха първо мен, а после дойде и другата участничка, обаче фотографите вече ме бяха нащракали самотна на подиума. Всичките ми познати във фейса също си помислиха "Ей, тая пак си кара сама и без конкуренция." Не ме интересува кой какво си мисли, за мен състезанието беше организирано на високо ниво, трасето беше невероятно :bowdown: Искаше ми се да можех да карам по-голямата част, но след дъжда ми стана невъзможно. Въпреки това се поизмъчих където мога, а където не мога: пеш. Доволна съм от престоя си на Пампорово, връщах се от продължителни пътувания и си починах много добре на спокойствие в курорта.
Жалко наистина, че нямаше много участници в XC-то, щеше да е по-забавно с много народ по трасето, а и за организаторите би си заслужавало повече.
Аватар
Анелия

Мнениеот Admin » Вто Юни 24, 2014 4:20 pm

@drago_ks
Тези подробности за Марто не ги знаех. С твое разрешение ще ги добавя в статията. :agree: Аз лично на финала снимах в горната част на трасето и докато сляза, тъкмо беше станало време за награждаване, затова и не съм ги научил.
Що се отнася до другите критики, те наистина са градивни и основателни. Бих могъл на ЛС да ти обясня защо липсват такива неща в репортажа, но няма смисъл, защото оправдания винаги всеки ще намери, но оправданията не помагат да се свърши работата по-добре. :beer:
Аватар
Admin

Мнениеот maxitty » Вто Юни 24, 2014 7:12 pm

Всъщност, човекът който падна бе Иван Колев, пак от отбора на Ram Bikes. Тръгна да заобикаля предпоследния скок, но предната му гума гръмна и той падна. Говоря за финалното спускане. (имам го заснето на видеоклип)
Аватар
maxitty

Рейтинг: 1220

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Вто Юни 24, 2014 7:18 pm

И все пак няма ли да качите малко снимчици от състезанието? :beer:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот drago_ks » Сря Юни 25, 2014 1:07 pm

@Admin
Радвам се, че приемаш по този начин критиката. Явно има основателна причина да стоят така нещата, важното е, да осъзнаваме какво трябва да подобряваме следващите пъти :beer:
Относно падането, разбира се, че може да го ползваш, може би обаче трябва да се потвърди информацията преди това, с оглед съмненията по-горе дали е бил той..

Аз лично продължавам да смятам на 99%, че това беше Мартин Бочуков. Случи се точно пред мен, а след това на финала го видях със съдраното джърси да дава интервю за БНТ, в което обясняваше за случката.
drago_ks

Мнениеот fenoryl » Сря Юни 25, 2014 2:40 pm

Иван Колев от RAM Bikes, спука предна гума около предпоследният скок и падна. Ако не беше спукването, вероятно щеше да е на подиума, тъй като излизането му от гората беше на около 02:07.
Марто даваше интервю след състезанието, но подозирам, че джърсито му е било в това състояние заради падането му предишния ден.
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот daangel » Сря Юни 25, 2014 3:11 pm

Падна Ванката...
daangel

Мнениеот vvvaaal » Сря Юни 25, 2014 3:15 pm

Имаше една много коварна дупка с камък точно преди 1-вия финален скок. И аз там спуках на тренировките. Иначе поздравления за оргарнизацията, всичко беше на супер ниво. Само това с хартиените номера не ми хареса, но ясно че не сте били виновни вие, а печатницата.
Говорих си на лифта с едно от момчетата от 44Racing, Rockstar. Каза че тук е супер красиво, бил скептично настроен към трасето в началото, но като го покарал установил, че е "брилянтно" направено. :) Аз лично също съм доволен, първо състезание в UCI категорията и съм с 4 точки вече. :P Поздравления отново за страхотната организация и атмосфера, която създадохте. Яд ме е само, че е единственото такова тази година. Някой ако има снимки да качва!! :popcorn:

Поздрави ! :wavey:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Admin » Сря Юни 25, 2014 4:36 pm

Галерия: Pamporovo Bike Cup 2014 - тренировки по спускане
Ето я първата порция снимки на МТБ-БГ. Тук събрахме кадритe от тренировките по спускане в петък и събота.
http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery ... h-training
Аватар
Admin

Мнениеот drago_ks » Сря Юни 25, 2014 4:48 pm

Значи е моя грешката. Поне смятам теорията ми, че състезателите ни израстват остава вярна :)
drago_ks

Мнениеот daangel » Сря Юни 25, 2014 5:55 pm

drago_ks написа:Значи е моя грешката. Поне смятам теорията ми, че състезателите ни израстват остава вярна :)

Да - има ясна тенденция, че състезателите ни израстват! В топ 8 има 4-ма българи! И всички те са все още млади и тепърва им предстои да израстват :agree:
daangel

Мнениеот vvvaaal » Чет Юни 26, 2014 12:32 am

Направих един Helmet cam клип за да видят какво са изпуснали тези които не дойдоха. :smash:
https://www.youtube.com/watch?v=-AOsr-4 ... e=youtu.be
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот k0cTaHeB » Чет Юни 26, 2014 1:52 pm

Сурово видео от тренировките в събота http://mpora.com/videos/AAdtl7q96ti8?hd=0
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот kfx450r » Чет Юни 26, 2014 2:42 pm

Ето и нещо от мен:
http://www.youtube.com/watch?v=L3J5ZZIXaqU
http://evropeiski-programi.com
http://bikeacademybg.org Академия за планинско колоездене
kfx450r

Рейтинг: 1243

Мнениеот Admin » Чет Юни 26, 2014 7:32 pm

Още снимки в галерията!
Pamporovo Bike Cup 2014 - галерия на Йордан Дундов
http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery ... dan-dundov
Аватар
Admin

Мнениеот ema_concept_creative » Съб Юни 28, 2014 3:07 pm

Мислим, че задължително трябва да отделите 13 минути и да изгледате този клип, който нашите приятели от съседна Гърция са се постарали да направят и определено се е получил доста добре! :))) ---> https://www.youtube.com/watch?v=wB61mVZ ... e=youtu.be :popcorn:
ema_concept_creative

Рейтинг: 1750

Мнениеот outfaced » Съб Юни 28, 2014 4:47 pm

Творчески подход :clap:

k0cTaHeB написа:Сурово видео от тренировките в събота http://mpora.com/videos/AAdtl7q96ti8?hd=0

Ари бре ... къде е суровото от неделя. Да не го опече :D
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания