Въпрос относно село Змеица

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно село Змеица

Мнениеот jafiso » Сря Юни 18, 2014 9:21 am

Здравейте приятели,

С група приятели мислим след няколко седмици да обиколим Родопите, като маршрутът ни предвижда оставане в село Змеица. Търсих, но не намерих някакви места, където можем да отседнем.

Молбата ми е за ако някой от Вас е минавал и нощувал там, да сподели координатите на тези места.

Благодаря за отделеното време и поздрави!

:beer:
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Рейтинг: 1220

Re: Въпрос относно село Змеица

Мнениеот MartinBG » Чет Юни 26, 2014 6:26 pm

Няколко пъти съм минавал през това село, но не помня да съм виждал хотел или туристическа спалня (или поне реклами) там. Иначе селото не е малко и винаги ми е изглеждало оживено, т.е. не изключвам възможността да има къде да се преспи срещу заплащане.
В Доспат (на около час път по асфалта с колело) има доста опции за преспиване, а в село Чала (пак на около 1 час с колело по черни пътища) има нещо като семеен хотел (на главната улица, над магазина :)), но не съм преспивал там за да дам мнение.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот jafiso » Пет Юни 27, 2014 9:32 am

Благодаря за информацията! :beer:
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Мнениеот jd » Пет Юни 27, 2014 12:48 pm

Друг вариант е да повъртите още малко и да отседнете в с. Ягодина - там има няколко къщи за гости + 1 хотел
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот MartinBG » Пет Юни 27, 2014 1:50 pm

Да, в Ягодина има доста места за отсядане. Дори преди 2 сезона останах за около 1 седмица там и всеки ден карах по различни маршрути в района, който е много благодатен в това отношение. :)
Хотелът в началото (преди може би 3 години) предлагаше добри цени и условия, но последната година бяха вдигнали доста цената за нощувка, което е разбираемо, защото беше пълен с групи от чуждестранни туристи.
Точно срещу хотела има къща за гости (ако не ме лъже паметта са казваше "Марти") с прилични цени за нощувка и сносни - не луксозни, но напълно приемливи условия.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот jd » Пет Юни 27, 2014 3:59 pm

Ако карате около Ягодина, струва си да се разходите и до Орлово гнездо. Кратко въртене нагоре е (демек баир), но гледката си струва. Ето малко повече по темата - http://jdbg.com/blog/2567
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот jafiso » Съб Юни 28, 2014 12:51 am

Благодаря Ви, колеги! Село Ягодина със сигурност ще бъде част от маршрута! Поздрави! :beer:
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Назад към Общ форум