Гума 2.40 шина 17с

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Гума 2.40 шина 17с

Мнениеот martar » Пон Юни 30, 2014 1:00 pm

Привет,
моля Ви за компетентно мнение по въпроса може ли да се появи проблем ако кевларена гума 2.40 се монтира на шина 17с?
Благодаря!
martar

Рейтинг: 1195

Re: Гума 2.40 шина 17с

Мнениеот dudelgrincen » Пон Юни 30, 2014 1:39 pm

Относно монтирането - стига диаметъра на шината да е същия няма да има проблем. 2.4 обаче е много като размер. Аз на тази капла не бих монтирал гума по-широка от 2-2.1 цола. Предполагам, че ще можеш да караш така, но ще трябва да помпаш малко повече. Освен това при тази комбинация губиш доста от стабилността на гумата, а също губиш и от ширината и, макар и малко (при монтажа ще дойде малко по-тясна отколкото монтирана на по-широка капла). Другото е, че големите гуми натоварват повече и шината. Така ще натовариш повече и страничната стена на гумата и борда и рискуваш повече. Не казвам, че риска е много голям, но за кевларения борд имам впечатления, че не е така здрав като теления.
По-основното е, че губиш донякъде от предимствата на широките гуми (доста от стабилност, малко от ширина, по-ниско налягане), освен че натоварванията върху шината, борда, страничната стена на гумата ще бъдат поне малко по-високи отколкото производителя може да е предвидил.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Re: Гума 2.40 шина 17с

Мнениеот outfaced » Пон Юни 30, 2014 2:04 pm

Oбщо взето няма смисъл ... :dontknow: ... ти на практика няма да успееш да ползваш страничните грайфери на тая гума.

Изображение

още по научно обяснено ... макар и в друг контекст
Изображение

http://www.pinkbike.com/news/Tech-Tuesd ... Burp-.html
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик