4040 написа:Питането ми е следното,в момента карам с шок 190х45 на specialized xc fsr,искам да го сменя но никъде не намирам 190х45.Има ли вариант да сложа 190х50 или нещо друго?
гледай сега ... много сложен и прост въпрос е това.
реално такъв размер шок 7.5x1.75" се произвежда от Fox за Specialized и мисля, че само те предлагат този размер.
дали 190х50 ще стане за твоята рамка ... като спаднеш шока и го свиеш докрай(45mm) може да прецениш дали окачването може да направи още 5mm ... дали няма да опре някъде. същото може да се направи и със свален шок и да видиш дали може направи 120mm от център до център (eye to eye (120=190mm-50mm)). сега има и един друг въпрос ... как се държи окачването с тези нови 5mm ?!? на него аз не мога да ти дам отговор, ама предполагам господата от Specialized са имали нещо в предвид като са го ограничили на 1.75''.
имам питане защо искаш да сменяш шока и с какъв искаш да го смениш ?!? питам те защото FOX 190х45 е същият 190x50, но е добавен един ограничител на хода и обема на въздушната камера. аз имах 45 и го направих на 50, защото моето окачване работи с 50-ки.