С какви обувки карате?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: С какви обувки карате?

Мнениеот digitalrebel » Вто Фев 04, 2014 11:25 am

Някой да пусне тема С КАКВИ ЧОРАПИ КАРАТЕ?

Сигурно има от значение! :rofl:
Аватар
digitalrebel

Рейтинг: 1100

Мнениеот msniki » Вто Фев 11, 2014 10:46 am

digitalrebel написа:Някой да пусне тема С КАКВИ ЧОРАПИ КАРАТЕ?

Сигурно има от значение! :rofl:

Къци това ти ли си ?

Он:
Резервните са:
And one за платформи.
Много здрави кецове, въпреки че не са колело направени, вършат чудесна работа.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот blackberry » Пон Апр 14, 2014 2:13 pm

Със спортни обувки, те са най-удобни за каране :)
blackberry

Рейтинг: 1204

Мнениеот vvvaaal » Съб Апр 19, 2014 11:31 am

От есента карам с чифт такива. За мен това е най-удобната SPD обувка, с която съм карал досега, отделно от това и с този протектор за кокалчетата :clap: (преди постоянно ме боляха).
Изображение
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот outfaced » Вто Юли 15, 2014 2:21 pm

От 3 дена мога да споделя особено положителни впечатления от Five Ten Guide Tennie. За мен 5.10 freerider са с прекалено мека подметка. 5.10 impact са пък доста тежки и спарващи за дълги летни карания. Guide Tennie е с тънка и твърда подметка, но отдолу си е с класическата 5.10 мека и добре зацепваща гума
Изображение
Е пиновете не се впиват чак толкова като на freerider и платформата не е толкова голяма, но достатъчно за да се стои много по стабилно на педалите от коя да е друга обувка с грайфер направена за ходене (понеже пробвах и с аналогични такива на garmont - за мен не стават ).
:agree:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот moridinbg » Вто Юли 15, 2014 4:48 pm

@vvvaaal, как е от към запарване и износване на подметката?
Аватар
moridinbg

Мнениеот outfaced » Вто Юли 15, 2014 9:27 pm

moridinbg написа:@vvvaaal, как е от към запарване и износване на подметката?

За износване е рано да се каже ...
Сравнение с 5.10 impact всичко е по проветриво :D Не съм ги карал още в жега ... то ако спре да вали :dontknow:
Специално модела в зелено-сиво се води по-лек и проветрив и е от нещо като брезент. Другите цветове са от нещо като велур - една идея по плътен материал.

оф, сега видях ... ти питаш за ония по горе :lol:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот vpravov » Вто Юли 15, 2014 10:29 pm

@outfaced, и аз си взех такива, ама от велурените(KHAKI), да си карам градския велосипед. Днеска ги севтосах и да ти кажа, баш по-твърдата подметка, спрямо предишните ми обувки, които ползвах за тази цел, малко ме подразни. Някак си не чувствам педала добре и въпреки перфектното сцепление(терсене ми е малко нагласянето на крака след светофара чак), изпитвах дискомфорт. Най-вероятно ще свикна, но прехода от "автомати" на планинското и платформи на градското, ми беше по-тегав днес. Ако до седмица нещата са си дошли на мястото, ще го споделя. Иначе много ме радва обувката, особено на тази цена. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот araX » Сря Юли 23, 2014 7:19 am

outfaced написа:От 3 дена мога да споделя особено положителни впечатления от Five Ten Guide Tennie. За мен 5.10 freerider са с прекалено мека подметка. 5.10 impact са пък доста тежки и спарващи за дълги летни карания. Guide Tennie е с тънка и твърда подметка, но отдолу си е с класическата 5.10 мека и добре зацепваща гума
Изображение
Е пиновете не се впиват чак толкова като на freerider и платформата не е толкова голяма, но достатъчно за да се стои много по стабилно на педалите от коя да е друга обувка с грайфер направена за ходене (понеже пробвах и с аналогични такива на garmont - за мен не стават ).
:agree:

Карам със същите вече втора година. Единствения минус за мен е износването на подметката на местата където се допират пиновете на педалите. Друг минус за мен е, че са с връзки. Все пак тези обувки не са предназначени за каране. а сега плюсовете :) Изключително сцепление, когато карам и когато ходя с тях. Дуракоустойчиви. С тези обувки съм газил много кал, пресичал съм река дълбока над 1,5м и след това нищо им няма. Подлежат на миене. Въпреки затворения дизайн не запарват крака. С две думи пак бих си ги купил.
araX

Рейтинг: 1415

Предишна

Назад към Общ форум