Manitou Travis triple Intrinsic 2008 г. сервизиране

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Manitou Travis triple Intrinsic 2008 г. сервизиране

Мнениеот airwalk » Пон Юли 14, 2014 2:56 pm

Здравейте. Имам затруднение с намирането на информация относно сервизирането на горепосочената вилка от последната им модификация от 2008 г.със с-ма intrinsic (какъв вискозитет на масло , колко милилитра да се сложи в патрона ). Във форума намерих линк с кратко обяснение , но за моделите с ТРС+ с-ма http://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=69008. В  owner's manual 2008 при раздела oil levels за модела пише full , нещо което не ми се връзва.Също така открих , че Mаnitou препоръчват 5w Motorex shock oil. Моля собствениците или бившите такива да споделят техният опит . Всяка допълнителна информация е добре дошла. Благодаря.
hardcore и щанги :D
Аватар
airwalk

Рейтинг: 1208

Re: Manitou Travis triple Intrinsic 2008 г. сервизиране

Мнениеот GECKO » Сря Юли 16, 2014 10:02 pm

С 5W Motorex работи доволно добре, така че можеш да го ползуваш спокойно.

Иначе дали ще е пружинната (черна) или въздушната (Сива/червена с бежови крака) и двете се правят по един и същ начин.
Тази хидравлика се обезвъздушава под налягане: Разбирай че ако е въздушна трябва да я напомпаш преди да започнеш а за пружинната просто пълниш без да пипаш горният край.

Веднъж вдигнал наляганетo пълниш откъм Rebound-a до ръба и затваряш бавно.

На капачката има преливник, който ще си изцеди въздуха както и маслото което не е нужно. Когато затвориш капачката плътно си готов да явърнеш във вилката.

Хайде успех ;)
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик