Avid Elixir разлики

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Avid Elixir разлики

Мнениеот zafirovp » Чет Юли 17, 2014 3:02 pm

Здравейте.
от доста време не съм се интересувал от любимия спорт, понеже най-после си купих истински DH байк. Моля да ме извините ако съм малко със материала и задавам тъпи въпроси, но има доста нови модели спирачки и не знам какви да избера. Като цяло съм се насочил към Avid Elixir. Искам да попитам дали има някаква съществена разлика между Elixir 1 и 5 във модулацията и спирачната сила. Неща като тегло, карбон, настройки не ме вълнуват, затова лично за мен няма смисъл да давам повече пари, при условие че спирачната сила е еднаква.
Вторият ми въпрос е, дали Elixir 5 е подходяща за спускане или трябва да се насоча към 7 или може би някой Code R.
Като цяло мога да отделя до 200 лв на спирачка без ротор. Наистина съм доста назад със новите модели, така ще се радвам ако ме насочите към нещо качествено. Пак повтарям, че нямам никакви други претенции към една спирачка освен добра модулация, спирачно усилие и надеждност.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Avid Elixir разлики

Мнениеот cyclopz » Чет Юли 17, 2014 3:56 pm

Сега с какви спирачки си?

... Най-важна е правилната употреба, аз съм с ел.3, отначало като не знаех какво правя, ми се струваше, че не ми стигат, сега като се понаучих, виждам че са си отлични... Сигурно за драматични пътеки с безкрайни спускания в състезателно темпо ще се уморят, но иначе са екстра, тежа 100 кг и съм винаги с пълна раница и 1л5 л. вода, тоест над 105 кг., коват здраво, със 180 отпред и 160 отзад.
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Re: Avid Elixir разлики

Мнениеот Pesho dh » Съб Юли 19, 2014 2:31 pm

Една подходяща за спускане http://store.trueriders.bg/avid-elixir- ... zadna.html :D
Но аз бих предпочел шимано заради по лесното обслужване и ice stop системата например тази http://screambikes.eu/bg/spirachki-disk ... -m785.html :beer:
Според мен шиманото е по добрия случаи тук но както ти си решиш
Pesho dh

Рейтинг: 1160

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд