moridinbg написа:За 1150 можеш да вземеш Pike RCT3 - http://www.bike-discount.de/en/shop/pike-5224/o-preis която за момента няма конкуренция в този сегмент вилки. RC версията има по-малко настройки, но е със същите карантии вътре, би трябвало да е по-евтина, може би и около 1000лв. Единственото конкурентно като работа би бил съвсем новият Fox 36, но там цената ще е жестока и безсмислена.
Или ако 1000лв е абсолютната граница - Revelation RC или RCT3 според желанието за настройки. В дискаунта са по 400-450Е. Преди бяха със същите дампери и пружини като Pike, но в по-кашкавалено шаси, сега вече и технологично са ги разделили. Със стария Motion Control дампер е, който на мен лично не ми харесва много. За г/д същите пари върви X-Fusion Velvet, но тук пряк опит нямам.
Колкото и да ми се иска да препоръчам Fox, просто не мога да си обясня ценовата им политика за нови вилки, отделни от готов велосипед
moridinbg написа:.... Manipoo, какво да им гледам...
hitar_potar написа:moridinbg написа:.... Manipoo, какво да им гледам...
Ей такива мнения най обичам да чета! И после да се хиля безрезервно. Много хора са доста далеч от мисълта, че Маниту са на нивото на Фокс/Рок Шокс/Марзочи (а дори и може би пред тях в някои отношения) още от 2009-2010-а....
hitar_potar написа:В Русе има много Боксери не щото са много велики вилки, ами щото хората нямат пари за нещо по-добро. Да не мислиш, че Мъро не би налазил 1 Фокс при първа възможност, ако има парички? Или че Енчо не правеше едни планове да разкара Боксера точно, за да се докопа до Дорадо?![]()
А относно сравнението ти на Дорадото с Тотема - пак ти е крива сметката. Нито съм ти давал да пробваш Дорадото по сериозна пътека, нито пък е за твоите килограми настроено (някъде по средата между мен и Енчо е - което са много кг над теб). Ама айде стига сме офтопикирали темата на човека, че пак взема да те обхваща дървената философия, пък ме знаеш, че в такива случаи ме сърби клавиатурата да споря с тебе.![]()
:
Pesho dh написа:На хт3 макс за вилката е 130 и евентуално ако няма да го мъчиш много 140 ход и аз съм със такава рамка и ме е яд че ни взех хт2ако сложиш 150 ход или повече ще се специ челния ъгъл е голям поне така и казаха от 3 веломагазина (най големите във варна)
moridinbg написа:Какви дорадота, какви боксери?? All Mountain/Ендуро продукти
Каква читава и конкурентна вилка в тази дисциплина имат Маниту до преди да изкарат матока?
stefanovr написа:HT3 по едно време ги продаваха със 150мм вилки...
hitar_potar написа:Автора на темата - как върви избора на вилка с оглед развитието досега на темата ти? )
hitar_potar написа:Да, хубаво е да имаш от среден клас нагоре по целия байк (демек от SLX нагоре), но и DEORE/Sram X5 съвсем не са за изхвърляне - ако са нови и неизносени, няма смисъл да сменя - байка като цяло би бил добра база за ъпгрейд и логичната стъпка е точно вилка.![]()
moridinbg написа:Не знам къде държиш колело с 36ца на работа, но се надявам да е вътре в помещението, а не вързано по гаражите ((:
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта