от trix » Пет Юли 18, 2014 12:51 pm
Не се заблуждавайте чак толкова, момчета! Великолепно не е точното определение. Примерно въртенето от Солун до планината със максис миньон на 4.5 атмосфери. С кола определено ще е по-удобно. Аз просто не мога да яздя кола, нищо че съм колоездач.
Двете ми превъртания през глава също не бяха от по-приятните, просто бях свършил паура и водата. Нема ми нищо по-така, благодаръ!
Първи ден каране в жега до плажа къде Паралия. Втори ден по асфалта до хижата (не мога да изрека името й) на 2100 височина. Трети ден бутане до връх Скала, оставихме го там и качихме Митикас (откъдето се виждаха на север и североизток някои черни пътища, има един доста наблизо). След това спускане обратно (излях водата, за да не пречи на баланса), малко почивка на същата хижа, надолу до кръчмата, където започва асфалта, пиене на вода от извора и по пътеката, което не трябваше да правя. На 1.7 км по права линия след манастира, след един пикник, на права пътека загубих равновесие и се свлякох в дерето. Храсти и издънки. Отлепен фар, изкривен заден диск, спукана кожа на седалката, загуба на дъждобрана на раницата, натъртено коляно и лек трепет, минутка мълчание в тишината с осмислянето "кво стана сега?''. Надолу ходих ок 3 часа и по тъмно стигнах селото, където пих бира и ядох бадеми. И някакъв боклук с миризмата на пица и още една - две бири... Спах на плажа и три дена ме боляха мускулите. Ето защо не минах и по другите пътища, също имах проблеми с банкоматите - не ми пускаха.