Боя

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Боя

Мнениеот troll4et0 » Пон Авг 04, 2014 4:46 pm

Здравейте,темата май не е в подходящия раздел,за което се извинявам,тъй като не става въпрос за някой скърцащ чарколяк,но... :dontknow:
Проблема е следния...боята по цялата ми рамка пада с поглед.И преди си падаше,но имаше причини,някой удар и т.н. :dontknow: .Сега пада буквално с поглед.Цялата ми рамка е на едни "точки",ама буквално цялата.На места повече,на места по-малко.Най брутално :D е по долната тръба...едва ли всичките тия "точици" са от удари от камъни :dontknow: .Освен тях по същата тръба има и едни като прашинки,които предполагам,че след време ще прераснат :D до подобни "точки" :dontknow:
Може и аз да имам вина за цялата тая история,защото за почистване от прах преди използвах някакво пронто за метални повърхности,другото е,че протектор за долната тръба не използвам,което също може и да се е отразило,ама чак пък толкова :(!: .Рамката се кара вече 3ти сезон РАМ ХС2-ка от 2010,видяла е доста кал,ама...
Не ми харесва идеята за бюджетното прахово боядисване,защото нито ще има надписи,голям избор на цветове едва ли ще има,също ще е едноцветно.Та въпроса ми е ясен :popcorn: ,може ли да се измисли някакъв вариант с боядисване на най-засегнатите части,без да си личи от километри,ако може и да не си личи,де :erm: или влизам във филм :dontknow:
Най-засегнатите места(ЦЯЛАТА долна и дори горната част на долната тръба,която няма досег с нищо :dontknow: )представляват това http://prikachi.com/images/950/7515950E.jpg ,другото е по-търпимо,но с тенденцията да стане нещо подобно :erm:
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Re: Боя

Мнениеот xcrider » Пон Авг 04, 2014 5:31 pm

Рамовете са си известни с калпава боя, т.е. може да го приемеш за "нормално".
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот gilb » Пон Авг 04, 2014 6:24 pm

Карай си я така,вече ако толкова започне да те дразни и държиш на двуцветните шарки се обърни към Ram bikes да ти я пребоядисат така както желаеш.

"6. Услуга: Пребоядисване на рамка
Условия: разглобяване и сглобяването на цяло колело се заплаща допълнително.
Срок за изпълнение: 2 седмици.
Цена без сваляне на стара боя: 80 лв. с ДДС
Цена със сваляне на стара боя: 150 лв. с ДДС"
:agree:

Поздрави
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот troll4et0 » Пон Авг 04, 2014 6:39 pm

Благодаря ви за отговорите!Ясно,че боята му не е най-силната страна,ама чак пък толкова ли :D .Знам,че рам предлагат пребоядисване,но не бях наясно с цената,не е космическа,но в момента това,което мога да направя гледам да не е свързано с чак толкова пари.По-нататък може да видим :D А и да не вземе на първия месец пак така да се лющи :D .Някой ако е използвал тази тяхна услуга или има някое тяхно колелце(2013-2014) ще помоля да сподели впечатления,все пак моята рамка е от по-старичките,може и боята вече да не е толкова "калпава",знам ли :dontknow:
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот marsa » Пон Авг 04, 2014 6:57 pm

Все пак това е МТБ, дори и най-качественото боядисване е консуматив в някакъв смисъл. Ултимативното решение е да оголиш цялата рамка и да я оставиш така.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот evin » Вто Авг 05, 2014 9:08 am

troll4et0 написа:Здравейте...

Колега, като начало си почисти веригата и венците, че са в ужасно състояние :beer:
Рамката ти е най-малкият проблем

Праховото боядисване аз лично не го харесвам, защото при детайлите, които се стягат, има тенденция боята да падне на цяла люспа, ако е по-дебела (а праховата боя е доста дебела). Това не може да се случи при класическото боядисване.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот Telepatok » Сря Авг 06, 2014 3:45 pm

"6. Услуга: Пребоядисване на рамка

Това къде го пише?
Аватар
Telepatok

Рейтинг: 1504

Мнениеот gilb » Сря Авг 06, 2014 3:53 pm

Telepatok написа:"6. Услуга: Пребоядисване на рамка

Това къде го пише?

В мейл до мен.
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот Telepatok » Вто Май 12, 2015 9:40 pm

Преди: