d444 написа:ами шимано първоначално май не ги пълнят:)
Май не ги пълнят. Само юни.
d444 написа:ами шимано първоначално май не ги пълнят:)
did написа:Иди в който и да е магазин и питай, дали хидравличните спирачки се продават пълни. После бягай бързо.
По какъв начин некачественият флуид ще причини течове?d444 написа:Моята спирачка е малко по различна , но принципът си е същият. Днес за трети път я пълних и обезвъздушавах и накладките ми като ги смъквах отново бяха омаслени с минерално масло. Сега след като съм почистил вече всичко до блясък и след като покарам малко , пак ще ги смъкна , и ако отново са мазни , значи сълзи незабележимо някъде от цилиндрите, а това май няма оправия! А единственото логично обяснение това да се случи е некачествен флуид, освен ако не ми предложите някакво друго обяснение разбира се
mine-r написа:Здравей,
Прегледай линка :DОТ Brake Fluid vs. Mineral Oil. oсвен, че сравняват DOT минералните масла, цъщо така и доста подробно описват и сравняват различните видове минерални масла помежду им.
Ако не се оправяш с английския това е само таблицата, която сравнява температурата на кипене на различните видове минерални масла.(Първа колонка= Вид/Марка Минерално Масло, Втора=Точка на кипене (градуси), Трета= Разлика между различните точки на кипене в проценти.
А сега моя личен опит без да се опитвам да го натрапвам- аз ползвам LHM+ на три вида спирачки (Magura Marta SL,Magura MT2, и Shimano SLX) и за сега не мога да се оплача от някакви неблагоприятни ефекти.Пък и щади портфейла.
Лека
d444 написа:Все пак това което ме интересува все още е какъв е модела и параметрите на жълтото масло , за да мога да го добавя и него в горепосочената от вас таблица и да направя сравнение:)
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта