нови модели на крос

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

нови модели на крос

Мнениеот victortrt » Сря Авг 20, 2014 2:27 pm

Колеги в момента на сайта на крос слагат новите модели МТВ и има много интересни неща - еуфория 29-ка и 27.5 с 10 скорости, нов модел - фюжън дори с дамски вариант, Грип 9 в двата размера. Гледайте и се радвайте http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mtb-5.html#9. Пък като научим цените вече ще видим кое как.
Силно се надявам септемврийската промоция да е на новите модели.
victortrt

Рейтинг: 1759

Re: нови модели на крос

Мнениеот victortrt » Сря Авг 20, 2014 2:49 pm

Като поразгледах каталога ми направи особено приятно впечатление, че са при трекинг и хибридните велосипеди има доста голям избор на модели с различна окомплектовка и най-вече има градски /ърбън според крос/ велосипед с твърда вилка и ви-брейк, който сигурно ще е около 400-500 лева. Крайно време беше да има и други български /след драг дейли сити/ изцяло твърди модели за града от такъв тип /не класически градски с калници, багажник и извито кормило, а просто бърз и лек велосипед за града с твърда вилка/.
victortrt

Мнениеот hatamoto » Сря Авг 20, 2014 11:21 pm

Тракшън 27.5 не фигурира. Купих го таз година, и още същата спрян от продажба. Интересен подход за сондиране на пазара. Успех с новите модели пожелавам на производителя, и чакаме "мекица " догодина.
hatamoto

Рейтинг: 1230

Мнениеот victortrt » Чет Авг 21, 2014 7:18 am

Споко, сайтът се обновяваше вчера велосипед по велосипед. Явно в 17-18 часа ИТ-то му е свършила смяната. Сигурно ще ги сложат, нали са модели от тази година, а и тракшъна е много успешен в двата си варианта, това беше най-леката им рамка мисля от новите модели.
victortrt

Мнениеот hatamoto » Чет Авг 21, 2014 7:26 am

Е, то не е голяма драма. Велосипеда много ме радва, важното е че го имам.
hatamoto

Мнениеот victortrt » Чет Авг 21, 2014 8:13 am

Обикновения или slx е твоя, че и аз си търся 27.5 цолов и се чудя кой е най-добре откъм цена - качество обикновения тракшън или по-скъпия, респективно някой от новите модели.
victortrt

Мнениеот hatamoto » Чет Авг 21, 2014 8:27 am

victortrt написа:Обикновения или slx е твоя, че и аз си търся 27.5 цолов и се чудя кой е най-добре откъм цена - качество обикновения тракшън или по-скъпия, респективно някой от новите модели.

SLX. Определно е с по-добри компоненти. Ето тук: http://www.sportdelivery.com/bg/product/21074-cross-TRACTION-SLX-27.5-2014/5051-- е още на цена както на обикновенния Traction G27 27.5. Определено е най - доброто съотношение качество/цена за тези пари - получаваш XT дерайльор и RS XC30TK вилка.
hatamoto

Мнениеот victortrt » Чет Авг 21, 2014 9:08 am

Ясно, то с цената имам още една опция утре, но ще изчакам да видя колко ще струват това http://www.crosscycle.com/index.php?pag ... =8&lang=bg и това http://www.crosscycle.com/index.php?pag ... =8&lang=bg и дали няма да ги пуснат на септемврийска промоция.
victortrt

Мнениеот hatamoto » Чет Авг 21, 2014 9:40 am

victortrt написа:Ясно, то с цената имам още една опция утре, но ще изчакам да видя колко ще струват това http://www.crosscycle.com/index.php?pag ... =8&lang=bg и това http://www.crosscycle.com/index.php?pag ... =8&lang=bg и дали няма да ги пуснат на септемврийска промоция.

До колкото забелязах, Grip 9 припокрива Traction 27.5 SLX, а Fusion - обикновения Traction. Не напълно-спирачките и дерайльорите са различни. Ето защо и исказах мнение в първият пост, че Traction 27.5 няма да фигурира в официалната листа на продуктите на Cross за 2014 г. Просто тази година преди сезона направиха сериозен тест с много на брой 29 и 27.5 модели, а специално с тракшъна разчистиха стари компоненти. Което не означава, че са некачествени.
hatamoto

Мнениеот victortrt » Чет Авг 21, 2014 10:02 am

Може и да си прав колега, но ще видим. Тракшъните още ги има на пазара, сигурно са произвели доста. доколкото разбрах МТБ-тата са били произведени пролетта, сега произвеждат 28-цолови и явно от есента ще почнат новите модели.
А при по-внимателен поглед се забелязва, че фюжъна е малко по-кофти от тракшън g 27 не само откъм спирачките, а и защото всички жила минават отдолу на долната тръба, където някак си доста ще се цапат.
Явно ще се чака промоция на новия грип 9 или ще се търси останал по магазините тракшън от по-хубавите. Хем ще станат колекционерски.
victortrt

Мнениеот irgnet » Чет Авг 21, 2014 10:08 am

А според мен това което правят по сайта са моделите им за 2015г.
Не мисля че тази есен ще ги пускат на промо цени.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот victortrt » Чет Авг 21, 2014 11:56 am

Е, то и тези за тази година, които ги имаше и още ги има по магазините ги качиха - грх -та например. Но ще видим, защото и да пуснат промоция на нови модели то пък може да няма бройки от моделите например.
Аз обаче се замислям за едно 2 в 1 - хибридче, което да става за града и за Витоша, че от есента няма да имам възможност да карам в града за работа и обратно и ще мога само уикендите, понеже вечер не е работа да се кара в София за удоволствие. При това положение вместо да си имам старо градско за града, преправено на хибрид /с махнат багажник и право кормило/ и да си купя някоя сносна 27.5-ца за уикенд карания по гори и поля, май ще е по-добре да си взема нещо универсално, което да върши работа за навсякъде, пък да си продам старото колелце.
Хвърлил съм око на това - http://www.crosscycle.com/index.php?pag ... =2&lang=bg или ако вилката не ме устройва, че сайтът на сънтур я дава с предназначение city, направо това, стига да не е четирицифрена цифра, де - http://www.crosscycle.com/bg/catalog/cr ... an-85.html. Тук възникна въпроса дали от сънтур знаят, че нашето city си е по-хард изпитание за вилките от тяхното treking :lol: с оглед паваж, бордюри, неравности и дупки, но предполагаме, че вилката за трекинг е по-добра от тази за сити и е предвидена за черни пътища.
Между другото прави добро впечатление наличието на три бързи градски /ърбън/ велосипеда от различен клас. Този ареал пише че е с 21 скорости, но с главина на шлици, като се сменят спирачките с някои по-висок клас, ако се налага, си става перфектно колело за града. Чуждите фирми /Скот, Кюб, Спешълайз/ за подобни велосипеди искат по над 800 лева, а този ще е около 400-500 /съдейки по стария, който беше с амортисьорна вилка 509 лева/. Явно пазарът разбра, че колелетата могат да вървят и без меки вилки и да спират и с ви-брейк.
victortrt

Мнениеот irgnet » Чет Авг 21, 2014 6:16 pm

Днес си пуснаха целия каталог за 2015-та.

И ИЗНЕНАДА!!!

Няма 26 цолови модели.

Относно номерацията за новия каталог по добре са я измислили.
Еуфория 10
Грип 9
GRX9
GRX 8

Поне вече цифричките показвате броя на скоростите отзад.
В каталога за догодина липсват Тракшъна и GRX 7
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот victortrt » Чет Авг 21, 2014 8:27 pm

То за 26-цоловите се знаеше, но сега е момента да се купят, че явно свършват. Пък септември ще видим дали ще има нови или не. Със сигурност знам, че вече ще се правят 28-цолови.
victortrt

Мнениеот Vorac » Пет Авг 22, 2014 10:07 am

victortrt написа:То за 26-цоловите се знаеше, но сега е момента да се купят, че явно свършват. Пък септември ще видим дали ще има нови или не. Със сигурност знам, че вече ще се правят 28-цолови.

Другите български производители обаче не са направили такава промяна. Какво ли е това решение, да се изгуби цял сегмент от пазара.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот victortrt » Пет Авг 22, 2014 10:47 am

Ами просто отдавна се говореше, че 27.5 ще смени 26 напълно. При крос има 26-цолови модели, но от детската линия.
Един от питащите, който си беше избрал спринт аполон еко писа, че и в спринт са му казали същото. В новия каталог на спринт 26 цола са само аполон и GTS.
Предполагам, че и крос ще произвеждат още извън каталогови 26-ци, защото скоро смениха дизайна на модели от ниския клас като ромеро например.
Аз съм 1.83 и ми е все тая, защото 27.5 ще ми е добре за мтб, но подрастващите и по-ниските не знам какво ще правят. Тъпо е от 24 цола да минеш на 29 с ниска рамка някак си.
Но пък така видните български производители Драг, Лидер и Пасати ще получат неочаквано предимство на пазара на 26 цолови велосипеди. :rofl:
victortrt

Мнениеот carmo » Пет Авг 22, 2014 11:02 am

Гледам има 1 модел GRX-7 26''. Може би ще се появят и други. Да не забравяме че каталогът и сайтът се обновяват преди http://www.eurobike-show.de/
и моделите вътре са ориентирани за европейския пазар, и то за следващата година, където търсенето на такъв размер е "залязващо". У нас до напролет има време и то ще покаже "накъде духа вятъра".
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот darki » Пет Авг 22, 2014 11:15 am

В края на миналата година и началото на тази Gaint казаха: "Край на 26-те инча."
Но в момента предлагат:
Gaint XCT SLR1 - XT монтаж
http://www.giant-bicycles.com/en-in/bik ... /#overview
Gaint XTC SLT2 - SLX монтаж
http://www.giant-bicycles.com/en-in/bik ... /#features
Gaint XTC SLT3 - Deore монтаж
http://www.giant-bicycles.com/en-in/bik ... /#features

Иначе за Крос, това което подочух от търговците, е че тази година точно продажбите на 27.5 инчовете велосипеди са били доста добре :-)
Жалко ако залитнат "яко в тенденцията"
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот victortrt » Пет Авг 22, 2014 11:28 am

Ами явно е, че сайтът им е в процес на допълване. То всеки ден слагат по нещо ново. като отворих темата мтб-тата се появяваха едно по едно. Каталогът за 2015 г. е едно, сайтът е друго, а наличността в магазините трето. Тази година може да си правят старите модели 26-ци и просто догодина да няма нови модели, макар че това грх 7 е с нов дизайн /боя/. Май за сега не трябва да бързаме нито да плачем, нито да се радваме.
victortrt

Мнениеот victortrt » Пон Сеп 01, 2014 1:33 pm

Тъй, по последни данни от разузнаването новият каталог е за 2015 г. и е направен с оглед участието на крос в Евробайк 2014.
Така че новите модели специално МТБ-тата - догодина. Тази година ще си има тракшъни и евентуално 28-цолови от старите модели.
victortrt

Мнениеот Roman-speak » Пет Сеп 05, 2014 6:51 pm

victortrt написа:Ами явно е, че сайтът им е в процес на допълване. То всеки ден слагат по нещо ново. като отворих темата мтб-тата се появяваха едно по едно. Каталогът за 2015 г. е едно, сайтът е друго, а наличността в магазините трето. Тази година може да си правят старите модели 26-ци и просто догодина да няма нови модели, макар че това грх 7 е с нов дизайн /боя/. Май за сега не трябва да бързаме нито да плачем, нито да се радваме.

Лошо е, че половин от тези моделии няма в наличност на склад, и нее известно, кога ще дойдат, и ще дойдат ли въобще...
Roman-speak

Рейтинг: 1020

Назад към Продукти за крос-кънтри