Pr3d4t0R написа:58мм+ е хубаво на такава шина. В противен случай профилът на гумата е твърде "равен" и страничният грайфер не може да захапе добре при завой.
Aз също си избирам гуми по ЕTRTO, тъй като е максимално точно.
hitar_potar написа:Pr3d4t0R написа:58мм+ е хубаво на такава шина. В противен случай профилът на гумата е твърде "равен" и страничният грайфер не може да захапе добре при завой.
Aз също си избирам гуми по ЕTRTO, тъй като е максимално точно.
В какъв смисъл профила е твърде равен?
Pr3d4t0R написа:Да, точно каквото илюстрира картинката![]()
Профилът на грайфера би бил по-скоро равнинен от колкото овален за 55мм широка гума върху 30 мм шина. При накланяне на байка за завой страничният грайфер трябва да може да се вкопае. Повечето ДХ състезатели в свеотовна кум са с шини 26-28 мм точно поради тази причина. Разбира ние простосмъртните сме много далеч от толкова агресивно накланяне на байка при завой и много често комфортът е по-търсен от абсолютно сцепление.
Ето тук има примерна таблица за WTB гумите -> https://www.wtb.com/pages/tire-rim-fit-chart#
hitar_potar написа:може ли тюблес гума да се кара без боза и доколко е удачно това? Недостатъци?
Причината: не карам достатъчно често и предполагам 1 боза би засъхнала по-бързичко и то на 1 място по гумата, нарушавайки баланса на колелото, което ще наложи подмяната ѝ (след почистването на старата преди това) - общо взето разправия, която бих искал да пропусна!
Pr3d4t0R написа:Какво да ти кажа - без тюблес не бих карал. Ако нямаш проблеми с вътрешните може би няма смисъл за теб.
ПП Про-тата в световните ендуро серии карат с не повече от 26 psi, което е 1.8 бараНа ДХ гуми са, тук таме някой с Cushcore вътре.
hitar_potar написа:Защо не би карал без тюблес? Какво толкова положително ти дава тюблеса, че не искаш без него?
emoonthemove написа:Здравейте, отдавна исках да попитам следното — бих искал да сбъдна следната мечта този уикенд: събота следобед (през деня трябва да работя) потегляне от София към някое по-отдалечено място. Карам на залез, след това на челник и GPS до някоя хижа на приказно красиво място, например Амбарица, но там съм бил и предпочитам нещо друго. Там спя. На следващата сутрин закусквам там, правя някакъв обход (а не да се върна по същия път, по-скоро кръъъгче и после връщане към колата). Връщане неделя вечерта в София.
Постижимо ли е това? Да кажем, че физически и технически съм в нелоша кондиция.
emoonthemove написа:Здравейте, отдавна исках да попитам следното — бих искал да сбъдна следната мечта този уикенд: събота следобед (през деня трябва да работя) потегляне от София към някое по-отдалечено място. Карам на залез, след това на челник и GPS до някоя хижа на приказно красиво място, например Амбарица, но там съм бил и предпочитам нещо друго. Там спя. На следващата сутрин закусквам там, правя някакъв обход (а не да се върна по същия път, по-скоро кръъъгче и после връщане към колата). Връщане неделя вечерта в София.
Постижимо ли е това? Да кажем, че физически и технически съм в нелоша кондиция.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта