До и около Жребчево.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

До и около Жребчево.

Мнениеот dsmt » Пон Юли 30, 2007 1:34 pm

Преди петнадесетина години със старото си Балканче бях направил един преход от Нова Загора до Косьовия ръкав/запалените рибари от цяла България го знаят :) / и от там до стената на Жребчево-с.Баня и обрато в Нова Загора.Вчера ми хрумна отново да повторя прехода.Но явно заради напредналата ми вече възраст :D не успях да намеря точния маршрут и след известо лутане по пътеките около язовира се наложи да се прибера без да стигна до стената му.Въпреки това походчето не беше лошо,изкефих се доста по госките пътеки и затова реших да сложа няколко снимки на трасето по което минах за да се похваля малко :D ......... пък току виж на някой му стане интересно и ги разгледа :dunno:

За да се стигне до Жребчево се налага човек да се направи на шосеен колкоездач за педнадесетина километра ...... аз лично нямам нищо против и го правя от време на време ;)
Изображение

Изображение
Лошото е,че по шосето няма никаква сянка и доста се изпотих.
Изображение

Около километър преди превала има един черен път-никога не съм минавал по него и реших да проверя какво представлява.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В крайна сметка се оказа,че не е кой знае какво,а и водеше в посока,която не предвещаваше нещо интересно.Затова се върнах обратно и продължих към язовира.
В подножието на връх Курт кая се наложи да оставя велосипеда да си почине малко-машина е все пак. :D

Изображение rofl:

Следва спускане по северния склон на Средна гора.По пътя попаднах на няколко пеперуди и ги щракнах набързо защото много обичам да се правя на фотограф. :D

Изображение

Изображение

Тук започва оная част от трасето,заради която всъщност бях тръгнал.Някакъв горски стражар бе маркирал територията си. :rofl:

Изображение

Сянката е хубаво нещо,вярвайте ми .

Изображение

Изображение :D

На места пътеката е много песъчлива и се караше доста трудно.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След този завой се показа и самия язовир ;)

Изображение

Изображение

Изображение

И тук някъде стана грешката.Оказа се че има наколко пътя.Аз избрах този,който минава най-близо до брега на язовира(воден от спомените си)но се оказа,че в един момент пътя просто свършва :dunno:

Изображение

Иначе имаше хубави мравуняци :D

Изображение

Покарах малко през една борова гора.

Изображение

Имаше хубави гледки към язовира.

Изображение

Изображение

Изображение

На това място походът ми приключи-обърнах обратно и газ към къщи
:D

Изображение

Все пак не съм се предал и в най скоро време възнамерявам да открия пътя към стената на язовира :rofl:
dsmt

Рейтинг: 1258

Мнениеот Alpina » Пон Юли 30, 2007 1:44 pm

Ще го видим това местенце ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот dsmt » Пон Юли 30, 2007 2:02 pm

Не е Родопите,но и не е чак толкова лошо :D
dsmt

Мнениеот dsmt » Съб Авг 04, 2007 7:30 pm

Реших да сложа няколко снимки и от днешния си поход до Жребчево,само че,трябва да преименувам темата си като "По дъното на язовира" :D

Изображение

Изображение

Този път се отбих по пътрка,която води точно към един от ръкавите на язовира.

Изображение

Не беше песъчлива като пътеката по която минах миналата седмица,караше се по-готино ,но.....пазете се от паднали дървета :rofl:

Изображение

Тук някъде би трябвало да започва язовира(или да стига до тука) :D

Изображение

Оказа се,че водата в него е спаднала ужасно много
:dunno: ,но пък сухото дере даваше възножност да поразкърша вечно скърцащия и сържещ велосипед. :D

Изображение

Изображение

Изображение

Накрая се добрах до водата....дори повъртях малко една блесничка,но за мое съжаление-напълно безуспешно.

Изображение

През това време,дрънчащата ми машина си почиваше,подпряна на скалите обрасли с миди.
:D

Изображение

По едно време небето започна да се заоблачава-явно идва края на сушата това лято.Наложи се да прекъсна и без това неуспешния си риболов и да се спазявам о време :D

Изображение
dsmt

Re: До и около Жребчево.

Мнениеот wankicha » Вто Сеп 06, 2011 3:18 am

През лятото със отбора отидохме на лагер на Я. Жребчево (по специялно отидохме защото тренираме гребане и там е удачен варичнт) та така де решихме и да вземем 2-3 колела . Всеки ден карахме и намирахме нови маршрути и беше доста яко ,язовира е доста голем такаче на 32км.се събират доста маршрути ,но ето че тези пътища не съм ги виждал и ще е забавно да ги пообходим. :liplick: :liplick:
wankicha

Рейтинг: 1034

Назад към Общ форум