Велорали "Черни връх" 2009

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Велорали "Черни връх" 2009

Мнениеот Asen6o » Съб Окт 24, 2009 5:05 pm

Ей, браво! :bowdown:
Стискането на палци даде резултат а именно читаво време. :praying: :)
Сигурно е имало бая вятър, но поне не ви валя. Или бъркам?
Догодина и аз ще събера кураж. :)
:beer:
Последна промяна Asen6o на Съб Окт 24, 2009 5:12 pm, променена общо 1 път
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот k0cTaHeB » Съб Окт 24, 2009 5:08 pm

BurNiNg_IcE написа:П.П.П.П.П.П. Как се казва(пише във форума) човека с Cube-a? :wavey:

Познаваме една човечка с Cube,за човек нямаме информация.
viewtopic.php?f=31&t=61679
Последна промяна k0cTaHeB на Съб Окт 24, 2009 5:11 pm, променена общо 1 път
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Съб Окт 24, 2009 5:11 pm

Ax, тези лоши метли! :beer:

BurNiNg_IcE написа:П.П.П.П.П.П. Как се казва(пише във форума) човека с Cube-a?

Този дето седалката му ти е до под мишницата ли?
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Окт 24, 2009 5:17 pm

Asen6o написа:Сигурно е имало бая вятър, но поне не ви валя. Или бъркам?

Имаше само на откритите участъци, вятъра беше от изток, дано не съм объркал посоките.

@veskoz Eми колчето на седалката беше дълго 1 моя педя и 3 мои пръста. :D
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот kvelikov » Съб Окт 24, 2009 5:23 pm

kvelikov написа:Такааа...
Май аз първи ще пиша, че не останах да чакам награждаването... :dontknow:

За организаторите:
Много добра маркировка и цялостна подготовка. Браво!
Упрек търпят само за забавянето на старта и двойното загряване на участниците... :nono: ...
Но като цяло:отличен!

За участниците:
На старта - 80 луди.
Първите 10 са НЕЧОВЕЦИ... :bowdown:
2:50 ч. доколкото разбрах е първото време...А като знам какво катерене беше...машини...
В класирането до 20-30 място също имаше машини, но не бяха се смазали и в качването се поизложиха... :lol:
Фактът, че пъплиха със средняците (където е и моя милост), да ги накара догодина да се посмажат с по-добър лубрикант... :roll2:
Иначе понаваксаха в спускането!
ЗЛАТНАТА СРЕДА - до 40-45 място се представихме на ръба на силите си, но достойно... :eyebrow:
Моето време е 5:30 ч., а съм 38-ми (на Черни връх 29-ти )...какво повече... :lol2:
Останалите - евала, че пробутаха това нечовешко трасе и че тръгнаха въпреки прогнозата и тюхкането тук-там из Форума...А на спускането от върха и след това съм сигурен, че са били убедени, че СИ СТРУВАШЕ БУТАНЕТО !!!

За трасето:
Невероятно!
Познато на хората от София, но винаги може да те изкефи...
Имаше от всичко, но катеренето беше нечовешко... :banghead:
А пък спускането след това...Абе знаете как е...

За чийтващите:
Пичове, не се прави така... :nono:
Поскъсихте трасето и какво...?
Излагате се, а и съдбата след това ви го връща я със спукана гума, я с разбито нещо по байка...Вие си знаете...

За времето:
Супер късмет и най-подходящото време за планина! Все така да е...

За всичко останало:
Един супер ден!
Догодина пак... :agree:

Аз бях с единствения MONGOOSE... :wavey:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Окт 24, 2009 5:25 pm

Значи съм те видял. :beer:
П.П. Баси от тоя фулфейс как ме боли врата...а от тоя вятър как ме боли кръста и дясното рамоо.... :xx(: :boggled:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот dimodi » Съб Окт 24, 2009 5:28 pm

Asen6o написа:Сигурно е имало бая вятър, но поне не ви валя. Или бъркам?
Догодина и аз ще събера кураж. :)

Като цяло имахме късмет с времето - вятър имаше, ама само на върха, дъждец (дори и това е силна дума) прекапа за няколко минути, колкото да не е без хич. Снегът се беше стопил, калища нямаше с 1-2 малки изключения.

Поздрави на всички участници! :agree:

Който избърза да си тръгне след финиширането - ако не сте си взели блузки, можете да се поинтересувате дали има вариант да стане и след състезанието. На нас ни дадоха на който си върна номера.

Edit:

Два любопитни факта - времето на първия е рекорд за всички издания на велоралито. От 4-5 Drag Black Pearl (не съм сигурен за бройката), на два им се счупиха колчетата. Ако се съди по сайта, това са Ritchey Comp V2 - не ви съветвам да разчитате на това колче, едното се счупи пред очите ми от кажи-речи нищо, леко друсване върху седалката.
Последна промяна dimodi на Съб Окт 24, 2009 5:49 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот veskoz » Съб Окт 24, 2009 5:29 pm

kvelikov написа:Аз бях с единствения MONGOOSE... :wavey:

...и може би единствения дето си почистваше лекичко велосипеда с едно кърпе. Направи ми впечатление. :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот blizzard » Съб Окт 24, 2009 5:36 pm

BurNiNg_IcE написа:П.П.П.П.П.П. Как се казва(пише във форума) човека с Cube-a? :wavey:

Човекът с Cube-а май не пише много във форума (: Ако пише, се пише rusnaka. Иначе е Светльо и е машина :D
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Окт 24, 2009 5:38 pm

ТРУП!!! Мекицата ми изкара душата нагоре :( Надолу мазах, докато не омазахме пътя. Метлите бяха плътно задмен на изкачваме. Мисля че се качихме последни ;)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Джанджев » Съб Окт 24, 2009 5:49 pm

Много готино изживяване! И аз в златната среда се вмъкнах, като спуках гума (за 2-ри път) 300 метра преди финала и ме минаха 5 човека... :banghead: Но иначе всичко беше супер, начело с хубавото време. Относно тарикатите, дето си скъсиха маршрута! Евала, сладури, МЪЖЕ сте! :clap: :clap: :clap: Никакви фенове на този спорт не сте, за да правите такива левашки номера, за спортсменство и дума няма да отварям. :nono: Относно времето на попедителя... заааеби! :agree: Има много какво да учим.
Shturkur Bike Team
Аватар
Джанджев

Рейтинг: 1270

Мнениеот codename47 » Съб Окт 24, 2009 5:51 pm

EccentricMOTION написа:ТРУП!!! Мекицата ми изкара душата нагоре :( Надолу мазах, докато не омазахме пътя. Метлите бяха плътно задмен на изкачваме. Мисля че се качихме последни ;)

в колко бяхте на Черни Връх, аз се замъкнах в 2 и контролите се канеха да си тръгват....
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот 4getcredo » Съб Окт 24, 2009 6:08 pm

А кой е първи? Клепе...?
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Inzagi » Съб Окт 24, 2009 6:11 pm

А кой беше това момче с connandale-a с готината вилка и говореше на чужд език :) предполагам е бил сред първите

@dimodi успял си да си оправиш веригата ,кофти само че се забави заради това :crap:

дано да има начин да си зема t-shirt-ка макар че аз обичам да си паза номера-та от състезанията и да си ги закачам на таблото зад мен в работата :)
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот LyuboKolev » Съб Окт 24, 2009 6:17 pm

Пичове, а все пак кой спечели? Аз бях да гледам старта, но не можах да дойда на финала.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот 4getcredo » Съб Окт 24, 2009 6:20 pm

LyuboKolev написа:Пичове, а все пак кой спечели? Аз бях да гледам старта, но не можах да дойда на финала.
Inzagi написа:момче с connandale-a с готината вилка и говореше на чужд език :)

т.е. Клепе... :agree:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот X_NRG » Съб Окт 24, 2009 6:31 pm

codename47 написа:
EccentricMOTION написа:ТРУП!!! Мекицата ми изкара душата нагоре :( Надолу мазах, докато не омазахме пътя. Метлите бяха плътно задмен на изкачваме. Мисля че се качихме последни ;)

в колко бяхте на Черни Връх, аз се замъкнах в 2 и контролите се канеха да си тръгват....

14:40 и метлите пристигнаха 10-15 минути след нас, защото дадоха шанс на едни момчета, които караха малко зад нас. За това - ЕВАЛА! :) (Аз бях с RMX-а.)
Тегаво е нагоре с мекица, но надолу... неописуемо удоволствие. Като се записвах имах идея да гоня време надолу, но бях толкова уморен от 22км бутане, че прекарах към 40 минути на върха в почивка.

П.П. Като цяло съм доволен. Маркировката беше на добро ниво. :) Единствено съм недоволен, че за пореден път финиширам отдолу. :rofl:
Последна промяна X_NRG на Съб Окт 24, 2009 6:32 pm, променена общо 1 път
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот F1-MAN » Съб Окт 24, 2009 6:31 pm

Inzagi написа:А кой беше това момче с connandale-a с готината вилка и говореше на чужд език :) предполагам е бил сред първите

:)

Ти какво пита, тоя човек счупи всички рекорди на трасето, освен за най-бързо спускане, като все пак за деня беше най-бърз във всичко. Казва се Уолтър Клепе, белгиец е, можеш да прочетеш за него в статията за велорали "Узана".

Браво на всички преборили върха за пореден път, много млади и някои не толкова, но с млад дух, къде боси, къде без колче за седалка! Браво на времето, което не знам дали е било толкова топло на върха някога! На организаторите, че спазиха традицията!

Надявам се догодина Тошко да няма проблеми с истинки, болести и да има достатъчно време и желание да кара, за да бъде достойна конкуренция на Клепе!

Допинга от аспирин и колдрекс не ми помогна вчера, та след Ушите умрях, но си направих карането и съм много доволен, за пореден път. И въпреки че не един път съм качвал ей така Черни Връх и спускал емоцията около състезанието, хората, дори класирането, макар че нямаше за какво да се боря е доста по-различна и си струва впускането. Така че догодина стягайте се, нещо участниците бяха много икономични като бройка тази година.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот ko3er » Съб Окт 24, 2009 6:39 pm

Много яко каране се получи.Поозорихме се да стигнем до горе,то не беше бъхтене,то не беше бутане,то не беше носене,абе от всичко имаше,но си заслужаваше.За тези като мен с по-"надолу" насочените колела спускането беше същинската награда от мероприятието.Аз лично се изкефих супер много,хич не се пестих надолу.Имах няколко подхлъзвания на предната в комплект с изхвърляне на колелото,няколко опита за човка(за щастие неуспешни),както и доста пъти имаше моменти в които минавах определена отсечка буквално на магия,ситуаций в които опиташ ли се да завиеш или спреш падането е гарантирано(при серпентините към края,които сякох почти право надолу).В крайна сметка завърших 20-ти в генералното,като чакам резултатите за да видя кой съм при мъжете(сигурно 17-18-ти).
Въпреки добрата организация организаторите много ми паднаха в очите като искаха номерата срещу фланелките.Като разбрах директно се отказах от тениската,защото си искам номера за колекцията,но в крайна сметка и този проблем отпадна..Благодаря за което :beer:
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот Antediluvian » Съб Окт 24, 2009 6:46 pm

ето и моите впечатления:
Трасето е уникално ! :bowdown:
Който не е дошъл - много изпусна. Тези 42км ми се сториха далеч по-тежки от 100те на обиколката на Витоша.
22.3км непрекъснато катерене, убийствени наклони, евалата на тия дето слизаха само на каменната река, и навсякъде другаде караха!
Спускането също си заслужава, почти непрекъснато 20км камъни, скали, корени, както и високоскоростни участъци, стръмни такива, неповторимо! А беше и доста влажно в по-долната част. Колко пъти минавах на магия с твърдака ми с 7см вилка незабравимо :nuts:

ЯД ме е много, от 16тия километър нагоре ме заболя коляното, бутах много бавно, почти не можех да въртя, и загубих безбожно много време
На спускането успях да си намеря начин да карам, обаче поне 5 пъти бъркахме маршрута с още няколко човека, а накрая при последния разклон нямаше маркировка и слязох в бояна по погрешка, после разпитвах накъде да тръгна, че се бях загубил.. .екшън :D

Трасето е уникално и не съжалявам въпреки всичко че участвах!
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот valsto » Съб Окт 24, 2009 7:43 pm

Inzagi написа:А кой беше това момче с connandale-a с готината вилка и говореше на чужд език :) предполагам е бил сред първите

за Изображение - за този говориш, нали? баш той спечели. и то с 30 минути преди 2рия :bowdown: наистина машина. както и доста от другите участници :clap:

за разлика от Узана обаче, Клепе се беше подготвил с маршрута този път: минал го заедно с маркировачите на трасето предния ден......

аз отидох само да проверя докъде ще ми стигнат силите. до Момина скала стигнаха. и от там поех по маршута надолу. но точно след чешмата, нещо загубих маркировката и се оказах на хотел Копитото. И от там през гората по някаква неползвана от години пътека, пързаляйки в дерета покрити с шума, клони и камъни, която ме накара да се убедя че FR не е моя стил :), та до малко над Бояна, където се включих в трасето. и въпреки че съкратих маршрута с повече от 60%, финала пресякох 5ти!!! :boggled:
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот Virtuous » Съб Окт 24, 2009 7:58 pm

Готино каране се получи!Маршрута е добър,маркировката също.Хората-хората бяха невероятни(от организатори до наблюдатели)Като цяло изкефих,само не ми Ареса тва изкачване преди варха-егаси и изкачването-бях ЛЕШ.гадни бяха и каманаците в началото на спускането,но някои доста се изкефиха(като например момчето с Black Howk-a , Бакалов мисля че беше - как профуча не е истина :crazy: )
Абе страхотно като цяло - сега следва да се полее :beer: :beer:
Mountain biking is not a life.. It`s a lifestyle

Изображение
Аватар
Virtuous

Рейтинг: 1310

Мнениеот kvelikov » Съб Окт 24, 2009 8:49 pm

Хей, по темата за Уолтър Клепе и Cannondale-a...
Не се чудете, че ни подобри рекорда...Човекът само с това се занимава...
А и обърнете внимание какво кара...Този "Скалпел" струва майка си и баща си (към 4000-6000 паунда) и тежи 10,5 кг...
Ето и линк:
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... tnews00001

Винаги има ПРО-та, които скриват топката на останалите...Все пак, това им е работата!
Ние ще си караме нашите байкове и ще се кефим на планината, а хора като Уолтър Клепе ще си печели състезанията и ще популяризира новите технологии...:----)

Такива работи...
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Night_Falcon » Съб Окт 24, 2009 8:57 pm

Мероприятието беше...неописуемо.
Бутане, тикане, тук-таме малко въртене, и стигнахме горе последни :lol:
Съответно искам да благодаря на Метлите, че не ни изметоха по пътя нагоре.
Надолу...просто няма такъв кеф. Адски ме изкефи маршрута веднага след Черни връх, по който досега не бях минавал. Имаше няколко неминуеми сурвания, произлизащи от мокрите континентали, но то без падане не може.
Очаквах да съм много по-бърз надолу, но просто след качването не ме слушаха краката нещо :D
Както и да е, изкарах си супер, горд съм със себе си, че стигнах догоре. Евала на организаторите, маркировката беше наистина на ниво :agree:
Евала и на всички, дето го минаха маршрута, по един или друг начин.
П.П. а какви са тия истории със чийтването, кой какво е скъсявал? Клюките явно не стигат до последните :D
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот tanya » Съб Окт 24, 2009 9:17 pm

@ kvelikov, Малко корекция относно теглото - 8.5кг ;)
И човекът не е ПРО, поне не и в момента. Не е обаче само до колелото. Задкормилното устройство също е важно.
Аз му се кефя. Време беше да се появи някой и да покаже как се кара по света. За съжаление така видяхме и нашето ниво какво е. :(
Видях списъкът на състезателите в някои от маратоните, в които е участвал. Това, което ме изуми, е броят. Над 1000 мъже и близо 200 жени на старт.
При такъв брой активно занимаващи се с колоездене хора, няма как да не се вдигне нивото.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот nicky bike » Съб Окт 24, 2009 10:03 pm

kvelikov написа:Хей, по темата за Уолтър Клепе и Cannondale-a...
Не се чудете, че ни подобри рекорда...Човекът само с това се занимава...

Не приятелю това му е хобито.

Повярвай ми на сътезанието на Узана може би той беше най лъчезарния човек. :) П.П. "благодаря му за което" и се надявам да се видим пак НЕСЪСТЕЗАТЕЛНО :D

Отправям покана и към вас който пожелае може да покара с нас по тукашните и околни баири. Има какво да се види. ;)

Поздравления за победителите :beer: и да не забравяме завършилите :clap:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот _SoRa_ » Съб Окт 24, 2009 10:22 pm

Каквото и да е човека /поне така ми казаха хора, които за разговаряли с него/ си кара сериозно и има спонсор зад гърба си. Едно е по цял ден да караш, друго е да работиш по 9-10 часа и да караш събота или неделя. Човека не работи нищо, а си кара велосипеда и си прави кефа :D
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот tailor » Съб Окт 24, 2009 10:34 pm

Малко снимки от Планинарска песен и Кумата
http://picasaweb.google.com/Lyudmil.Uzinov/24102009#
Аватар
tailor

Мнениеот Amanite » Нед Окт 25, 2009 8:35 am

:bigeyes: