Последно нещо, може ли да знам какви би трябвало да са критерийте на оценяване и поради какви причини точно се слагат минуси
Мерси, моля без много минуси, искам само да се информирам

kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход

Пък и доста често постовете за които си заслужава да се гласува вече да са оценени
 Пък и доста често постовете за които си заслужава да се гласува вече да са оценени 

Alpina написа:... плюс факта, че не можеш да гласуваш за някого два поредни пъти ...

outfaced написа:колкото и да е голям интервала, сама по себе си рейтинговта система е хейтърска, защото негативните настроения винаги предизвикват действие и търсят поле за изява, за разлика от позитивните или неутралните (това по приницп ... не само тука).

Аз колкото и да мразя да ми блъскат минуси смятам, че тази рейтингова система е полезна и на мен ми допада като идея и ми помага в даден избор.Когато някой ми отговаря на даден въпрос аз, след като прочета отговора, гледам кой го е написал и неговия рейтинг.Това ми помага да преценя дали това мнение е компетентно и дали мога да му се доверя.Естествено има и случаи в които хора с голям рейтинг говорят глупости и обратното.От друга страна ми помага, когато самият аз давам съвет.Ако то е оценено негативно си взимам поука и се поправям.Също, когато влезеш като начинаещ бързо се научаваш да даваш компетентни мнения и да не говориш глупости отново с помощта на системата.
 Аз колкото и да мразя да ми блъскат минуси смятам, че тази рейтингова система е полезна и на мен ми допада като идея и ми помага в даден избор.Когато някой ми отговаря на даден въпрос аз, след като прочета отговора, гледам кой го е написал и неговия рейтинг.Това ми помага да преценя дали това мнение е компетентно и дали мога да му се доверя.Естествено има и случаи в които хора с голям рейтинг говорят глупости и обратното.От друга страна ми помага, когато самият аз давам съвет.Ако то е оценено негативно си взимам поука и се поправям.Също, когато влезеш като начинаещ бързо се научаваш да даваш компетентни мнения и да не говориш глупости отново с помощта на системата. Ето по тези причини смятам, че никога няма да бъде време за промяна.
Ето по тези причини смятам, че никога няма да бъде време за промяна.  

vpravov написа:Впечатления: От рейтинга определено има смисъл. За съжаление гласуването наистина е твърде субективно. И за още по-голямо съжаление хора, които познавам лично и имам много добро мнение за тях, тук малко прекалено се вживяват за "експерти" и ме разочароват. Високият рейтинг явно прекалено много им влияе на егото, като в повечето случаи ефектът е негативен.
Предложение: Веднъж вече бях предложил, отделно от гласуването за рейтинг, да съществува паралелно гласуване за всеки топик от неограничен брой потребители, като резултата се маркира с видим знак, за да може четящия по-лесно и бързо да се ориентира в по-дългите теми какво си заслужава да чете. Сега смятам, че даже на база на такъв вот трябва да се определя дали конкретния топик да бъде оценен с + или с - , като тежестта на плюса и минуса да се запази в сегашните стойности. От друга страна, за да се запази тежестта на рейтинга е достатъчно гласът на потребителите да тежи според рейтинга му.
Например: пет потребителя с рейтинг 2000 гласуват отрицателно - 5х2000=10000 (за тях конкретния топик е безполезен), но пък десет потребителя с 1200 рейтинг, за които топикът е полезен гласуват положително: 10х1200=12000. Топикът се маркира с положителен знак, а авторът си получава съответните точки(според раздела) за рейтинг. При примерно 2000 редовно четящи този форум, извадката ще е определено по-реална и по-обективна. Трупането на рейтинг ще е по-трудно, но пък и по-обективно и до голяма степен ще и по-справедливо. Демокрация така да се каже
P.S. Не знам до колко е лесно осъществимо от софтуерна гледна точка (не разбирам от програмиране), но се надявам "властите" да се замислят сериозно.
edit: И още нещо. Ако се запази сегашния принцип на гласуване, няма да е лошо да се въведе неотрален знак освен + и - . Има топици за които не бих гласувал чак положително, но понякога ме хваща яд като видя, че е гласувано отрицателно.

Може ли да помоля не само вие админите или тези с рейтинг над 1600 да виждат кое мнение как е оценено.Защото преди няколко дни писах във форума за фр и дх после и в този за ам.Сега виждам, че някой ми е набил минус, а аз не знам на кое мнение защото съм ги писал доста отдавна.Така че, може ли да въведете нещо отстрани до постовете което да го показва?
 Може ли да помоля не само вие админите или тези с рейтинг над 1600 да виждат кое мнение как е оценено.Защото преди няколко дни писах във форума за фр и дх после и в този за ам.Сега виждам, че някой ми е набил минус, а аз не знам на кое мнение защото съм ги писал доста отдавна.Така че, може ли да въведете нещо отстрани до постовете което да го показва?  

dEcLiNe™ написа:Може ли да помоля не само вие админите или тези с рейтинг над 1600 да виждат кое мнение как е оценено...
 :D:D
:D:D

Да се уточним.Имам предвид за гласовете дадени на всеки един отделен пост.Ozzie написа:...какви гласове е получил даден потребител.

...гласовете дадени на всеки един отделен пост
Alpina написа:Ozzie, току що си вкара автогол

По- скоро ти е ударил минус, задето си бил "некомпетентен" модераторOzzie написа:Alpina написа:Ozzie, току що си вкара автогол
И к'во? Мислиш, че ще седна да проверявам за всеки който ме помоли ли? Как ли пък не.

, колелото си
, колелото си  .
.

Admin написа:Това би дало полезна обратна връзка в много от случаите.

Животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Още една причина да не е добра идеята да имаш правото на глас. Порастни. Нали можеш да пишеш все още във всички раздели... к'во тогава?freerider написа:На същото мнение с @outfaced съм , защото и на мен ми се е случвало да съм нервен и само думичка или действие от някой около мен, което да ме дразни, веднага се ядосвам...
Според мен е лоша. В гласуването на отделното мнение има субективизъм и понякога не се вижда никаква логика. В тоталната средна оценка на даден потребител за по-дълъг период от време се вижда, че всъщност мнението на форума (погледнато по-общо и осреднено)за него е обективно. Но за това трябва да се нацъкат стотици плюсове и минуси, за да се генерира малко статистика. Гаус бе хора! Но малко хора могат да прогледнат над абсурдния минус, цъкнат на генианото и страшно полезно мнение, което са написали.Admin написа:Аз мисля, че идеята на dEcLiNe™ не е лоша...

Според първоначалните надежди, или според теб?bluskanie написа:..."системата" явно не действа според първоначалните...

Antares написа:Според първоначалните надежди, или според теб?bluskanie написа:..."системата" явно не действа според първоначалните...

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта