Последно нещо, може ли да знам какви би трябвало да са критерийте на оценяване и поради какви причини точно се слагат минуси
Мерси, моля без много минуси, искам само да се информирам

kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Alpina написа:... плюс факта, че не можеш да гласуваш за някого два поредни пъти ...
outfaced написа:колкото и да е голям интервала, сама по себе си рейтинговта система е хейтърска, защото негативните настроения винаги предизвикват действие и търсят поле за изява, за разлика от позитивните или неутралните (това по приницп ... не само тука).
vpravov написа:Впечатления: От рейтинга определено има смисъл. За съжаление гласуването наистина е твърде субективно. И за още по-голямо съжаление хора, които познавам лично и имам много добро мнение за тях, тук малко прекалено се вживяват за "експерти" и ме разочароват. Високият рейтинг явно прекалено много им влияе на егото, като в повечето случаи ефектът е негативен.
Предложение: Веднъж вече бях предложил, отделно от гласуването за рейтинг, да съществува паралелно гласуване за всеки топик от неограничен брой потребители, като резултата се маркира с видим знак, за да може четящия по-лесно и бързо да се ориентира в по-дългите теми какво си заслужава да чете. Сега смятам, че даже на база на такъв вот трябва да се определя дали конкретния топик да бъде оценен с + или с - , като тежестта на плюса и минуса да се запази в сегашните стойности. От друга страна, за да се запази тежестта на рейтинга е достатъчно гласът на потребителите да тежи според рейтинга му.
Например: пет потребителя с рейтинг 2000 гласуват отрицателно - 5х2000=10000 (за тях конкретния топик е безполезен), но пък десет потребителя с 1200 рейтинг, за които топикът е полезен гласуват положително: 10х1200=12000. Топикът се маркира с положителен знак, а авторът си получава съответните точки(според раздела) за рейтинг. При примерно 2000 редовно четящи този форум, извадката ще е определено по-реална и по-обективна. Трупането на рейтинг ще е по-трудно, но пък и по-обективно и до голяма степен ще и по-справедливо. Демокрация така да се каже![]()
P.S. Не знам до колко е лесно осъществимо от софтуерна гледна точка (не разбирам от програмиране), но се надявам "властите" да се замислят сериозно.
edit: И още нещо. Ако се запази сегашния принцип на гласуване, няма да е лошо да се въведе неотрален знак освен + и - . Има топици за които не бих гласувал чак положително, но понякога ме хваща яд като видя, че е гласувано отрицателно.
dEcLiNe™ написа:Може ли да помоля не само вие админите или тези с рейтинг над 1600 да виждат кое мнение как е оценено...
Да се уточним.Имам предвид за гласовете дадени на всеки един отделен пост.Ozzie написа:...какви гласове е получил даден потребител.
...гласовете дадени на всеки един отделен пост
Alpina написа:Ozzie, току що си вкара автогол
По- скоро ти е ударил минус, задето си бил "некомпетентен" модераторOzzie написа:Alpina написа:Ozzie, току що си вкара автогол
И к'во? Мислиш, че ще седна да проверявам за всеки който ме помоли ли? Как ли пък не.
Admin написа:Това би дало полезна обратна връзка в много от случаите.
Още една причина да не е добра идеята да имаш правото на глас. Порастни. Нали можеш да пишеш все още във всички раздели... к'во тогава?freerider написа:На същото мнение с @outfaced съм , защото и на мен ми се е случвало да съм нервен и само думичка или действие от някой около мен, което да ме дразни, веднага се ядосвам...
Според мен е лоша. В гласуването на отделното мнение има субективизъм и понякога не се вижда никаква логика. В тоталната средна оценка на даден потребител за по-дълъг период от време се вижда, че всъщност мнението на форума (погледнато по-общо и осреднено)за него е обективно. Но за това трябва да се нацъкат стотици плюсове и минуси, за да се генерира малко статистика. Гаус бе хора! Но малко хора могат да прогледнат над абсурдния минус, цъкнат на генианото и страшно полезно мнение, което са написали.Admin написа:Аз мисля, че идеята на dEcLiNe™ не е лоша...
Според първоначалните надежди, или според теб?bluskanie написа:..."системата" явно не действа според първоначалните...
Antares написа:Според първоначалните надежди, или според теб?bluskanie написа:..."системата" явно не действа според първоначалните...
Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта