аз съм screamBoy, не *wolf и открих тази тема за да последвам решението си

Преди време четох, че според статистика на какви бяха там професионалисти мъжете и жените в модерните общества имат що-годе сходни интереси в различни периоди от живота си, примерно около 30-32 правят един вид равносметка на жизнения си опит. След около месец ставам на 30 и реших да започна да смятам мааалко предварително

Та така. Интереси - да, ясни, сякаш съм избрал пътя си. Победи в различните области - в процес на доизясняване/припомняне. На няколко пъти прочетох при уважавани от мен автори, че това е процес за цял живот - повод за радост. Загуби - нито една. Да разбера, че 'загуба' е неочаквана и/или неразбрана победа беше много важно за мен, наистина важно.
И защо тогава не си кроткам ми ви занимавам с тия шибани глупости ? Както писах в началото - следвам решението си. Предлагам някои от нас да покажат на *wolf красотата на разнообразието. Сигурен съм чрез сърцето си, че доста от нас се самовъзприемат според логиката причина-следствие - ето, живял съм там, учил съм там, случили са ми се тези неща, правя това - значи съм такъв. Научили са ме, че такива хора правят така - значи имам правото да правя така, това ще бъде приемливо, разбрано, добре посрещнато. Защо понякога подобна логика и базираното на нея поведение може да бъде окачествено като 'детско' - може би защото това е тактика с най-голям успех в детството и целите й са 'жизнено важни' за този период от живота - когато може би хората са принуждавани да се грижат за тях докато се обучават за 'възрастни'. Примерно целта да влияеш на околните като им се харесаш - не им се харесаш. Развитие на тази линия може да бъде наблюдавано както у отделни 'светски' личности, така и в цели групи - примерно (понеже се хванах за волфи) това са политиците. Да, в мен няма никакво съмнение че те искат да се харесат на някакви хора - избиратели, живи или мъртви роднини, или дори идеи. Какво чудно може да има тук ? Писанията на Маркс са идеи, хората които ги следват и претворяват в живота си са просто верни последователи на тези идеи ... макар че може да си въобразяват, че са следовници на техния идол - Маркс, Христос, Линкълн, шефа на Кока Кола или Волен Сидеров. Каква е разликата дали ще се посветя на научни изследвания, религия, политика, бизнес или политическо отрицание - никаква, разбира се, ако се храня с екологично чисти продукти от мен ще стане добра тор, но това няма връзка със случките и идеите по време на живота ми.
Волфи - да си нещо, каквото и да е, реално не означава нищо за никого освен за теб. За всички други това е само и единствено подсказка по какъв начин да те възприемат в светлината на избраната от тях роля.
Примерно Нимфата вижда че темата е от теб, вижда че е 'дълга' и реагира по типичния за ролята му начин. Това по никой начин не значи че е такъв човек - значи само че е направил някакъв избор. Възхищавам ти се, че се стремиш с толкова мизерния набор от възможности за въздействия (форума) да промениш неговия и на много други избори (а тия избори не са като ония избори, ей !). Възхищавам се и на Нимфата че се вживява перфектно в ролята си, както и на Дървеняу, b.r., kotka12 и всички останали - това е красота, съвършенство, перфектно представление за което съм ви изключително благодарен. Дори това че има хора дотолкова концентрирани в ролята си, че са напълно забравили възможността да изиграят някоя друга - това е нещо изключително !
И така, на четящите тези последни (дори и по диагонала) редове - това е моя подарък за Волфи, изложих го тук за да го оцените по достойнство и да му се полюбувате