Голямата измама

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Голямата измама

Мнениеот screamBoy » Нед Юли 23, 2006 11:47 pm

Здравейте
аз съм screamBoy, не *wolf и открих тази тема за да последвам решението си :)
Преди време четох, че според статистика на какви бяха там професионалисти мъжете и жените в модерните общества имат що-годе сходни интереси в различни периоди от живота си, примерно около 30-32 правят един вид равносметка на жизнения си опит. След около месец ставам на 30 и реших да започна да смятам мааалко предварително :)
Та така. Интереси - да, ясни, сякаш съм избрал пътя си. Победи в различните области - в процес на доизясняване/припомняне. На няколко пъти прочетох при уважавани от мен автори, че това е процес за цял живот - повод за радост. Загуби - нито една. Да разбера, че 'загуба' е неочаквана и/или неразбрана победа беше много важно за мен, наистина важно.
И защо тогава не си кроткам ми ви занимавам с тия шибани глупости ? Както писах в началото - следвам решението си. Предлагам някои от нас да покажат на *wolf красотата на разнообразието. Сигурен съм чрез сърцето си, че доста от нас се самовъзприемат според логиката причина-следствие - ето, живял съм там, учил съм там, случили са ми се тези неща, правя това - значи съм такъв. Научили са ме, че такива хора правят така - значи имам правото да правя така, това ще бъде приемливо, разбрано, добре посрещнато. Защо понякога подобна логика и базираното на нея поведение може да бъде окачествено като 'детско' - може би защото това е тактика с най-голям успех в детството и целите й са 'жизнено важни' за този период от живота - когато може би хората са принуждавани да се грижат за тях докато се обучават за 'възрастни'. Примерно целта да влияеш на околните като им се харесаш - не им се харесаш. Развитие на тази линия може да бъде наблюдавано както у отделни 'светски' личности, така и в цели групи - примерно (понеже се хванах за волфи) това са политиците. Да, в мен няма никакво съмнение че те искат да се харесат на някакви хора - избиратели, живи или мъртви роднини, или дори идеи. Какво чудно може да има тук ? Писанията на Маркс са идеи, хората които ги следват и претворяват в живота си са просто верни последователи на тези идеи ... макар че може да си въобразяват, че са следовници на техния идол - Маркс, Христос, Линкълн, шефа на Кока Кола или Волен Сидеров. Каква е разликата дали ще се посветя на научни изследвания, религия, политика, бизнес или политическо отрицание - никаква, разбира се, ако се храня с екологично чисти продукти от мен ще стане добра тор, но това няма връзка със случките и идеите по време на живота ми.
Волфи - да си нещо, каквото и да е, реално не означава нищо за никого освен за теб. За всички други това е само и единствено подсказка по какъв начин да те възприемат в светлината на избраната от тях роля.
Примерно Нимфата вижда че темата е от теб, вижда че е 'дълга' и реагира по типичния за ролята му начин. Това по никой начин не значи че е такъв човек - значи само че е направил някакъв избор. Възхищавам ти се, че се стремиш с толкова мизерния набор от възможности за въздействия (форума) да промениш неговия и на много други избори (а тия избори не са като ония избори, ей !). Възхищавам се и на Нимфата че се вживява перфектно в ролята си, както и на Дървеняу, b.r., kotka12 и всички останали - това е красота, съвършенство, перфектно представление за което съм ви изключително благодарен. Дори това че има хора дотолкова концентрирани в ролята си, че са напълно забравили възможността да изиграят някоя друга - това е нещо изключително !

И така, на четящите тези последни (дори и по диагонала) редове - това е моя подарък за Волфи, изложих го тук за да го оцените по достойнство и да му се полюбувате ;)
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Windstream » Пон Юли 24, 2006 4:46 am

Howdy fella, and your point is ....? Сериозно, обикновено успявам да ти схвана идеята, ама тоя път май си попрекалил с бирите :drunk:

А да, и ЧРД предварително :clap:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Пон Юли 24, 2006 7:30 am

Screamboy, схванах ти идеята и мога да поспоря, ама трябва да изпиша поне колкото теб...:xx(:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот CYBER » Пон Юли 24, 2006 7:59 am

:bigeyes::popcorn:
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот Windstream » Пон Юли 24, 2006 9:28 am

[quote="Admin"]

Screamboy, схванах ти идеята[/quote]

Ъ, ми тогава значи явно коктейла 'Jack Daniels + болкоуспокоителни' :crazy: просто не ми понася, щото дори след третото препрочитане все още не мога да стопля какъв все пак е замисъла на тая тема - някой ще бъде ли така добър да ми го обясни с думи прости?
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 24, 2006 9:31 am

[quote="screamBoy"]

1.Да разбера, че 'загуба' е неочаквана и/или неразбрана победа беше много важно за мен, наистина важно.
2.Дори това че има хора дотолкова концентрирани в ролята си, че са напълно забравили възможността да изиграят някоя друга - това е нещо изключително !
[/quote]

Имам поне 3 примера за това, че грешиш адски по точка 1. Даноникога не разбереш какво имам предвид.
2. А да си се замислял, че има хора, които наистина следват идеите и мирогледа си, а не са "актьори"?
бъди здрав
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Мнениеот bikerider » Пон Юли 24, 2006 9:49 am

[quote="screamBoy"]
Сигурен съм чрез сърцето си
Научили са ме
поведение ... окачествено като 'детско'
[/quote]

:popcorn:

[quote="screamBoy"]
цели групи
Писанията на Маркс
добра тор
[/quote]

:popcorn:

[quote="screamBoy"]
...Да разбера, че 'загуба' е неочаквана и/или неразбрана победа беше много важно за мен, наистина важно...
[/quote]

Повярвай ми, никога не си губил сериозно, за да мислиш така... хубаво е че търсиш себе си, но като вярваш само на чужди идеи от един момент нататък си достоен само за съжаление... за съжаление.

[quote="screamBoy"]
ролята му
[/quote]

Батка, искрено те съжалявам - не очаквай нещо истински стойностно в живота си, ако навсякъде виждаш роли...

Ето ти един подарък от мен:
"Act as a fool long enough and you will become one".

@kotka12: изпревари ме :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пон Юли 24, 2006 9:51 am

абе кво ви става напоследък
да беше зима- разбирам, ама то е лято... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пон Юли 24, 2006 9:55 am

Гледай часа на поста - това обяснява много неща...
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пон Юли 24, 2006 9:58 am

не е нужно- само като видиш името на автора... а уж се беше пооправило момчето... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пон Юли 24, 2006 10:02 am

мда, RaveUnit ми липсва...
Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Пон Юли 24, 2006 11:59 am

и на мен :(( но пък и така е интересно :)))
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот Гост » Пет Авг 04, 2006 12:53 pm

@screamboy
Важното е, че на много хора разбудих умовете и хвърлих сянката на съмнението в душите им.Това пак е нещо като начало.И ще продължа да го правя.:thumbu:
Гост

Мнениеот velco » Пет Авг 04, 2006 1:50 pm

Муахахахахахахахаахахахаха ... :rofl::rofl::rofl:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот lacho_m » Пет Авг 04, 2006 1:57 pm

[quote="Werewolf2"]

@screamboy
Важното е, че на много хора разбудих умовете и хвърлих сянката на съмнението в душите им.Това пак е нещо като начало.И ще продължа да го правя.:thumbu:
[/quote]

WOW... :banghead: :banghead: :banghead:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот Гост » Пет Авг 04, 2006 2:04 pm

[quote="velco"]

Муахахахахахахахаахахахаха ... :rofl::rofl::rofl:
[/quote]
Не виждам какво смешно има в това, че си се припознал в горното ми изказване.;)
Гост

Мнениеот Гост » Пет Авг 04, 2006 2:05 pm

[quote="lacho_m"]

[quote="Werewolf2"]

@screamboy
[/quote]

WOW... :banghead: :banghead: :banghead:
[/quote]
Недей, че ще си докараш някое комоцио!;)
Гост

Мнениеот lacho_m » Пет Авг 04, 2006 2:09 pm

[quote="Werewolf2"]

[/quote]
Едва ли, преди това ще си докарам разстройство на стомашно-чревния тракт;)
Аватар
lacho_m

Мнениеот Гост » Пет Авг 04, 2006 2:12 pm

[quote="lacho_m"]

[quote="Werewolf2"]

[/quote]
Едва ли, преди това ще си докарам разстройство на стомашно-чревния тракт;)
[/quote]
Твоя работа!Пази се.
Гост

Мнениеот lacho_m » Пет Авг 04, 2006 2:16 pm

[quote="Werewolf2"]

Твоя работа!Пази се.
[/quote]

Пазя се... с вълчегон :xx(:
Аватар
lacho_m

Мнениеот Гост » Пет Авг 04, 2006 2:33 pm

[quote="lacho_m"]

[quote="Werewolf2"]

Твоя работа!Пази се.
[/quote]

[/quote]
Много смешно...
Гост

Мнениеот velco » Пет Авг 04, 2006 3:06 pm

Аха ... :rofl::rofl::rofl:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот bikerider » Нед Авг 06, 2006 10:14 am

[quote="Werewolf2"]

@screamboy
[/quote]

малии :bigeyes:
тва месианския комплекс не прощава... :crazy:

"...the second coming of Jesus..." :rofl::rofl::rofl:

Edit: очаквайте в следващия епизод:
- Вълчо бива репликиран, че хората може би не искат някой да им хвърля в душите сянката на съмнението...
- Вълчо достойно отвръща, че той е родолюбец и няма значение каква цена ще плати, за да просвети простия и невеж народец...

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Нед Авг 06, 2006 10:19 am

[quote="Werewolf2"]

[quote="lacho_m"]

[quote="Werewolf2"]

Твоя работа!Пази се.
[/quote]

[/quote]
Много смешно...
[/quote]

Мрън-мрън-мрън :rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Besen na Kolelo » Нед Авг 06, 2006 10:20 am

[quote="bikerider"]

[quote="Werewolf2"]

@screamboy
[/quote]

малии :bigeyes:
тва месианския комплекс не прощава... :crazy:

"...the second coming of Jesus..." :rofl::rofl::rofl:

Edit: очаквайте в следващия епизод:
- Вълчо бива репликиран, че хората може би не искат някой да им хвърля в душите сянката на съмнението...
- Вълчо достойно отвръща, че той е родолюбец и няма значение каква цена ще плати, за да просвети простия и невеж народец...

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
[/quote]

хахахахахахахахаххахахахахахаха :rofl::rofl::rofl:
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот Гост » Пон Авг 07, 2006 12:29 pm

:rofl::rofl: Аууу ама вие верно ли бе?:lol::crazy:
Гост

Мнениеот SimonBike » Пет Авг 18, 2006 8:25 pm

Знам че съм много нов в тоя форум и може би не е редно да се изказвам за други членове, но като чета кво сички мислите за NightWolf... Тоя човек мн ми прилича на братовчед ми. Има супер голямо самочувствие че влиае на хората. Показва го като използва доста НЕясни примери [quote]Originally posted by Werewolf2

@screamboy
Важното е, че на много хора разбудих умовете и хвърлих сянката на съмнението в душите им.Това пак е нещо като начало.И ще продължа да го правя.[/quote]
Не знам кво значи сянка на съмнението. Просто ми става мн смешно като го чета.

@Nightwolf : Или си правиш ташак с хората, но ако не е така, според мен си жалък :dunno:

П.П. Съжалявам ако съм обидил някой :angel2:
Има още мнооого да се уча, затова простете ако задавам тъпи въпроси :)
SimonBike

Рейтинг: 1218

Мнениеот Гост » Съб Авг 19, 2006 7:01 pm

[quote="SimonBike"]

Не знам кво значи сянка на съмнението.
[/quote]
Понеже си нов във форума ще ти кажа, въпреки, че май не заслужаваш.:eyebrow: Като съм казал, че съм хвърлил сянката на съмнението имах предвид, че много хора вече ще се замислят повече за нещата, че няма да приемат всичко като чиста монета.Става въпрос за целия поток от информация, който ни заобикаля, стига до нас/съзнателно или не/и който влияе и променя цялата ни същност, във всичките й аспекти.Вярвам, че има хора, които са разбрали това.Не се правя на учител, просто казвам каквото мисля и назовавам нещата с истинските им имена.;)
Гост

Мнениеот SimonBike » Съб Авг 19, 2006 7:26 pm

Може и да не заслужавам, ама така като гледам другите кво пишат и мислят за тебеее... :^: И как така ти единствен успя да осъзнаеш този поток от информация, че не е правилен? Ако си такъв гении, що не напишеш една книга ? :D
Има още мнооого да се уча, затова простете ако задавам тъпи въпроси :)
SimonBike

Рейтинг: 1218

Мнениеот baribal » Съб Авг 19, 2006 10:09 pm

[quote="Nlghtwolf"]
Като съм казал, че съм хвърлил сянката на съмнението имах предвид, че много хора вече ще се замислят повече за нещата, че няма да приемат всичко като чиста монета.
[/quote]
[b]Ох пъвоначално бях малко бесен ама ще ти го кажа по леко. Това е форум за планинско колоездене единсвените просвещения и истини, които търсят хората тук са за свързани с това как да си оправят [color=red]велосипеда[/color], как да си сглобят [color=red]велосипеда[/color] и как да се оплачат ако са се утепали с [color=red]велосипеда[/color] и т.н. свързани с [color=red]велосипеда[/color]. Политическите ти заблуди за света не интересуват никой. Ако искаш да ораторсваш прави го на места предназначени за това .[/b]
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Рейтинг: 1200

Следваща

Назад към Други